I tak najwięcej zależy od przebiegu silnika :d. Nawet zwykle r4 potrafią czasami zaskoczyć kulturą pracy . Podobno stare silniki r4 mazdy właśnie tak cicho i bez wibracyjnie pracowały.
Noo R6 to bajka... Pochwale się że dźwięk z mojej 😊 M52B25 jest bardzo przyjemny. Widziałem jak na M70 postawiono ołówek i się nie przewracał... ale to dawno było. A teraz ile R6 mamy w trójce... 😢 Ta cała ekologia...
A w M3/4 dźwięk idzie wewnątrz z głośników...
Moze ktos bedzie wstanie mi wyjasnic pewna zagwozdke Wymienilem amortyzatory odboje i poduszki w przednich kolumnach. Po calej operacji gdy postawilem auto na kolach zrobil sie duzy przeswit miedzy ta miska a kielichem. Nie zrobilem zdjecia gdy bylo wszystko zlozone wiec tak na oko foto pogladowe. Gdyby ktos znal przyczyne i mi ja zdradzil bylbym wdzieczny, urlop sie skonczyl, a auto nie zrobione :/
Chyba zlokalizowalem przyczyne. Stara poduszka amortyzatora jest jakby zbrojona na styku z kielichem, to powoduje ze jest bardzo twarda. Nowa ma ten rant tak miekki ze palcem go moge zagiac i wcisnac, wiec albo wleca stare poduszki z nowymi lozyskami albo jakis podklad wytne i zamontuje dystants od gory.
Skomentuj