Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

wątek motoryzacyjny

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Zamieszczone przez malikowy Zobacz posta
    Velosterem
    źle jeździ ? bo ciekawy konstrukcyjnie

Skomentuj

Jeździłem pierwszymi modelami gdy dopiero wprowadzali go na rynek, totalna nowość, i tragedia zawieszenie buja na wszystkie strony, preferuję sztywniejsze zawieszenia i z pewnością to w Velosterze jest gorsze od Suzuki Swifta 2012r., Megane Coupe 2009r, a już z pewnością gorsze od Hondy Civic 2012. Co więcej powiedziałbym że Toyota Corolla 2000r. w hatchbacku ma lepsze zawieszenie. Do tego w tamtym aucie system zwiększania sztywności kierownicy przy 140km/h daje nieźle w łapy, czułem ulgę jak wysiadłem i ręce mogły odpocząć.

Skomentuj

Zamieszczone przez malikowy Zobacz posta
        Jeździłem pierwszymi modelami gdy dopiero wprowadzali go na rynek, totalna nowość, i tragedia zawieszenie buja na wszystkie strony, preferuję sztywniejsze zawieszenia i z pewnością to w Velosterze jest gorsze od Suzuki Swifta 2012r., Megane Coupe 2009r, a już z pewnością gorsze od Hondy Civic 2012. Co więcej powiedziałbym że Toyota Corolla 2000r. w hatchbacku ma lepsze zawieszenie. Do tego w tamtym aucie system zwiększania sztywności kierownicy przy 140km/h daje nieźle w łapy, czułem ulgę jak wysiadłem i ręce mogły odpocząć.
        Jeździłem taką toyotką w silniku 1,4. Skrzynia biegów poezja ogólnie autko też bardzo fajne.

- - - - - aktualizacja - - - - -

Zamieszczone przez Rfck Zobacz posta
        https://www.youtube.com/watch?v=8xO5p6mOk-w

Nie siedziałem, nie jeździłem tym samochodem ale jeździłem nowymi ix35 i i30 i teraz na prawdę niczego marce nie brakuje i jak ktoś ma uprzedzenia do tych aut to pewnie z powodu kompleksu że muszą powiedzieć kolegom że nie jeżdża biemdablju tylko jakimś wieśniackim hjundajem. Nie mówie że są lepsze ale to że maja mniej doświadczenia w branży nie czyni ich złą marką. Żeby nie było nie jestem posiadaczem hyundaya . Co można zatem kupić za te pieniądze w takim wyposażeniu ?
        Ja też nie siedziałem i nie jeździłem, ale 350-60 tyś to sporo pieniędzy. Większość ludzi których stać na taki wydatek wiedzą co chcą i ciężko będzie ich przekonać.
        Tak było ze skodą superb poprzedniej generacji. w środku oferowała wiele ale proporcje nadwozia jak dla mnie porażka.

Skomentuj

Za 360 już dobrego dresika mozna kupic
          Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Właśnie troszkę popatrzyłem, i np Audi A5, BMW 5, Merc CLS z silnikami około 350km kosztują od około 250 tyś. więc zostaje około 100 na zabawę w doposażanie.
            A zostały jeszcze Infinity Lexus i Jaguar, co do miejsca to akurat trafiłem na ten fragment na filmiku i umnie w octawi jest więcej miejsca a mam 1,9m.

no i faktycznie skoszoną hondą za 360 tyś, obciach :)

Skomentuj

Ciekawe czy ktoś zgadnie jaki rabat na to auto udało nam sie wynegocjować? :)
              Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Zamieszczone przez lklukasz Zobacz posta
                Ciekawe czy ktoś zgadnie jaki rabat na to auto udało nam sie wynegocjować?
                Strzelam w 330k
                Swoją drogą chciałbym taką kasą dysponować. Mieszkanie bym se kupił.

Skomentuj

Uuu... nie doceniasz nas :(
                  Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Skomentuj

Uuu... nie doceniasz nas
                      Nas ? A to ja myślałem, że furę sam kupujesz.
                      To zależy kto tworzy tą waszą ekipę. Jakbyś pojechał z jakimś Kamilem Stochem albo Anitą Włodarczyk to i upust będzie większy

Skomentuj

Nie na temat...
                        Zamieszczone przez waloos Zobacz posta
                        Swoją drogą chciałbym taką kasą dysponować. Mieszkanie bym se kupił.
                        wiekszosc obywateli tego kraju tak mysli!
                        a jak widac sa ludzie ktorzy maja problemy jakie auto za tyle kupic :(

Skomentuj

Zamieszczone przez waloos Zobacz posta
                          Uuu... nie doceniasz nas
                          Nas ? A to ja myślałem, że furę sam kupujesz.
                          To zależy kto tworzy tą waszą ekipę. Jakbyś pojechał z jakimś Kamilem Stochem albo Anitą Włodarczyk to i upust będzie większy
                          Nas jako firmy :)
                          Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Jaki polecacie trwały akumulator pojemności 74-77Ah do 2l diesla o dużym prądzie rozruchowym powyżej 700A? Zastanawiam się nad Bosch Silver S5 74Ah 750A P+ lub Varta Silver Dynamic E44 (77Ah 780A) (P+) Czy to dobry wybór?
                            Myślałem tez o Centrach ale ile jest wyśmienitych opinii na ich temat tyle beznadziejnych.
                            Czy przez internet warto kupić? Jak wygląda w tym przypadku jakość/oryginalność/data produkcji? Czy płaci się kaucję za nie-oddanie starego AKU?

Skomentuj

Śmiało mogę ci polecić boscha s4 lub s5
                              Do każdego swojego samochodu wkładam
                              Kupiłem juz 4 szt
                              Najstarszy ma 7 czy 8 lat i chodzi jak nalezy

Teraz mam 74ah s5
                              Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

U mnie siedzi Centra Futura ale kreci malym dizlem 1,5. Generalnie od paru lat nie bylo zadnych problemow, narazie jest zupelnie bezobslugowy. Przy zakupie dostalem niezla gwarancje i assistance w razie problemow z odpaleniem auta.
                                Jesli nie masz starego aku, to przy zakupie nowego bedziesz musial doplacic.

Skomentuj

Zamieszczone przez Pogromca mitow Zobacz posta
                                  Centra Futura
                                  U mnie też siedzi w dizlu 1,6. So far so gut
                                  marcinsywala.pl
                                  Cambridge Audio Stream Magic 6 | Power Amplifier Class D Hypex 2x Ncore NC2k | T29MF001 + MW16P-4 + 2xTIW 200 XS

Skomentuj

U mnie też jakaś centra, dwa czy trzy lata bez problemów. 1,9cdti

Skomentuj

Ciekawe czy ktoś zgadnie jaki rabat na to auto udało nam sie wynegocjować? :)
                                      Biorąc pod uwagę że na i40 mozna dostać 20% z miejsca, na Genesisa...hmm strzlam okolice 25% od ceny cennikowej?
                                      W leasingu pewnie nie wypada już źle wtedy, ale mimo wszystko nie brałbym koreanczyka za takie pieniądze, chocby nie wiem jakie mial wyposażenie. Z drugiej strony sam jeżdże wlochem za 90

Skomentuj

Rabat to 150tys zł :)
                                        Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Zamieszczone przez srekal34 Zobacz posta
                                          nie brałbym koreanczyka
                                          Akurat Hyundai już długo robi osobówki i jakieś doświadczenie powinien mieć. To przez KIA koreanczyki mają opinię aut nowych, a tym samym nie sprawdzonych. Faktem jest, że hyundai na rynku jest ze 20 lat dłużej i w latach 90 kiedy KIA zaczynała wypuszczać pierwsze modele, oni mieli już takie z kilkunastoletnim stażem.
                                          Ja bym nie był taki uprzedzony do tego Genesisa, bo Hyundai robił całkiem niezłe auta klasy średniej czy tam średnio-wyższej. Znajomy rodziców w początku lat 2000 sprawił sobie Hyndaia Sonatę i bardzo go sobie chwalił. Nie wiem kiedy go sprzedał, ale parę lat nim jeździł.

Druga sprawa, to dzisiejsza globalizacja i normalizacja wszystkiego co się da. Gadki o tym, że francuzy są słabe, niemieckie dobre i solidne itd to sobie można poniekąd między bajki włożyć. Kiedyś produkcja elementów różniła się pomiędzy poszczególnymi częsciami świata, dziś wszystko jest bardzo podobne ze względu na rachunek ekonomiczny. Robi się tak, żeby było najtaniej. Oczywiście nie twierdzę, że auta są takie same, bardziej chodzi mi o żywotność i bezawaryjność komponentów.

Rabat to 150tys zł
                                          No to nieźle :) Kiedy odbieracie ?

Skomentuj

Czaruję...
                                          X