Wcale nie dziwna. Chciales lepsze, to kupowales za wiecej VW, a chciales miec tansze, a na bazie VW to brales Seata. Cos jak kiedys Skoda, gdy byla wyrazne tansza od VW, ale bebechy miala te same.
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
wątek motoryzacyjny
Collapse
X
-
Zamieszczone przez Oskar29 Zobacz postaA o rzyganiu olejem z odmy słyszałeś
moze dlatego ze jak robie trasy to mocno go przepalam na max obrotach?
ja mam ibize 6k ze slabszym silnikiem 60km
do jazdy po miescie daje rade. krotka skrzynia i jakos sie zbiera
na autostrade sie nie nadaje! :p
na trasy nie przekracac 100-120 to jakos przezyjesz spalanie i nie ogluchniesz(max jechalem 150, a podobno do 180 da sie tym rozpedzic! :o )
Skomentuj
-
Mam seata cordobe 6L. Motor 1.4 16V 86KM.
Ten silnik nie ma problemów z odmą. Śmigam już 80 tysięcy w LPG i nic się z nim nie dzieje. Na blacie jest 110k przebiegu.
Spalanie w trybie mieszanym 10 LPG.
Na benzynie nie wiem bo od kiedy kupiłem to od razu poszedł gaz.
Lekkiej nogi nie mam a że wariatem tynamiki ten motor nie jest to ciasne go w podłoge.
Samemu lub w dwie osoby jeździ się nawet dynamicznie ale 4-5 to już z wyprzedzaniem ciężko:/
Słyszałem że te mają przypadłość zwaną "piston slap".
Wycierają się tłoki i zaczynają stukać w cylindrach.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Oskar29 Zobacz postao się tyczy wersji 16V z tego co wiem.
Zamieszczone przez ampli Zobacz postaTylko pytanie czy jest to wina silnika samego w sobie, czy może odmy i starczy przerobić na rozwiązanie z innego modelu.
Skomentuj
-
Dobrze wiedzieć, że da się to naprawić, ale chyba coś w tym jest, że Golfy 1.4 bardziej gniły od TDI, oglądałem 1.9 TDI 90km i poza świeżymi otarciami (a szkoda) progi wydawały się w niezłym stanie a podłoga jeszcze w oryginalnej gumie, z tego 1.4 to rdza z progów już się praktycznie lała, ktoś to próbował "poprawiać" zwykłą farbą...
Skomentuj
-
Zamieszczone przez ampli Zobacz postaTylko pytanie czy jest to wina silnika samego w sobie, czy może odmy i starczy przerobić na rozwiązanie z innego modeluSansui AU-α 907MR, Sony CDP-557ESD, T+A Criterion TCI 3R
youtube.com/user/Mr1Raziel
Skomentuj
-
W sensie blachy czy motoru? Silnik niby z VW, jedyne co na pierwszy rzut oka mi się nie podoba, to mechaniczny rozdzielacz zapłonu, trochę śmieszne, bo jest tam już ECU od wtrysku, więc spokojnie mogło to być zrealizowane elektronicznie, czego dowodem są inne auta z tamtych lat, chociaż takie rozwiązanie widziałem już wcześniej np w Daewoo, zawsze można pomyśleć nad swapem na jakiś "normalny" silnik, ale to tylko gdyby blacha miała być w dobrym stanie.
Skomentuj
Skomentuj