Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

wątek motoryzacyjny

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

I tak najwięcej zależy od przebiegu silnika :d. Nawet zwykle r4 potrafią czasami zaskoczyć kulturą pracy . Podobno stare silniki r4 mazdy właśnie tak cicho i bez wibracyjnie pracowały.
    Last edited by Oskar29; 14.06.2017, 21:49.

Skomentuj

Noo R6 to bajka... Pochwale się że dźwięk z mojej 😊 M52B25 jest bardzo przyjemny. Widziałem jak na M70 postawiono ołówek i się nie przewracał... ale to dawno było. A teraz ile R6 mamy w trójce... 😢 Ta cała ekologia...
      A w M3/4 dźwięk idzie wewnątrz z głośników...
      Last edited by Krystian Markow; 14.06.2017, 23:02.

Skomentuj

Jak R6 ma brzmieć, to tylko RB25/6 albo 2JZ no i ewentualnie M3...

Skomentuj

Które M3...
          Sugerujesz że R6 brzmi tak samo jak R4?
          2JZ... no nie miałem okazji...

Skomentuj

A ja będę odmienny mi się bardzo podoba dźwięk vr6 VW. Piękny dziki ryk :). https://youtu.be/do3rzEx1DgU

Skomentuj

VR6 to inna kategoria

Krystian, nie o to chodzi. M3 brzmią dosyć specyficznie, no ale mało który R6 jest tak wysoko kręcony i ma ITB

Skomentuj

Fajne testy olejow z naszego podwórka https://www.youtube.com/channel/UCLQ...z4Ua1IA/videos

Skomentuj

Nie wiedziałem gdzie yt wrzucić - czy tu czy do nutek. Bo auta jak i muzyka zajebista

marcinsywala.pl
                  Cambridge Audio Stream Magic 6 | Power Amplifier Class D Hypex 2x Ncore NC2k | T29MF001 + MW16P-4 + 2xTIW 200 XS

Skomentuj

mala motywacja do zrobienia blacharki

Skomentuj

Moze ktos bedzie wstanie mi wyjasnic pewna zagwozdke Wymienilem amortyzatory odboje i poduszki w przednich kolumnach. Po calej operacji gdy postawilem auto na kolach zrobil sie duzy przeswit miedzy ta miska a kielichem. Nie zrobilem zdjecia gdy bylo wszystko zlozone wiec tak na oko foto pogladowe. Gdyby ktos znal przyczyne i mi ja zdradzil bylbym wdzieczny, urlop sie skonczyl, a auto nie zrobione :/

Skomentuj

to norma w pcphersobie
                        tez sie zmartwilem tym u siebie ale doczytalem ze tak ma byc

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz posta
                          to norma w pcphersobie
                          tez sie zmartwilem tym u siebie ale doczytalem ze tak ma byc
                          Jestes pewny? Wydaje mi sie ze bedzie sie to tluklo na kazdym dolku ;/

Skomentuj

bo stuka

ale tak to niestety wyglada :/
                            nie wiem dlaczego ale ten luz tam ma byc

Skomentuj

Chyba zlokalizowalem przyczyne. Stara poduszka amortyzatora jest jakby zbrojona na styku z kielichem, to powoduje ze jest bardzo twarda. Nowa ma ten rant tak miekki ze palcem go moge zagiac i wcisnac, wiec albo wleca stare poduszki z nowymi lozyskami albo jakis podklad wytne i zamontuje dystants od gory.

Skomentuj

Coś takiego możesz np. zrobić: https://www.youtube.com/watch?v=dEXt2V0pSCU

Skomentuj

w komentarzach napisali dlaczego tam jest luz

Skomentuj

Nowy kolektor z GT350 + przepustnica + filtr + program. Jednostka wolnossąca, ale generuje 520 KM i 610 Nm.

Teraz silnik ślicznie się kreci:

Dodatkowo odcięcie jest teraz zapłonem a nie przepustnicą, więc nie jest już takie agresywne.

Skomentuj

was ist das, mustang? btw odcięcie przepustnicą powinno być dużo mniej agresywne od cięcia zapłonu/paliwa

Skomentuj

Tak mustang jak widać :) . Szkoda że ta amerykańska motoryzacja jest tak mało w Polsce popularna.

Skomentuj

Polska motoryzacja w USA też.. hehe
                                          Jakby była az tak popularna to nie była by taka kultowa.
                                          https://www.olx.pl/oferta/volkswagen-passat-b5-1-6-kombi-1999-nie-dla-januszy-CID5-IDtJbaJ.html

Skomentuj

Czaruję...
                                          X