Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

wątek motoryzacyjny

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Zamieszczone przez lokiec3 Zobacz posta
    To trzeba było pisać od razu, że na wyścigi potrzebujesz.
    Pozdrawiam.
    A kolega czytać ze zrozumieniem umie?

- - - - - aktualizacja - - - - -

Zamieszczone przez lklukasz Zobacz posta
    Może nie dosłownie ale tak
    Zawsze staram sie kupować najlepsze znane mi produkty
    Buty kupuje firmowe znanych firm z dobrymi systemami nie chińskie z bazaru
    ubrania rowniez a nie z hipermarketu, rower tez w sklepie specjalistycznym nie ze sklepu ze wszystkimi
    Farbę do ścian ze sklepu z farbami np tikurila, beckers
    Co wiecej czesci do samochodu tez kupuje firmowe najlepszych dostępnych firm a nie chińskie zamienniki polowe tańsze
    Olej do samochodu tez leje dobry nie z beczki od mechanika o nie wiadomym pochodzeniu

Co wiecej .3lite uwazam, ze stać cie na dobre opony
    Twoje auto na nie zasługuje
    Parametry auta napewno zachęcaja do zabawy takim autem i napewno beda korcic
    Bierz najlepsze dostępne/znane ci opony one dadzą ci wieksze bezpieczeństwo i jego poczucie

Uwazam rowniez, ze dobre produkty nie przypadkiem sa droższe od zwyklakow
    Dokładnie mam takie samo zdanie, i tak robię.
    Dywagacje z mojej strony były o tym że warto dopłacić do lepszych opon a nie które są lepsze.
    Ja kupuję zawsze to na co mnie stać i auto też. Nie wydaję ostatnich pieniędzy na furę a potem szukam tanich części, zawsze kupuję tych producentów którzy produkują na tzw. pierwszy montaż, lub lepsze jeśli coś chcę poprawić.

Zamieszczone przez .3lite Zobacz posta
    Panowie, czy idzie gdzieś kupić opony na zimę z tegorocznej produkcji? Potrzebuję po dwie pary 275/40 R19 i 255/40 R19. Jak mam płacić ponad 3k PLN za parkę opon to chyba mogę wymagać, że mają być z tego roku :P
    Patrzyłeś na tę stronę:
    http://www.norauto.pl/opony?filter=on&filter[7471][]=162726&filter[7472][]=162720&filter[7473][]=433753&filter[7480][]=163353
    mają dobre ceny tylko nie wiem jak z rocznikiem

Skomentuj

Zamieszczone przez dzwiedziu Zobacz posta
      Kogo interesuje ile auto ma km
      akurat mnie interesuje bo nie jestem motoryzacyjnym ignorantem... nie widzisz związku między mocą a rozmiarem opon aby nie zerwać przyczepności?

Kogo interesuje... ile kosztują opony (zalatuje mi tu szpanerstwem - sorry tak to odbieram), .
      masz jakieś kompleksy czy co? opony w tym szukanym rozmiarze tak kosztują . nic nadzwyczajnego .i to jest stwierdzenie faktu a nie szpanowanie. i jak ktos taką kasę wydaje to może wymagać żeby siłę łaskawie sprzedawca ruszył i sprawdził datę produkcji.
      PS posłuchaj kiedyś może jakie sa ceny kompletu opon do tira lub autobusu - tam to dopiero szpanerstwo

Skomentuj

Zamieszczone przez djrobo Zobacz posta
        PS posłuchaj kiedyś może jakie sa ceny kompletu opon do tira lub autobusu - tam to dopiero szpanerstwo
        Kiedyś pomagałem znajomemu, którego kierowca złapał kapcia w naczepie niskopodwoziowej, na autostradzie we francji, cała impreza z jedną oponą w tle kosztowała 1700 Euro netto:???:

Skomentuj

nie widzisz związku między mocą a rozmiarem opon aby nie zerwać przyczepności?
          Rozmiary były napisane, a te pewno są zalecane przez producenta.

masz jakieś kompleksy czy co?
          Wiesz co to słowo oznacza? Po rodzaju pisowni mniemam że nie.

opony w tym szukanym rozmiarze tak kosztują . nic nadzwyczajnego .i to jest stwierdzenie faktu a nie szpanowanie. i jak ktos taką kasę wydaje to może wymagać żeby siłę łaskawie sprzedawca ruszył i sprawdził datę produkcji.
          Wiem jakie są aktualne ceny ogumienia bo sam w krótkim czasie kupowałem dwa komplety opon dla siebie.

sorry tak to odbieram
          Toć napisałem że z góry przepraszam że tak to odbieram, więc ?? Autor potrafi zrozumieć, twoje zdanie mnie nie interesuje.

Po za tym mowa o roczniku bieżącym, nie o firmach itp, bo te .3lite już dawno wybrał.
          Last edited by dzwiedziu; 23.10.2015, 22:57.

Skomentuj

Może nie dosłownie ale tak
            Zawsze staram sie kupować najlepsze znane mi produkty
            Łukasz ale akurat w tym przypadku to nie opony są "wąskim gardłem". Pokazaliśmy Ci z Yoshim, że trochę tańsze opony są tylko kilka procent gorsze, a i to też nie zawsze jest regułą. Jeśli chcesz większego bezpieczeństwa to wymień hamulce albo zawieszenie, tu jest większa możliwość poprawy.
            Biorąc twój przykład z audio, to tak jakbyś miał kolumnę ze słabym tweeterem i dobrym wooferem, ale coś by Ci nie pasowało. Ty ciągle wymieniałbyś woofer i liczył na ogromną poprawę.
            Nie na temat...
            Uwazam rowniez, ze dobre produkty nie przypadkiem sa droższe od zwyklakow
            Łukasz nie chcę zabrzmieć teraz jak totalny ignorant, który wrzuca wszystkich do jednego worka, ale muszę coś powiedzieć bo to już mi się któryś raz potwierdza. Nie bierz tego też bardzo osobiście, bo nie mam na celu Cie urazić.
            Otóż mam wrażenie, że ludzie z dużych miast a szczególnie Warszawy mają największe przekonanie, że jak coś jest drogie to jest dobre. A że statystycznie mieszkańcy takich miast mają więcej pieniędzy to sobie pozwalają własnie na drogie dobra. Podam przykłady:

1. Znajoma studiowała w W-wie, chciała dorobić korepetycjami, wystawiła się za jakieś 40zł za godzinę. Zero oddzewu, zastanawiała się czy nie za drogo, bo jest tylko studentką. Powiedziała to u siebie na uczelni, to jej doradzili żeby podbiła cenę. Podeszła do tego z dystansem no ale spróbowała dać 80zł. Efekt był taki, że brakowało jej czasu na kolejnych dzwoniących. Musiała dziękować.
            2. Moja dziewczyna mieszka w Wiśle, jej ojciec z wujkiem prowadzą ski-service, więc mają kontakt z ludźmi czy to tam czy na stoku, zresztą jak i moja. s Wszyscy są w stanie bez patrzenia w wiadomości powiedzieć kiedy Warszawa ma ferie. Otóz na stoku jest wtedy mnóstwo ludzi których ubiór i sprzęt wskazywałby na prawie zawodniczą karierę, a zjeżdżają z góry pługiem albo połowę karnetu przesiedzą w knajpie. A to tylko Wisła, która nie uchodzi za zbyt modną i przegrywa np z Białką, w której poziom szpanu sięga ponoć nieba.
            3. Też przykład z Wisły, ten nie odnosi się do tylko Warszawiaków. Praktycznie za każdym ciepłym weekendem widziałem gości którzy z porządnych aut, takich na które trzeba mieć siano, przeważnie na blachach z dużych miast, wyciągali rowery z amortyzatorami FOXa - te mi sie jakoś zawsze w oczy rzucają. Z tego co mi się wydaje są dosyć drogie i rowery z nimi to wydatek lekko ponad 6-8kzł. I ja nie mam nic do takich rowerów, tylko wiesz gdzie takie rowery spotykałem najczęściej ? Na ubitej ścieżce rowerowej wzdłuż rzeki.
            4. Ostatni już przykład, mam znajomego który studiował na Warszawskiej Polibudzie. Na roku inzynierskim miał mało zajęć wiec postanowił dorobić jako barman, a że się interesował Flairem (nie wiem czy tak się to pisze, chodzi o "żonglerkę" drinami) to się dostał do knajpy w stylu gdzie noga studenta nie staje. Twierdził, że nagminna była sytuacja w której przychodziło kilku panów pod krawatem, 15 minut dyskutowali z nim o tym jakie ma dobre whiskacze, po czym zamawiali jeden z droższych, a na końcu wlewali w to colę.

Łukasz to się nazywa Efekt Veblena i marketingowcy wykorzystują go dosyć mocno. Niestety ale dzisiaj mamy na rynku pozycjonowanie produktów, nie za względu na jakość, a ze względu na cenę, czyli de facto grupę społeczną do której jest kierowany.
            Last edited by waloos; 24.10.2015, 01:29.

Skomentuj

Zamieszczone przez waloos Zobacz posta
              Jeśli chcesz większego bezpieczeństwa to wymień hamulce albo zawieszenie, tu jest większa możliwość poprawy.
              Wymienilem :)
              Zawias mam sztywny zawsze na firmowych klockach z górnej polki
              Tarcze nawiercane i nacinane cały komplet na klockach ferrodo :)

Nie na temat...
              waloos w większości przypadków przyznać ci racje ale nie uwazam, ze odnosi sie to tylko do Warszawy
              Sa inne duże miasta ktore równie dobrze sobie radzą jak Kraków Wrocław czy Poznań
              Moja chęć wydania moich cieżko zarobionych pieniędzy najlepiej jak sie da powoduje moje własne zainteresowanie rożnymi produktami i opiniami na ich temat. Dzieki temu moge wybrać lepiej
              Nie wiem co w tym złego

To cos na zasadzie "podobają mi sie samochodu terenowe"
              I kupują auta ktore nie radzą sobie nawet na mokrym krawężniku
              Last edited by lklukasz; 24.10.2015, 02:06.
              Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Wymienilem
                Zawias mam sztywny zawsze na firmowych klockach z górnej polki
                Tarcze nawiercane i nacinane cały komplet na klockach ferrodo
                No i do takiego auta, albo do tego czym dysponuje kolega .3lite to można kupować drogie gumy :)

Nie na temat...
                nie uwazam, ze odnosi sie to tylko do Warszawy
                Nie wiem jak w innych dziedzinach, ale w zimę na nartach ma to miejsce tylko wtedy kiedy Warszawa ma ferie. Info z pierwszej ręki
                Nie wiem co w tym złego
                Z jednej strony "kto bogatemu zabroni", ale z drugiej to ja uważam, że często są to zakupy ponad stan, a robione tylko dla tego że stać mnie na to droższe. Wiesz ile razy w tym ski-serwisie natłumaczyli się ludziom z W-wy że ta tańsza narta (dla początkujące , bardziej miękka) będzie lepsza niż ta droższa (twarda, dla zaawansowanego)? I nie jednokrotnie kończyło się postawieniem na swoim, albo pójściem do innego sklepu.
                Ja sobie zdaję sprawę, że nie wszyscy z W-wy tacy są, ale ktoś te opinie jednak robi.

Skomentuj

Legenda jest tylko jedna :] Do fiata i to porsche

Skomentuj

Aaaahahha .
                    Jak zwykle - p..... o "szopenie".
                    Zero konkretów. Umiejętność odpowiedzi na pytanie, bez przeplatania tego ze swoimi radami życiowymi i zasadami - nie do zrobienia.

Osobiście Ci nie doradzę, i nie podam konkretnego modelu. Po prostu się nie znam.

UWAGI MODERATORA

Kolego złamałeś regulamin!
                    Chcesz odpocząć 2 tygodnie od pisania?
                    Last edited by lklukasz; 24.10.2015, 13:33.

Skomentuj

Ja zacząłem temat od pytania, czy mogę dostać tegoroczne opony w danym rozmiarze. Nie mam zamiaru do samochodu z 450 KM wsadzać inne opony niż premium, ponieważ raz, że nigdy mnie nie zawiodły, tym bardziej jeśli chodzi o Continental i Pirelli, a dwa, że nie mam zamiaru teraz na oponach oszczędzać.

Czy do standardowego dupowozu, który jeździ po mieście z punktu A do punktu B, wrzuciłbym super premium opony? Raczej na pewno nie.

Do takiego samochodu do szukałbym opon premium ale o sportowym charakterze, typowe Pilot Sporty, Yokohamy, Potenzy etc... Chyba ze mówimy o zimowych to nie mam pojęcia, w zimę autem zabawką nie jeżdżę:) Aczkolwiek nie wiem czy produkowane są w takich rozmiarach. Moja wiedza kończy się na okolicach 400KM w japońskich szlifierkach:)

Skomentuj

Za każdym razem Warszawa to Warszawa tamto.

Troche to irytujące już jest, gdyż :

Zastanowiles sie ile jest Warszawy w Warszawie?

10 MAX 15%

Reszta to sam sobie odpowiedz.

To ze ktoś tu mieszka i ma tablicę zaczynająca sie na W nie oznacza że to

Warszawa.

Co do białego szaleństwa tegoroczne wiadomości z Białki (bywam)

Śląskie poszło najszerzej, najmocniej i na bogato w każdej dziedzinie.

Pozdrawiam.

Skomentuj

Zamieszczone przez dan124 Zobacz posta
                          To ze ktoś tu mieszka i ma tablicę zaczynająca sie na W nie oznacza że to

Warszawa.
                          Owszem oznacza.

Skomentuj

Śląskie poszło najszerzej, najmocniej i na bogato w każdej dziedzinie.
                            Nie gadaj, paliwo najtańsze :-)

Skomentuj

Nie na temat...
                              Za każdym razem Warszawa to Warszawa tamto.
                              dan ale dlaczego się irytujesz ? Przecież napisałem:
                              Zamieszczone przez waloos Zobacz posta
                              Ja sobie zdaję sprawę, że nie wszyscy z W-wy tacy są, ale ktoś te opinie jednak robi.
                              Ja sam jestem, ze śląska i zdaje sobie sprawę jaką ludzie mają o nas opinię. Te opinie nie biorą się znikąd, spora część ludzi na śląsku to własnie prości ludzie, którym do szczęścia wiele nie trzeba, którzy uważają, że ciężko pracują tylko robotnicy, którzy są zapatrzeni w niemcy bo jeszcze dziadkowie im wpajali jak u niemca jest dobrze, nie mówię już o poczuciu jakiejś tam autonomii. Ludzie mogą tak o mnie myśleć, nie przeszkadza mi to jakoś bardzo, bo wiem że jak ktoś mnie pozna to prawdopodobnie zmieni zdanie. Może się spotkamy na AS to sam ocenisz ile we mnie "płynie węgla"

Skomentuj

Nie na temat...
                                ehh, wątek motoryzacyjny o .. Wawie. GI, Wołomin, Otwock, Pruszków czy Nowy Dwór Mazowiecki to już nie Warszawa, a tablice mają na W. Nawet nie są w powiecie jakimś warszawskim tylko mają własne.
                                I Waloos, masz całkowitą rację z tym, że ludzie z Wawy patrzą na cenę to i jest ich wyznacznik jakości. Chociażby mam kolegę, który zachwala Dewalta jaki to jest super, a nigdy nie słyszał o Festoolu, który ma chyba nawet większy asortyment. Jego Tata tak samo Dewalt, że w Stanach wszyscy tego używają, a tam mają Milwaukee i Festoola właśnie, które z tego co widzę na różnych kanałach YT są częściej używane na przykład.
                                To samo komputery Alienware, w pyte drogie laptopy to muszą być zajebiste, a prawda jest taka że niektóre egzemplarze rozpadają się po niecałym miesiącu.
                                Sprzęt Apple, który zamiast na naprawę jest nastawiony na "wyrzuć i kup nowy", polecam ranking FIXIT odnośnie najnowszych Maców biurkowych czy ostatniego super cienkiego lapka

Skomentuj

Nie na temat...

Tak tak... takie same opinie na roznych forach
                                  Z elektrody dowiesz sie ktore tonsile najlepsze a z audiostereo ktore kable i kondy wsadzić w kolumnę
                                  Trzeba umieć wybierać informacje z sieci i odsiać je od hajtow
                                  Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Zamieszczone przez Pogromca mitow Zobacz posta
                                    Legenda jest tylko jedna :] Do fiata i to porsche
                                    Kupiłem trochę dla jaj w tym roku Poldolota:

i takie mam na kole zapasowym :)

Skomentuj

Panowie, czy idzie gdzieś kupić opony na zimę z tegorocznej produkcji? Potrzebuję po dwie pary 275/40 R19 i 255/40 R19. Jak mam płacić ponad 3k PLN za parkę opon to chyba mogę wymagać, że mają być z tego roku :P
                                      12 października zamawiałem opony do Poldeusza. Akurat ja jeżdżę na całorocznych, zamówiłem Vredestein Quatrac 3.
                                      Wybrałem najtańszy sklep 1opony1, mieli wysłać w 48 godzin, po 2 tygodniach ponagleń nagle opony wczoraj doszły. Produkcja: 18 tydzień 2015.

Skomentuj

Mbar, który model?? Wrzuć fotkę.

Skomentuj

Przecież napisałem, jakie opony :) http://1opony1.pl/p/518-quatrac-3

Taki mają bieżnik i okazały się całkiem ciche:

Quatrac 5 nie ma w tym rozmiarze. Tzn. ogólnie są, ale w Polsce w sklepach nie znalazłem.
                                          Last edited by mbar; 30.10.2015, 08:17.

Skomentuj

Czaruję...
                                          X