Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

wątek motoryzacyjny

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

I potwierdza to co pisałem wcześnie odnośnie Barum vs Continental, albo ogólnie dobra klasa średnia vs premium, różnice minimalne. Pokazuje też, że między padliną a klasą premium jest oczywiście przepaść.

Same oczywiste oczywistości ;-)

Skomentuj

Ja zacząłem temat od pytania, czy mogę dostać tegoroczne opony w danym rozmiarze. Nie mam zamiaru do samochodu z 450 KM wsadzać inne opony niż premium, ponieważ raz, że nigdy mnie nie zawiodły, tym bardziej jeśli chodzi o Continental i Pirelli, a dwa, że nie mam zamiaru teraz na oponach oszczędzać.

Czy do standardowego dupowozu, który jeździ po mieście z punktu A do punktu B, wrzuciłbym super premium opony? Raczej na pewno nie.

Skomentuj

Takie porównanie mi sie nasuwa
        Po co kupować glosniki sb seasy scany i przepłacać jak można kupić dobrego tonsila lub jeszcze lepszego visatona
        Przeciez jedne i drugie graja dobrze a różnica jest kosmetyczna
        Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Zamieszczone przez .3lite Zobacz posta
          Ja zacząłem temat od pytania, czy mogę dostać tegoroczne opony w danym rozmiarze. Nie mam zamiaru do samochodu z 450 KM wsadzać inne opony niż premium, ponieważ raz, że nigdy mnie nie zawiodły, tym bardziej jeśli chodzi o Continental i Pirelli, a dwa, że nie mam zamiaru teraz na oponach oszczędzać.
          tak btw to jaki indeks potrzebujesz? pochwal się też co za auto :)
          wydaje mi się że jak Ci zależy na świeżutkich oponach to pozostaje tylko do sklepu oponiarskiego dzwonić i niech idą na magazyn i sprawdzają na oponie.

Skomentuj

Wszystko powyżej 100 jest już dla mnie OK. Samochód to 2015 Ford Mustang z V8 5,0. Wcześniej jeździłem V6 3,7 i zawsze Pirelli oraz Continental dawały mi najlepsze prowadzenie oraz przewidywalność na drodze.

Zamieszczone przez djrobo Zobacz posta
            wydaje mi się że jak Ci zależy na świeżutkich oponach to pozostaje tylko do sklepu oponiarskiego dzwonić i niech idą na magazyn i sprawdzają na oponie.
            Dokładnie tak. Na razie jeszcze szukam sprzedawców, którzy by mieli takowe na stanie. Oponki za cztery sztuki spokojnie wyjdą około 6k PLN więc i mam prawo wymagać, że mają być z tego roku :)
            Last edited by .3lite; 23.10.2015, 16:05.

Skomentuj

Najlepsze opony to podstawa! https://www.facebook.com/video.php?v=930744353627323

Skomentuj

Zamieszczone przez lklukasz Zobacz posta
                Takie porównanie mi sie nasuwa
                Po co kupować glosniki sb seasy scany i przepłacać jak można kupić dobrego tonsila lub jeszcze lepszego visatona
                Przeciez jedne i drugie graja dobrze a różnica jest kosmetyczna
                To jest złe porównanie. Bo ja Ci nasunę kolejne, bardzo podobne. Rozumiem, że chodzisz w garniakach od armaniego, spryskujesz się drogim perfumem, jadasz w ekskluzywnych restauracjach, popijając drogim winem itd. Przecież jak być premium to we wszystkim...

Skomentuj

Przez kilka ostatnich stron przepychacie się o to kto ma rację, a opon dla .3lite jak nie było tak nie ma. Nie rozumiem tego przerzucania się argumentami, przecież i tak każdy rozsądnie myślący użytkownik samochodu czy motocykla wybierze możliwie najlepszą oponę podług posiadanego budżetu. Jak ktoś chce Conti to kupi Conti, a jak ktoś woli Uniroyale to takie nabędzie.

P.S.
                  Dobrze, że opona nie ma chipu :p Inny soft do testu mógłby...
                  Arcam CD17 + Denon TU580RD + I-amp + W18E001 + T25CF002
                  Grado SR125i

Skomentuj

Nie na temat...
                    to mi przypominam przepychanki na innym forum gdzie zaczynał się temat "jaki olej do naszej R1" i 20 stron o tym czemu nie oryginalny Yamalube tylko Motul i w drugą stronę, to samo było z klockami, filtrami powietrza, łańcuchami, zębatkami, setami, manetkami, klamkami, tarczami sprzęgła i wpizdu innymi rzeczami, które można wymienić

Skomentuj

Zamieszczone przez Yoshi_80 Zobacz posta
                      To jest złe porównanie. Bo ja Ci nasunę kolejne, bardzo podobne. Rozumiem, że chodzisz w garniakach od armaniego, spryskujesz się drogim perfumem, jadasz w ekskluzywnych restauracjach, popijając drogim winem itd. Przecież jak być premium to we wszystkim...
                      Może nie dosłownie ale tak
                      Zawsze staram sie kupować najlepsze znane mi produkty
                      Buty kupuje firmowe znanych firm z dobrymi systemami nie chińskie z bazaru
                      ubrania rowniez a nie z hipermarketu, rower tez w sklepie specjalistycznym nie ze sklepu ze wszystkimi
                      Farbę do ścian ze sklepu z farbami np tikurila, beckers
                      Co wiecej czesci do samochodu tez kupuje firmowe najlepszych dostępnych firm a nie chińskie zamienniki polowe tańsze
                      Olej do samochodu tez leje dobry nie z beczki od mechanika o nie wiadomym pochodzeniu

- - - - - aktualizacja - - - - -

Co wiecej .3lite uwazam, ze stać cie na dobre opony
                      Twoje auto na nie zasługuje
                      Parametry auta napewno zachęcaja do zabawy takim autem i napewno beda korcic
                      Bierz najlepsze dostępne/znane ci opony one dadzą ci wieksze bezpieczeństwo i jego poczucie

Uwazam rowniez, ze dobre produkty nie przypadkiem sa droższe od zwyklakow
                      Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Zamieszczone przez lklukasz Zobacz posta
                        Uwazam rowniez, ze dobre produkty nie przypadkiem sa droższe od zwyklakow
                        Oj nie zawsze, nie zawsze.

Skomentuj

Nie zawsze... Moze w większości przypadków
                          Ale zawsze jest tak, ze chcąc cos kupic szukasz opinii w internecie, specjalistów czy znajomych
                          I wybierasz tez LEPSZE a nie tańsze
                          Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Niech każdy kupuje na co go stać, przy tym zachowując najwyższy możliwy współczynnik cena/jakość.

Skomentuj

Nie mam zamiaru do samochodu z 450 KM wsadzać inne opony niż premium
                              Ciekawe jak korzystasz z tych koni na normalnej publicznej drodze.......że taki wielki to problem wybór opon. Jak na tor to inna bajka opony wyczynowe..... tylko szkoda na takich jeździć po drogach publicznych.
                              Pozdrawiam.
                              Last edited by lokiec3; 23.10.2015, 21:32.

Skomentuj

Zacznij kolego czytać, ja nie mam problemu z wyborem, który już jasno kilka razy w postach wspominałem - mam problem ze znalezieniem sprzedawcy, który oferuje tegoroczne opony.
                                Last edited by .3lite; 23.10.2015, 21:58.

Skomentuj

Czy do standardowego dupowozu, który jeździ po mieście z punktu A do punktu B, wrzuciłbym super premium opony? Raczej na pewno nie.
                                  To trzeba było pisać od razu, że na wyścigi potrzebujesz.
                                  Pozdrawiam.

Skomentuj

jesacze linka z nowymi oponami nie widziałem :(
                                    Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Nie potrzebuję na wyścigi. Jeszcze raz napiszę, że nie pytam jakie opony mam kupić, ponieważ jak wiele razy już wspomniałem - mam swój wybór. Moim problemem od początku było znalezienie opon z tegorocznej produkcji!

Niepotrzebnie przekręcasz moje słowa. Mój poprzedni post dotyczył niepotrzebnej dyskusji "premium" vs "reszta świata". Każdy ma swój wybór, ja nikomu nie rozkazuję kupować danych opon, ale zadaję pytanie względem dostępności opon z tegorocznej produkcji. Informacja ta zapewne nie tylko mnie interesuje.

Skomentuj

zawsze Pirelli oraz Continental dawały mi najlepsze prowadzenie oraz przewidywalność na drodze.
                                        kup te które masz wypróbowane , tym bardziej jak lubisz przycisnąć

Oponki za cztery sztuki spokojnie wyjdą około 6k PLN więc i mam prawo wymagać, że mają być z tego roku :)
                                        tak jak mówisz, niech się sprzedawca ruszy

Samochód to 2015 Ford Mustang z V8 5,0.)
                                        bardzo fajne auto z charakterem a i widzę że cena bardzo rozsądna .
                                        PS miałeś może okazję się ścignąć z M550d?

Skomentuj

Kogo interesuje ile auto ma km czy ile kosztują opony (zalatuje mi tu szpanerstwem - sorry tak to odbieram), problemem jest data produkcji.
                                          W takich czy podobnych sprawach każdy poleca to co aktualnie ma.
                                          Większość chce kupić tegoroczne opony, nie ważne jakie i za jaką kwotę, a sprzedawcy chcą się pozbyć zalegającego w magazynach towaru.
                                          Dziś jest taki wybór że jak nie tu to tam, tyle że sprzedawcy mają za dużo w du.ie i jeszcze strzelają focha że jak się coś nie podoba to se kup gdzie indziej.

Skomentuj

Czaruję...
                                          X