Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

wątek motoryzacyjny

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz posta
    ostatnio rozmawialismy o bagaznikach na rowery

ok 14 litrow zamiast 8! :o :mad:
    Takie samo auto mojej żony z tym samym silnikiem ciągnac przyczepę z ładuniem = 800 kg nigdy tyle nie spaliło. Coś albo źle policzyłeś albo ze spalaniem nie tak, no i jeszcze jedna sprawa. Tankując na lukoilu robię 290 km a na orlenie 330 gaz gazowi nierówny :)

Skomentuj

z gazem sam sie przekonalem
      ale jezdze na benzynie i zawsze tankuje na orlenie

jak moglem cos zle obliczyc?
      zalalem 40,3 litra a przejechalem 560km :(

predkosci rozsadne - 90 do max 130 podczas wyprzedzania

- - - - - aktualizacja - - - - -

o kur... :lol:
      wracam spac!
      widac ze jechalem cala noc :p

Skomentuj

U mnie 670km przejechane na 45litrach, Megane 1 1.4 16V cykl mieszany. Oczywiście benzynka

- - - - - aktualizacja - - - - -

14L Pawel to cos nie teges jest.
        Sansui AU-α 907MR, Sony CDP-557ESD, T+A Criterion TCI 3R

youtube.com/user/Mr1Raziel

Skomentuj

Paweł to źle policzył Zawyżył wynik o jakieś 100%
          Arcam CD17 + Denon TU580RD + I-amp + W18E001 + T25CF002
          Grado SR125i

Skomentuj

Moze komus sie przyda taka tabelka spalania paliwa

Skomentuj

Paweł mi tam wyszedł inny wynik
              Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

przeciez wyjasnilem to pod tym postem
                zmeczenie robi swoje

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz posta
                  jezdze na benzynie
                  Burżuj :)

Skomentuj

a kto bogatemu zabroni

ja auta uzywam wylacznie na zakupy. 2x w roku mozna zaszalec z trasa

Skomentuj

U mnie swoją drogą w gazie Vectra B 1.6 - 42l gazu na 450km :)

Skomentuj

Ale smoki macie :P

Skomentuj

Pogromca
                          Heh dobrze ze licznik jeszcze dziala, przetwornice czesto w nim padaja. Spalanie jak zloto.
                          i-AMP ,i-PSU, i-SMPS, i-KTO TAM WIE CO JESZCZE
                          https://www.facebook.com/IAMP-260036317687611/

Skomentuj

Zamieszczone przez Pogromca mitow Zobacz posta
                            Ale smoki macie :P
                            Emeryt ?
                            Mi tam jara 11L/100 Km ;]

Skomentuj

Jak już spalaniem się chwalicie to ja też :) Vectra b 2.0 średnia trasa, 9.5l. a Volvo v40, 2.0t trasa 1000km na ogół 160km/h max 190km/h na" niemieckim " gazie 13-14l . Załadowany na 3 osoby z bagażem.

Wysłane z mojego Mi-4c przy użyciu Tapatalka

Skomentuj

Zamieszczone przez borys Zobacz posta
                                Heh dobrze ze licznik jeszcze dziala, przetwornice czesto w nim padaja. Spalanie jak zloto.
                                Licznik juz drugi :) Na pocieszenie moj elektryk powiedzial, ze wyswietlacze padaja nie tylko w renowkach. W sumie to sie nawet nie dziwie, elektronika w takich warunkach dlugo bez awarii pracowac nie bedzie. Narazona na ciagle zmiany temperatur, wstrzasy, wilgotnosc i tak dalej. Naprawa w razie awarii nie jest droga, a wyjecie licznika na szczescie nie powoduje unieruchomienia pojazdu.

Zamieszczone przez Rfck Zobacz posta
                                Emeryt ?
                                Mi tam jara 11L/100 Km ;]
                                Jesli jazde zgodnie z przepisami nazwiemy jazda emeryta to tak Generalnie jak sie nie ma czym cisnac, to sie jezdzi powoli i oszczednie. Jedziesz wolniej, zajedziesz dalej.

Skomentuj

Pogromca
                                  Jak ci padnie licznik (oby tak sie nie stalo) to ci powiem jak naprawic.
                                  i-AMP ,i-PSU, i-SMPS, i-KTO TAM WIE CO JESZCZE
                                  https://www.facebook.com/IAMP-260036317687611/

Skomentuj

Zamieszczone przez Pogromca mitow Zobacz posta
                                    Jesli jazde zgodnie z przepisami nazwiemy jazda emeryta to tak Generalnie jak sie nie ma czym cisnac, to sie jezdzi powoli i oszczednie. Jedziesz wolniej, zajedziesz dalej.
                                    No nie wszyscy :) Są tacy co kręcą słaby silnik wysoko i przez to jara.
                                    Ja większość drogi jadę 100-140 km/h i często wyprzedzam, dużo prostej, same ronda, brak sygnalizacji no i silnik 2.4 musi swoje wypić .
                                    Nie muszę jechać szybko ale nie lubię zamulania, jazdy bez dynamiki. Wszystko w sumie zależy gdzie się jeździ bo w Gdańsku jak jechałem do pracy 15km/h to większość teren zabudowany i co chwile sygnalizacja, więc bez sensu grzać żeby stać na czerwonym. Ty jeździsz klekotem :) ?

Skomentuj

Noo klekotem cisne. Jezdze raczej dynamicznie ale nie z duzymi predkosciami, bo zwykle nigdzie mi sie nie spieszy :) chociaz ostatnio od ciemnej Insigni dostalem 4 punkty i 100zl za predkosc :P

Skomentuj

Zamieszczone przez Rfck
                                        Ktoś tu kłamał Nikt nie jeździ zgodnie z przepisami
                                        Klamala to Iskra, ktora mierzyli mi predkosc. Jechalem 71km/h na ograniczeniu 60 km/h, a na pomiarze mialem 88 km/h. Predkosc troche przekroczylem, ale bez przesady...

Skomentuj

Z iskry się nie przyjmuje mandatów Poczytaj artykuły ,,anuluj-mandat"

Skomentuj

Czaruję...