Każdy samochód może być funkcjonalny i odpowiedni. Wszystko zależy od wymagań jego własciciela.
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
wątek motoryzacyjny
Collapse
X
-
Ostatnio VCDS dosyc mocno się zmienił, bo np zniknęły bloki pomiarowe i można wybierać pojedyncze wartości z listy - ale jeśli PP jest taki sam jak Lexia, to IMO jest gorszy ze względu na to, że jest strasznie "ciężki" - dużo grafiki etc, która nie jest potrzebna do diagnostyki, a czasem nawet przeszkadza.
Skomentuj
-
http://www.lidl.pl/pl/oferta.htm?act...etail&id=82146
co powiedzie o prostowniku z lidla?
warto to kupic?
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz postaz takim moze sie uda
https://www.olx.pl/oferta/prostownik...tml#881de43a29
Miałek krótko i sprzedałem mxs 5.0 bo chcę kupić mxs 10, po za tym mam xc 800 (kupiony nowy za 90zł) i multi us 25000 (kupiony za nie całe 200zł, mxs 25 jest identyczny).
Szukaj okazji:
Wszystkie akumulatory na firmie "odrestaurowane", w ramach darmowych testów :-)Last edited by dzwiedziu; 03.01.2017, 18:58.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz postanie widze sensu tyle wydawac jeszcze. za tyle kupie nowe aku do mojego autka
Skomentuj
-
Kup sobie jakiś starszy rosyjski prostownik (bywały takie z automatyką) albo zrób sobie taki samemu, jak ma być tanio w miarę, ewentualnie jak nie potrzebujesz automatyki, to sprawdzi się cokolwiek.
U mnie robiony prostownik z regulacją na odczepach sprawdza się już od kilkudziesięciu lat, jedynie pilnować trzeba.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez dzwiedziu Zobacz postaPrzynajmniej raz w roku powinieneś akumulator naładować do pełna (chyba że prędzej zajdzie taka potrzeba), cteki mają też opcję kontrolowanego gazowania w celu przywrócenia jak najlepszej jego kondycji.
Skomentuj
-
kiedyś trochę lepsze akumulatory robilichoć jeśli auto nie jest użytkowane na krótkich trasach po mieście, tylko regularnie jeździ dłuższe trasy(i nie mówię tu o wypadach nad morze) to aku będzie doładowany... i dochodzi do tego kwestia pojemności aku i "możliwości" alternatora, taki o zbyt małej wydajności prądowej nie będzie w stanie doładować akumulatora.
a co do prostownika z lidla - te starsze działały, i tyle można powiedzieć. nie ożywi zasiarczonego aku(choć nawet droższe ogarniają tylko takie delikatnie zasiarczone), jak spadnie za nisko napięcie to nie ruszy ładowanie... mieć, żeby mieć i od biedy skorzystać - zadziała, ale wolałbym coś sprawdzonego. VOLT Polska ma niedrogie ładowarki, a jakoś sprawnie to już działa, albo szarpnąć się na CTEKa i mieć z głowy temat na resztę życia.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez dzwiedziu Zobacz postaPrzynajmniej raz w roku powinieneś akumulator naładować do pełna (chyba że prędzej zajdzie taka potrzeba), cteki mają też opcję kontrolowanego gazowania w celu przywrócenia jak najlepszej jego kondycji.
Skomentuj
-
Kurcze nie wiem jakie Wy macie te akumulatory, że trzeba je dodatkowo ładować.
Aut miałem już kilka różnych i nigdy mi się nie zdarzyło, żebym musiał się ratować jakąś ładowarką.
Jeździłem starym dieslem po mieście do pracy na dystansie 3km i przez 5 lat nie dotykałem akumulatora, później sprzedałem auto.
W benzyniakach nie wiedziałem nawet gdzie jest akumulator
Zamiast wydawać 300zł na jakieś wymyślne ładowarki lepiej to przeznaczyć na nowy akumulator i można spać spokojnie.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez piotreq123 Zobacz postaZamiast wydawać 300zł na jakieś wymyślne ładowarki lepiej to przeznaczyć na nowy akumulator i można spać spokojnie.
Skomentuj
Skomentuj