No to wytłumacz mi czemu na tych stogach taka pustynia jest :p ?
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
wątek motoryzacyjny
Collapse
X
-
Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz postato jeszcze nic. jade przez jedna dzielnice warszawy. sucho, sucho i nagle ulice zalane... kawalek dalej znowu sucho!
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz postaNie na temat...to jeszcze nic. jade przez jedna dzielnice warszawy. sucho, sucho i nagle ulice zalane... kawalek dalej znowu sucho!
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Oskar29 Zobacz postaTo jeszcze nic . U mnie niedawno z jednej strony bloku padało a z drugiej było suchutko. Czegoś takiego to jak żyję nie widziałem
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz postaprzegiales! :lol:
Skomentuj
-
Zamieszczone przez qudlaty Zobacz postaBo to był falowiec :) na początku pada, w środku słonce, a na końcu śnieg :). Zwykły blok czworak jakich w gdańsku pełno. Co najlepsze to nie było na początku czy na końcu tylko wzdłuż bloku :) .
"linia granicy deszczu" równolegle do boku B :) .
Last edited by Oskar29; 11.08.2018, 00:11.
Skomentuj
-
Szybkie pytanko, warto wziąć pod uwagę Blaupunkta GTA270 Mystic by dopalić głośniki 13cm w drzwiach? Ewentualnie cokolwiek innego w okolicach stówki, powyżej pewnej głośności niestety końcówka w radiu to za mało.
Same głośniki też może pójdą do wymiany, bo trochę wilgoć je dojechała, dodam że nie chcę robić żadnego konkretnego nagłośnienia ani uzyskiwać nie wiadomo jakiego basu, tylko chodzi o to by przy większych głośnościach jeszcze była jakaś jakość.
Skomentuj
-
Jak masz gdzie go schować, to możesz go brać.
Natomiast powinieneś skonfrontować swoje głośniki - moc rms - z mocą tego wzmaka.
Jak mają powiedzmy 30W rms, to będziesz musiał odpowiednio ustawić gain we wzmacniaczu. Inaczej niemal na pewno sfajszysz te 13...
Gain ustaw wstępnie na 8V. Potem obserwuj głośniki przy ustawieniu skali volume radia na zakres, który Ciebie zadowalać powinien i delikatnie - co milimetr skok - ustawiaj gain w przeciwną stronę. Wrażenie będzie takie jakbyś zwiększał głośność na wzór Volume radia. Ale w przypadku wzmacniacza gain służy do regulacji czułości, przy której wzmak osiąga moc znamionową.
A jak widzisz ma 2x70W...Last edited by grzeczny_52; 19.08.2018, 08:20.
Skomentuj
-
Dziś wymijając inne auto dostałem kamieniem i niestety jest mała ryska do gołej blachy.
Co z tym robić żeby to zabezpieczyć przed korozją? Jutro chce się przejechać do serwisu i się spytać czy są to jakoś bezinwazyjnie zrobić, bo nie widzę zdzierania lakieru z całych drzwi żeby mały odpryski naprawić.
Skomentuj
-
Szlif, odtłuścić, podkład, baza, lakier i tyle. Pędzelkiem jak nie chcesz robić większej plamy :)Last edited by dolphin123; 22.08.2018, 19:48.
Skomentuj
-
Mam AC ale szkoda mi czasu, poza tym nie wierzę w fachowość autoryzowanego serwisu, dla nich najlepiej byłoby pewnie zedrzeć lakier i nowy położyć, żeby hajs zainkasować. Najgorsze jest to, że oni tego nie potrafią...
Jest około 4 odprysków z czego jeden ma ok 1,5 mm długości i jest goła blacha - sprawdzałem multimetrem bo nie byłem pewien czy to podkład czy już nie.
Myślałem o czymś takim: https://www.youtube.com/watch?v=6xi3xmeO6C4 ale nie wiem czy to w pełni mnie zabezpieczy przed rdzą.
Tak czy inaczej muszę się wybrać do serwisu po zestaw naprawczy do takich rzeczy bo to nie jest ostatni raz.Last edited by scythe1123; 22.08.2018, 21:06.
Skomentuj
-
Jak mi nie zależało na wyglądzie, tylko na zabezpieczeniu, to pacnąłem pędzelkiem 2 warstwy r-stopu, świetny środek.
https://www.petrostar.pl/chemia/odrd...ml,p1072756461
Miałem obicia przy górnej krawędzi szyby przedniej, zaczynała już uda się pojawiać.
Oprócz tego rant klapy z tyłu już cały korodował w purchle. Tyle, ze nie na wylot blachy. Zdjąłem z korodującej krawędzi lakier, r-stoppędzelkiem od zewnątrz i zalałem jeszcze styk blach w środku. Lakieru nawierzchnioweo nie dawałem.
Dwa lata wytrzymało bez widocznych zmian. Dalej nie wiem, bo sprzedałem samochód.
Skomentuj
Skomentuj