Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

wątek motoryzacyjny

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Bardziej chodziło mi o to co w nawiasie.

Skomentuj

piotreq123, znajomi kupili i są bardzo niezadowoleni. głośne i nie do końca przewidywalne - na innych wielosezonowych można w miarę przewidzieć kiedy puści, w tych niezbyt. no ale może to kwestia zboczenia, bo jeżdżą subaru...

Skomentuj

Glosne to Subaru jest samo w sobie
        Osobiście uważam te opony za jedne z cichszych (wg danych technicznych 68dB).
        A co do przyczepności to na moich 17" i 225 szerokości nie ma się do czego przyczepić :flapper:
        Na pewno nie są to opony do super wyczynowej jazdy ale przy normalnym użytkowaniu nawet dość agresywnym dają radę.

Skomentuj

mnie krytykowaliscie jak pytalem o takie opony do swojego 60 konnego wozidelka...
          a tu nagle ktos je ma w subaru? :o

Skomentuj

mają, a raczej mieli - też im wybijali pomysł takich opon, no ale nie każdemu da się przetłumaczyć... skończyło się jak tu: https://forum-subaru.pl/viewtopic.php?f=23&t=18142 z tym że po prostu oddali w pizdu i dostali kasę.

Skomentuj

Nie na temat...
              @Pawel S. czym jeździsz ?

Skomentuj

ibiza 6k1 1.4 AEX 60km
                wyposażenie:
                4 kola, 5 drzwi, dach, kierownica, 4x "korbotronik" i nawet radio ma

Skomentuj

Niezniszczalny samochód! Ja cordobe z takim motorem bardzo dobrze i miło wspominam:)

Skomentuj

Nie na temat...
                    Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz posta
                    wyposażenie:
                    4 kola, 5 drzwi, dach, kierownica, 4x "korbotronik" i nawet radio ma
                    Ale na aluskach stooooiiiii :)
                    Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

Skomentuj

Zamieszczone przez Adzik94 Zobacz posta
                      Niezniszczalny samochód! Ja cordobe z takim motorem bardzo dobrze i miło wspominam
                      kolega UKA ten silnik w caddym zajechal po ponad 600k km
                      a ja mam dopiero 160k!

Skomentuj

Silnik jak i samochód niezniszczalne...w końcu to stare polo . Stary 1.4 8v I 1.6 8v 75 konny to chyba najlepsze silniki VW. Jeździsz na lepszym powerze czy na benzynie? Z tego co wiem to one potrafią chyba trochę wypić (chociaż to też pewnie od nogi zależy :d ) .

Skomentuj

Niezły wynik!

Skomentuj

Ja w golfie mk4 miałem 1.4 16v i sprzedałem przy 260kkm, bez ekscesów z winy silnika (była tam jedna akcja przez wadliwy napinacz rozrządu po wymianie), a obecnie w gazie ma okolice 300kkm.

Skomentuj

Odmy na mrozie ci nie wywalało?

Skomentuj

Zamieszczone przez Adzik94 Zobacz posta
                                Niezniszczalny samochód! Ja cordobe z takim motorem bardzo dobrze i miło wspominam
                                Moja ibi w tym roku poszla na zyletki ;]

Skomentuj

Rdza?

Skomentuj

Odme ludziom wywalało jak powiedzmy dzień wcześniej dobrze motor nagrzali, przez noc na dużym mrozie stało a rano po garach dali. No i przez krótkie trasy przez które skropliny wody w oleju nie zdążyły odparować.
                                    Ja rano w mrozy zanim zaspe ściągnąłem lub poczekałem kilkanaście minut aż szyby się odmrożą to i odma puszczała. Później z gazem obchodziłem się delikatnie przez dłuższą chwilę i było ok.
                                    Starałem się też w późną jesień ściągnąć odmę i dokładnie nitro potraktować.
                                    Auto przez ponad 9 lat garażowane było może rok i zawsze palił od dotyku, w mocne mrozy czuć było że płyny gęste a i tak palił od deko dłuższego dotyku.
                                    Co do rdzy to standardowo tylna klapa na dole i w koło klamki oraz przednie nadkola w okolicy progów.
                                    Najlepsze moje wozy a miałem ich kilka to golfy mk2 (1.8i gt) i mk4 (1.4i 16v).
                                    Teraz męczę focusa mk3 1.6 tdci 115km.
                                    Last edited by dzwiedziu; 04.09.2017, 17:39.

Skomentuj

Zamieszczone przez Oskar29 Zobacz posta
                                      Jeździsz na lepszym powerze czy na benzynie? Z tego co wiem to one potrafią chyba trochę wypić (chociaż to też pewnie od nogi zależy :d )
                                      jezdze tak malo ze tylko benzyna
                                      poprzedni wlasciciel (brata szwagier) zaczal tam zakladac gaz. ale dorwal lepsza robote i przesiadl sie na BMW i nie skonczyl :p
                                      a zabawa z legalizacja itp itd nie oplaca sie

a spalanie faktycznie potrafi byc wysokie.
                                      podobno da sie tym zejsc w trasie do 4,5 litra (nie przekraczajac 90km)
                                      mi w trasie spalanie wychodzi 5,5l (90-110km/h i max 130 podczas wyprzedzania)
                                      za to jezdzac po koszalinie spalanie rosnie juz nawet do 10 litrow! :o

Zamieszczone przez Oskar29 Zobacz posta
                                      Rdza?
                                      niestety te samochody rdzewieja :/
                                      jak sie nie zrobi ich na czas to juz sie nie oplaca :/

Skomentuj

4,5 litra to ciekawe :) . W ibizach zawsze mi się podobała szeroka gama silnikowa...i taka jakaś fajniejsza jest od polówki...ładniejsza :) .

Skomentuj

majster, ktory mi ogrzewanie w domku robil opowiadal ze tyle mu wyszlo jak jechal nad morze wlasnie nie przekraczajac 90km/h
                                          calkiem to mozliwe bo u mnie jest bardzo krotka skrzynia biegow. przy 100km/h na 5. biegu mam 3krpm

a on ma to samo ale 3 drzwiowe

Skomentuj

Czaruję...
                                          X