Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

wątek motoryzacyjny

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz posta
    podobno da sie tym zejsc w trasie do 4,5 litra (nie przekraczajac 90km)
    Bajki.

Zamieszczone przez Oskar29 Zobacz posta
    Rdza?
    Tez, tzn glownie rdza. Silnik co prawda zawsze odpalal i byl prawie niezawodny, ale to juz nie ta kultura pracy co kiedys. Ogolnie rzecz biorac auto sie zuzylo technicznie i wizualnie.

Skomentuj

Na zamarzającą odmę jest też taki sposób.

http://pl.realoem.me/Volkswagen/RDW/...103/103030#22a

Śruba pokrywy zaworów z dziurą przez środek i kawałek węża do obudowy filtra powietrza.

Skomentuj

Fajna stronka :) . Szkoda że tylko do aut grupy VW...

Skomentuj

Zbliża się jesień. Coraz częściej będą wychodziły mgły. Jest to problem szczególnie na trasach szybkiego ruchu. Autostrady i ekspresówki. Przy kiepskiej widoczności lepiej zdjąć nogę z gazu.
          Najgorsze jest to, że podczas kursów nie uczą jak jeździć bezpiecznie we mgle. Wprawdzie są teksty jak https://nocar.pl/blog/jak-bezpiecznie-jezdzic-we-mgle/ o tym na co zwracać uwagę podczas jazdy we mgle - kilka dobrych wskazówek, ale zdrowego rozsądku nic nie zastąpi.

Skomentuj

Zestawienie testowanych ololejów
            https://docs.google.com/spreadsheets...gmaNPLqpmrxQnE
            marcinsywala.pl
            Cambridge Audio Stream Magic 6 | Power Amplifier Class D Hypex 2x Ncore NC2k | T29MF001 + MW16P-4 + 2xTIW 200 XS

Skomentuj

juz to pogromca wrzucal wczesniej

dzieki tej stronie kupilem olej nr 10.

Skomentuj

spoko, to jest olej do motocykli. :)

Skomentuj

aaa - faktycznie
                  nawet nie sprawdzalem co to

nie wiem czy zaktualizowal baze dancyh, czy to inna strona... wiem ze z tego co pogromca wklejal to bardzo wysoko byl jakis motul 10W40 za smieszne pieniadze

- - - - - aktualizacja - - - - -

OLEJ SILNIKOWY PÓŁSYNTETYCZNY MOTUL 6100 SYNERGIE + 5 L 10W40

100zl za 5l

Skomentuj

To nie jest zły olej, ale nie powinno się też za bardzo sugerować rankingami... Za duża branża, żeby np taki castrol pozwolił na to, żeby jego olej znalazł się na samym dole rankingu, wśród najgorszego co jest. Zaraz by się jakiś pozew znalazł czy coś... Ja sobie mogę na forum pisać na podstawie swoich doświadczeń jak złym olejem jest castrol, ale to ich nie obchodzi - ale jeśli jest to ranking np w gazecie...

Skomentuj

Zamieszczone przez siewcu Zobacz posta
                      ale jeśli jest to ranking np w gazecie...
                      I jaki z tego morał?
                      Trza robić lepsze oleje a nie taki chłam :-)

Skomentuj

hehe to nie te czasy :) teraz ma być odpowiedni $$$ z tego, a nie dobry jakościowo produkt... trzeba wiedzieć co lać po prostu, a takiej wiedzy niestety za dużo nie ma :(

Skomentuj

Teraz sporo osób sięga po rozum do głowy i nawet do starszych aut bele czego nie leją.
                          Jak by dobrze pomyśleć to kupić lepszy olej i jeździć deko dłużej to na to samo wyjdzie kwotowo ale już jakościowo dużo lepiej.
                          Tylko nie słuchać absolutnie obecnych "norm" salonowych, czyli np wymiana co 20kkm i więcej :-)
                          Ja miesiąc temu kupiłem to:

Teraz się tylko zastanawiam nad dolewką ok 150-200ml na bak 55l lepszego oleju do mieszanki 2t.
                          Ponoć poprawa w kulturze pracy silnika, jak i smarowanie lepsze, patrząc na obecne normy paliw gdzie siarki coraz mniej.
                          A słyszę o takiej dolewce do ON coraz częściej.
                          Last edited by dzwiedziu; 19.09.2017, 21:13.

Skomentuj

czy ja wiem... ale ja bym filtrona nie wkładał. pracuję teraz w hurtowni i nawet nie próbuję przekonywać klientów, jeśli do nowego turbodiesla biorą filtry oleju i paliwa z wysokiej półki, a powietrza i kabiny najtańsze... plus castrol do zestawu. i co z tego, że filtr oleju dobry, skoro olej badziewny a do tego ładnie się koło kompresji zaokrągli od piasku lecącego przez filtr powietrza plus łożyska od oleju, ale to już inna kwestia...

Skomentuj

http://www.forum.alfaholicy.org/foru..._pigulce_.html

Skomentuj

a o tym to wiem, nie musisz mi tego pokazywać nie lej tylko za dużo, albo rozważ dodatki do diesla, np millers diesel ecomax - efekt podobny jak na 2t w baku + faktycznie mniej pali

Skomentuj

az polece to koledze co ma starego W124

Skomentuj

Już mój ojciec miał takie pomysły godne murgrabiego z Janosika i lal dodatki do paliwa, zeby lepiej wtryski smarowalo. Tak smarowalo, ze po kilkunastu setkach kilometrów trzy wtryski padly i trzeba było kupić nowy komplet...

Skomentuj

Olej do dwusuwa dolewany do gnojówki to akurat sprawdzony temat i sporo osób zauważa różnicę. Jak dzwiedziu napisał - szklanka na bak ropy. Poprawę widać choćby po korektach wtrysków czy cichszej pracy.

Skomentuj

Pewnie sprawdzony, w okreslonych samochodach. Do mojego silnika, nawet premium dizel srednio sie nadaje i najlepiej lac mu tylko zwyklego dizla. Po wymianie wtryskow tankuje tylko na jednej stacji i tylko zwyklego dizla. Przejechalem ponad 110 tys i wszycho dziala jak trzeba. Dodam jeszcze, ze filtr paliwa zmieniam co druga wymiane oleju, a olej co 10-12tys.

Skomentuj

Jest na necie opracowanie dwóch profesorów właśnie na temat paliw.
                                          Jak znajdę to wrzucę.

Skomentuj

Czaruję...
                                          X