Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

wątek motoryzacyjny

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Siema.
    Ma ktoś doświadczenie z wideorejstratorami, możecie coś polecić...

Wysłane z mojego Redmi 5 Plus przy użyciu Tapatalka

Skomentuj

Ddpai x2 pro. Jest super

Skomentuj

Zamieszczone przez Krystian Markow Zobacz posta
        Siema.

podaj zakres budzetowy, wymagania i funkcje jakie ma pelnic

kupilem sobie najtanszy polecany rejestrator i juz widze ze przydalby sie gps, rejestracja predkosci no i kamerka na tyl tez mile widziana

Skomentuj

Ddpai x2 pro ma dosłownie wszystko, łącznie z trybem parkingowym. Największą zaletą to to że nie ma wyświetlacza i ogarnia się to przez telefon. Jakość obrazu świetna. Polecam bardzo

Skomentuj

tak, ale cena 3x wyzsza niz to co kupilem

Skomentuj

Nie mówiąc o tym,że nagrania od jakiegoś czasu są uważne nie za dowód tylko za potwierdzenie twoich słów... 😕

- - - - - aktualizacja - - - - -

Niestety od jakiegoś czasu już nawet z żoną nie pobaraszkujesz nagrywając coś bo cię uznają za winnego hihi
              Last edited by Mercutio; 04.10.2018, 23:12.

Skomentuj

Zamieszczone przez Krystian Markow Zobacz posta
                Siema.

g1wh ls388w

Skomentuj

Czas na news-y bo jakoś tak nudno robi się :
                  Last edited by czart; 20.10.2018, 14:03.

Skomentuj

Panowie, zima idzie, trzeba kapcie zmienic...
                    Jakie oponki polecacie?
                    Zastanawiam sie nad calorocznymi:
                    Goodyear Vector 4Seasons Gen-2
                    Michelin CrossClimate+

Jezdzi ktos na takich kapciach?

Skomentuj

ja mam GY od 1,5 roku. zaraz bedzie 2 jesien/zima

mam rozmiar 185/65r14
                      jedyny minus jaki zauwazylem to sztywnienie na mrozie po postoju. po przejechaniu paru km rozgrzewaja sie i trzymaja dobrze. zaraz po ruszeniu jest slabo z przyczepnoscia :/
                      a tak to nie piszczy latem, znakomicie trzyma na wodzie, sa ciche
                      zima bawilem sie na sniegu. latalem bokiem ale za kazdym razem przewidywalnie odzyskiwalem kontrole.
                      nie ruszalo sie jak na suchym wiec myslalem ze sa "takie sobie" na sniegu. do czasu az inni nie potrafili ruszyc w miejscu gdzie ja bez problemu ruszalem

niby tylko ibiza 60km ale trzymanie boczne czy hamowanie bedzie przeciez podobne

Skomentuj

Dzieki Paweł,
                        A jak sie sprawdzaja na oblodzonym asfalcie i przy wiekszych predkosciach?
                        Musze kupic kapcie na zime i lato dlatego nad calorocznymi sie zastanawiam (mocniejszym autem robie trasy po 1000km raz w msc), a nigdy na takich nie jezdzilem
                        Moze ktos sie jeszcze wypowie?

Skomentuj

Zamieszczone przez Maxi Zobacz posta
                          A jak sie sprawdzaja na oblodzonym asfalcie
                          na takiej nawierzchni zadna opona sobie nie poradzi :p
                          a ja na szczescie na takie nie trafilem jeszcze

Zamieszczone przez Maxi Zobacz posta
                          przy wiekszych predkosciach?
                          nie wiem - auto rozpedza sie do max 150! :lol:

te oponki maja specyficzny wyglad wiec rzucaja sie w oczy. osobiscie widzialem je tez na suvach. niestety nie mialem okazji wypytac wlascicieli o opinie

Skomentuj

Kiedyś pisałem o wymianie tłumika i powiem krótko, jak ktoś chce włożyć używany, to radzę się 2x zastanowić, bo śmigał trochę ponad rok i teraz przyszło wrzucić najtańszy no-name.

Skomentuj

Skomentuj

Ja kiedyś kupiłem i założyłem używany tłumik.
                                Ale.... Był to oryginalny BRABUS z kwasówki, jeden z 2ch w Polsce o których wiedzialem

Skomentuj

mIKI to trochę inna sytuacja, u mnie miał być szrocik naprawiony na chwilę, ale jak jeździ, to szkoda się pozbywać...

Już teraz przyszłościowo się zastanawiam nad czymś podobnym do Saxo, byle nie rdzewiało, bo dynamika takiego malucha mimo 60KM jest nie najgorsza, fajnie też po mieście dawało Clio 1.9dti, ale starego diesla to się raczej boję...
                                  Last edited by ampli; 31.10.2018, 18:14.

Skomentuj

Orientuje się ktoś po jakim czasie powinien zagrzać się silnik 1.6 16V w Citroenie C4? Węszę problemy z termostatem, ponieważ ostatnio sporo pali, a zagrzanie auta na biegu jałowym z 50stopni do 80 trwa około 10min, dodatkowo już przy tych 50 wąż u góry chłodnicy jest ciepły, co jakiś czas pojawia się błąd P0116 czyli inna temperatura niż oczekiwana.
                                    Także termostat powinien puszczać coś od razu, czy dopiero po osiągnięciu określonej temperatury?

Skomentuj

Powinien otworzyć się w temp. Opisanej na nim np. 85C, przed jej osiągnięciem nie powinien puszczać.

Skomentuj

Ok, to by było logiczne, w tym aucie chyba nie ma termostatu z grzałką sterowanego z ECU, więc to trochę upraszcza sprawę.

Chciałem już podmieniać czujnik temp., aczkolwiek skoro termostat się tak zachowuje, to chyba będzie trzeba od niego zacząć, tylko trochę boję się odpowietrzania.

Taki to jest wynalazek, zastanawiam się na razie z jakiej firmy wziąć, by było dobrze.

http://salko.pl/termostaty/30531-ter...html?fpc=reset

Skomentuj

Zamieszczone przez ampli Zobacz posta
                                          Ok, to by było logiczne, w tym aucie chyba nie ma termostatu z grzałką sterowanego z ECU, więc to trochę upraszcza sprawę.

Chciałem już podmieniać czujnik temp., aczkolwiek skoro termostat się tak zachowuje, to chyba będzie trzeba od niego zacząć, tylko trochę boję się odpowietrzania.

Taki to jest wynalazek, zastanawiam się na razie z jakiej firmy wziąć, by było dobrze.

http://salko.pl/termostaty/30531-ter...html?fpc=reset
                                          Wyślij mi 8 ostatnich znaków VIN to Ci dam numer oryginału. AFAIR był więcej niż 1 rodzaj.

Skomentuj

Czaruję...
                                          X