Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

wątek motoryzacyjny

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Zamieszczone przez siewcu Zobacz posta
    ja? nie mam. ale jak chcesz się na ten temat wypowiadać to zastanów się o konsekwencjach niektórych wypowiedzi nt. osób niepełnosprawnych. taka mała sugestia.
    Taka wielka sugestia: jeżeli posiadasz chociaż jedną moja wypowiedź, która w sposób jak mam rozumieć negatywny przedstawiała osoby niepełnosprawne to pokaż to.
    Jeżeli natomiast nie posiadasz moich wypowiedzi (postów) o takiej treści to nawet nie przepraszaj, nie oczekuję, po prostu nie trzymasz kolego poziomu by z tobą konwersować.
    Co do określenia kim jesteś, to zgadzam się w pełni z kolegami, dodając od siebie: jesteś jak TATA- mały, ryży, zakompleksiony i niedorobiony wytwór hinduskiej motoryzacji:).

I dodam, że corocznie oddaję procent podatku, i zapewniam cię, że jest to kwota wymierna na fundację stworzoną przez osobę niepełnosprawną! (syna pracownika).
    Last edited by czekin1; 22.03.2018, 20:37.

Skomentuj

Mnie też przeraża współczesna motoryzacja... ostatnio sąsiad wymienił silnik w X5 335d za marne 60kpln a tamten poszedł do DE na ekspertyzy.
      Nissana Primere P11 robili cztery lata a w tym przez dwa już jeździła po drogach, teraz my jesteśmy testerami...
      Kiedyś BMW miało serie 3/5/7 i coś tam jeszcze a teraz 1/2/3/4/5/6/7 a i X2/3.... aaa ciężko zliczyć.

Wysłane z mojego SM-G7105 przy użyciu Tapatalka

Skomentuj

jak tak czytam te wasze posty to mi się słabo robi po prostu... i widać bardzo dokładnie, że żaden z was nigdy w żadnej dacii nie siedział. plastiki są bardzo marnej jakości a do tego skrzypią, ale jak widać jesteście zaślepieni ceną - i mam w dupie czy ma to znaczek dacia, renault, opel, audi, nissan, bmw czy cokolwiek innego. no ale w końcu skoro jest tanie, to od razu musi być dobre.

czekin1 - przeczytaj raz jeszcze to co napisałem, jak zrozumiesz, że źle to zrozumiałeś to ok, jak nie to czytaj do skutku.

poza tym widać jakie jest ciepłe przyjęcie faktu, że nie mam samochodu. no cóż, życzę wam jako troll tego, żebyście zachorowali tak jak ja i poznali takie życie, gdzie zostaje odebrana największa pasja życia. no ale cóż, jak widać osoba, która nie ma swojego samochodu nie może się w ogóle wypowiadać na ten temat. cebula taka, że przez internet to czuć
        Last edited by siewcu; 22.03.2018, 21:09.

Skomentuj

Taka jest mentalność człowieka a nie inna. Na ten przykład jadzie ktoś pięknym nowym autem segmentu F i myśli jak cudowni, cisza spokój, ekran dotykowy, nawet sam parkuje a co tam za rok nie będę umiał parkować bo robi to za mnie samochód a dacia skrzypi w środku, straszne, naprawdę jak Ci przyjdzie zostawić na miesiąc w serwisie ASO potrzebne na co dzień auto w delegacji warte 200k pln na wymianę silnika... bo ? tak wyszło, inżyniery byli po pijackiej niedzieli. Człowiek jest tak skonstruowany a w zasadzie jego mózg, że jest u znajomego w domu za milion złotych z basenem i wpieprza karkóweczke z grilla oraz zapija whishey, ale nie zdaje sobie sprawy z tego, że ten dom za bańkę trzeba ogarnąć a to problem znacznie większy niż 80m2 domek tudzież mieszkanie... a ten basen też wymaga poświęcenia. Szanujmy to co mamy i przestańmy pieprzyć głupoty, że nikt z nas nie mógłby mieć Dacii bo środek skrzypi. Nie róbmy z aut kapliczki. Sami sobie stwarzamy te problemy i jednocześnie napędzamy ten cały syf.
          Last edited by SeenT; 22.03.2018, 21:14.

Skomentuj

Zamieszczone przez SeenT Zobacz posta
            Szanujmy to co mamy i przestańmy pieprzyć głupoty, że nikt z nas nie mógłby mieć Dacii bo środek skrzypi. Nie róbmy z aut kapliczki. Sami sobie stwarzamy te problemy i jednocześnie napędzamy ten cały syf.
            To się nazywa ego z tego co wiem i chęć pokazania się. U nas w kraju to wyjątkowo dobrze widać.

Skomentuj

jak tak czytam te wasze posty to mi się słabo robi po prostu... i widać bardzo dokładnie, że żaden z was nigdy w żadnej dacii nie siedział. plastiki są bardzo marnej jakości a do tego skrzypią, ale jak widać jesteście zaślepieni ceną
              Plują na gościa a on mówi ze pada... . Tak sie zachowujesz :) Nikt nie mówi ze Dacia jest dobra ale ze w jej cenie nic innego nowego nie kupisz. Ja jej nie kupiłem miałem służbową teraz bede miał Nissana i środek niebo a ziemia ale ma też minusy bo mimo ze "suv" to nie umie dokładnie tak jak dacia:

Skomentuj

a właśnie jak tak poczytać to wychodzi na to, że dobra. ale na przykład nie kojarzę auta, w którym by się nie dało dokupić klimatyzacji - nie ma to nie ma, chcesz klimę to dopłać 15k za następną wersję wyposażeniową. finał zakupu takiego auta jest taki, że kupuje się co prawda nowe, ale tandetne auto. inni producenci tak nie robią, bo wiedzą o tym, że zachowując odpowiednie standardy jakości nie da się wyprodukować takiego auta, jeśli nie chce się dołożyć do interesu tyle ile miałem kontaktu z dusterem mi wystarczy, z innymi modelami też i jeśli nie zaczną robić porządnych samochodów to dla mnie dalej będą niegodnym polecenia syfem.

ps. dj_zibi debili się ignoruje a szczególnie tych, których boli to, że ktoś może mieć inne zdanie/inny punkt widzenia i się go trzymać. jak się dobrała do mnie choroba to dopiero po czasie to zrozumiałem...

Skomentuj

Nikogo nic nie boli chyba że Ciebie... juz więcej do Twojego poziomu się nie znize i traktuje Cię jak trola inwalide umysłowego . Mi tam Duster nie przeszkadzał, ciekawie było wymieniane raz Duster raz S2000 czy Type R i jakoś obrzydzenia nie mialem
                  Last edited by dj_zibi; 22.03.2018, 22:18.

Skomentuj

Jak Ci sie jeździło s2000?

Skomentuj

Zamieszczone przez Oskar29 Zobacz posta
                      Jak Ci sie jeździło s2000?
                      Raczej jeździ, hardkorowe auto.

Skomentuj

Fun pewnie niesamowity :p ? Da się jej używać na co dzień na naszych dziurawych drogach czy kręgosłup odpada :biggrin: ?

Skomentuj

Zamieszczone przez Oskar29 Zobacz posta
                          Fun pewnie niesamowity :p ? Da się jej używać na co dzień na naszych dziurawych drogach czy kręgosłup odpada :biggrin: ?
                          Wcześniej miałem FN2 czyli TypeR ufo zrobionego na 240km i to było bardzo twarde auto s2000 przy tym to kanapa Auto daje duży fun Ale nie na codzień szkoda auta. Do tego auta trzeba mieć szacunek parametry może nie są kosmiczne Ale auto to wariat i nigdy nie wiesz kiedy zrobisz 180/360*.

Skomentuj

Czyli tak jak myślałem .

Skomentuj

a właśnie jak tak poczytać to wychodzi na to, że dobra. ale na przykład nie kojarzę auta, w którym by się nie dało dokupić klimatyzacji - nie ma to nie ma, chcesz klimę to dopłać 15k za następną wersję wyposażeniową. finał zakupu takiego auta jest taki, że kupuje się co prawda nowe, ale tandetne auto. inni producenci tak nie robią, bo wiedzą o tym, że zachowując odpowiednie standardy jakości nie da się wyprodukować takiego auta, jeśli nie chce się dołożyć do interesu tyle ile miałem kontaktu z dusterem mi wystarczy, z innymi modelami też i jeśli nie zaczną robić porządnych samochodów to dla mnie dalej będą niegodnym polecenia syfem.

ps. dj_zibi debili się ignoruje a szczególnie tych, których boli to, że ktoś może mieć inne zdanie/inny punkt widzenia i się go trzymać. jak się dobrała do mnie choroba to dopiero po czasie to zrozumiałem...
                              Całe szczęście że rodzice nauczyli mnie szanować to co się ma i szanować zdanie innych , to że ty nie widzisz w Dacii Duster nic pozytywnego ok kumam ale nie rozumiem dla czego tak przekornie chcesz wmówić innych że Twoja racja jest jedyna, słuszna a to co mówią inni jest beee i uważasz ich za debili... no i po co wyskakujesz z tym że jesteś niepełnosprawny ? liczysz na jakieś współczucie ?mamy się nad Tobą użalać ?
                              Ps co do niepełnosprawnych a ich samochody , jakieś 14 lat temu w czasach szkolnych kupiliśmy z kumplem na bułe maluszka eleganta od właściciela na WÓZKU który sam dostosował bobka pod swoje potrzeby wszystkie pedały były sterowane za pomocą cięgien przy kierownicy a sprzęgło było przy drążku zmiany biegów a sam konstruktor był z tego patentu dymny:) a ja i kumpel jako początkujący mechanicy pałaliśmy wielkim szacunkiem do gościa.
                              Myślę że jak byśmy mu zaczeli ględzić takie farmazony jak ty na tym forum to dostali byśmy po liściu , meli na ryj a gość kazał by nam wyp...
                              Siewcu nigdy Cie nie widziałem i niewiem co z Ciebie za typ, może to i dobrze ale jedno wiem ... jesteś zwykły internetowy troll cham i gbur bez szacunku Dla innych .... Przykre ale prawda w oczy kole.

A tu teścik nowego Dustera
                              |
                              |
                              |
                              V

Skomentuj

Trzeba być albo oszołomem albo ciotą żeby świadomie kupić auto pokroju Dustera.
                                Niedługo reaktywują Lanosa i pewnie się stada baranów rzucą na to.
                                https://www.olx.pl/oferta/volkswagen-passat-b5-1-6-kombi-1999-nie-dla-januszy-CID5-IDtJbaJ.html

Skomentuj

UWAGI MODERATORA
                                  Wyluzuj trochę i zmień ton.

Skomentuj

A tak apropo Lanosa jest produkowany do dziś pod marką ZAZ na ukrainie :)
                                    Polecam wszystkie filmy Kikster'a kolo dobrze prawi .
                                    Last edited by kokoelloko; 22.03.2018, 23:21.

Skomentuj

UWAGI PANA ADMINISTRATORA
                                      chyba pora wprowadzic nowy zakaz do regulaminu - watek motoryzacyjny rownie grozny jak religia i polityka! :p

a tak na powaznie - PANOWIE, Troche kultury!!

nikt nikogo nie zmusza do kupowania zadnego auta!
                                      kazdy kupuje to co chce lub to na co go stac!

a skoro dacia sie sprzedaje to o czyms swiadczy

Skomentuj

Zamieszczone przez kokoelloko Zobacz posta
                                        no i po co wyskakujesz z tym że jesteś niepełnosprawny ? liczysz na jakieś współczucie ?mamy się nad Tobą użalać ?
                                        Użalania i współczucia nie potrzebuję i nie chcę. A jak już ktoś ma wymyślać jakieś powody braku samochodu u mnie, to przynajmniej fantazji nie musi uruchamiać. Napisałem to napisałem, nie ma co drążyć tematu - dla mnie to stwierdzenia faktu, jest to co jest u mnie i tyle.

Ps co do niepełnosprawnych a ich samochody , jakieś 14 lat temu w czasach szkolnych kupiliśmy z kumplem na bułe maluszka eleganta od właściciela na WÓZKU który sam dostosował bobka pod swoje potrzeby wszystkie pedały były sterowane za pomocą cięgien przy kierownicy a sprzęgło było przy drążku zmiany biegów a sam konstruktor był z tego patentu dymny:) a ja i kumpel jako początkujący mechanicy pałaliśmy wielkim szacunkiem do gościa.
                                        Myślę że jak byśmy mu zaczeli ględzić takie farmazony jak ty na tym forum to dostali byśmy po liściu , meli na ryj a gość kazał by nam wyp...
                                        No i ja bym bardzo chętnie zrobił to samo. I jedno, i drugie. Gdyby się dało to już dawno bym jeździł, sposób na przeróbkę bym wymyślił - ba, poznałem chłopaka na wózku, który chciał mieć driftowóz i chyba nawet jest już poskładany.

Siewcu nigdy Cie nie widziałem i niewiem co z Ciebie za typ, może to i dobrze ale jedno wiem ... jesteś zwykły internetowy troll cham i gbur bez szacunku Dla innych .... Przykre ale prawda w oczy kole.
                                        Szkoda, że ludzie, którzy mnie znają osobiście mają inne zdanie. Ale oni są głupi jak widać...

Kupujcie sobie dustery, jeździjcie nimi, bądźcie zadowoleni a ja się będę śmiać z wychwalania pod niebiosa tandety. I z mojej strony to by było na tyle.

Skomentuj

Nie wiem skąd taka fala niechęci do Dacii. Uważam, ze Duster to jest genialne auto. Świetny wóz do firmy, szczególnie takiej pracującej w terenie. I tak widziałem i jechałem Dusterem bo szwagier ma, w najbardziej dopasionej wersji (jakkolwiek to brzmi). Przyznaję, auto ma tragiczne plastiki i kijowe wytłumienie a zamykanie drzwi brzmi jak zamykanie blaszanej puszki no i .. to wszystko. No i co z tego ?0
                                          Poza tym, świetne zawieszenie, bardzo dobrze jeździ po dziurach. Miękkie fotele, takie jak lubię. Dobra widoczność z kabiny. Bardzo duże kąty najazdu i zjazdu, niespotykane w innych samochodach poza rasowymi terenówkami. To są cechy dzięki którym tym autem można wjechać w naprawdę trudny teren i z niego wyjechać z całym kręgosłupem.
                                          Po drugie ma świetny silnik wolnossący 1.6 nissana, napęd na 4 koła, 1 bieg jest naprawdę terenowy bo auto ledwo sie na nim toczy i w zasadzie do jazdy po mieście można ruszać z 2jki.
                                          No i kosztuje niewiele a dużo potrafi. Nie ma drugiego takiego nowego auta w tej cenie. Te wszystkie ładne suvy to jest gówno a nie terenówki. To sobie ledwo z krawężnikiem w mieście radzi. W terenie Duster wciąga nosem to całe lansiarskie barachło.

No ale wiadomo.. przecież plastiki są kijowe to auto do dupy..

Skomentuj

Czaruję...
                                          X