Masz większy moment maksymalny niż ja w wolnossącym V6 3.7, ale u mnie obroty nie kończą się na 4630, a na 7500 i moment jest dostępny przez cały zakres obrotów :)
Dane twojego auta mówią co innego. Auto najefektywniej jeździ pomiedzy maksymalnym momentem a maksymalną mocą, czyli u ciebie pomiędzy 4000-6500 obrotów na min. Wychodzi że masz 2500 obrotów naprawdę efektywnych czyli tyle co w przeciętnym sadzomiocie
Tak, to prawda, ale nie ma tutaj mowy o zbyt wczesnym wachlowaniu biegami. Moim celem było zwrócenie uwagi, że benzyna w takim wypadku jest lepsza od diesla :)
Dane twojego auta mówią co innego. Auto najefektywniej jeździ pomiedzy maksymalnym momentem a maksymalną mocą, czyli u ciebie pomiędzy 4000-6500 obrotów na min. Wychodzi że masz 2500 obrotów naprawdę efektywnych czyli tyle co w przeciętnym sadzomiocie
Ale oprócz pojęcia względnego jest też bezwzględne, czyli max moment może mieć w wąskim zakresie, ale co z tego jest nawet poza tym regionem ma więcej momentu niż samochód z którym jest porownywany?
Do tego dochodzi też skrzynka biegów i ile z tego zostaje na kołach.
Sam moment nic nie mówi, efektywność zespołu silnik-skrzynia jest największa pomiędzy maksymalnym momentem a mocą. Kierowcy wyścigowi chcąc najepiej wykorzystać możliwości auta nie pozwalają by obroty spadły poniżej wartości max momentu a powyżej obrotów mocy maks. silnik ciągnie słabiej.
Otrzymałem zdjęcia z salonu. Na początku tygodnia zapewne odbiorę
To musi być ciekawe wrażenie odbierać nowy niespotykany często samochód :) dwie skromne rurki wydechowe a to 5.0
W golfie 1.6 są większe!!! :p
Ciekawe ile Ci już najeździli kilometrów .
Skomentuj