Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

wątek motoryzacyjny

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Nie na temat...
    Łukasz - upierasz się o licencji a nie masz racji.
    Jest nowa ustawa o odnawialnych źródłach energii.
    Możesz oddawać energię do sieci i jeszcze Ci za to zapłacą, co prawda mniej niż Ty gdy kupujesz, ale jest taka możliwość.
    http://odnawialnezrodlaenergii.pl/oz...i-elektrycznej
    Informacja
    Prosumenci to osoby fizyczne produkujace energię elektryczną we własnej mikroinstalacji OZE. Nie muszą prowadzić działalności gospodarczej ani posiadać koncesji, aby produkować energię na własne potrzeby a jej nadmiar sprzedawać do sieci.
    Last edited by LuSzTi; 11.03.2015, 10:03.
    Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

Skomentuj

Całe szczęście to nie unas. Ale ma w planach zakup do domu w Polsce. Energetyka w polsce wprowadza właśnie zmiany w przepisach ułatwiające to.

Skomentuj

Zamieszczone przez mobias Zobacz posta
        100 koni z litra to już honda w latach 90 miała
        I niewiele dalej poszła

- - - - - aktualizacja - - - - -

W czterech cylindrach pokaż v8 z takim wynikiem( tylko nie ferrari) to zobaczymy.

Skomentuj

A jak wytłumaczyć motocykle ktore maja 50km z 1 tloka ? Pojemność 450cc ? Co ci po mocy skoro nie ma możliwości jej odebrać? Zrobic silnik 500km to nie wszystko, potrzeba jeszcze osprzet do niego odpowiedni i bude ktora to wytrzyma.

Skomentuj

Zamieszczone przez sylvek Zobacz posta
            I niewiele dalej poszła

W czterech cylindrach pokaż v8 z takim wynikiem( tylko nie ferrari) to zobaczymy.
            Bo ją normy emisji zjadły i dziwna polityka firmy. Zobacz silniki z Hondy S2000, seryjnie 120KM z litra.

U mnie z silnka k20z4 2,0L z Type R Ufo po lekkich modyfikacjach dolotu i wydechu również mam 240KM. Bez turba:)

Skomentuj

Porszz gt3 4.0 6 tlokow 500 koni bez turbo :) i przejedzie wiecej tys km niz kazdy motocykl z wyzylowanym silnikiem.

Skomentuj

Zamieszczone przez _NATAN_5064 Zobacz posta
                A jak wytłumaczyć motocykle ktore maja 50km z 1 tloka ? Pojemność 450cc ? Co ci po mocy skoro nie ma możliwości jej odebrać? Zrobic silnik 500km to nie wszystko, potrzeba jeszcze osprzet do niego odpowiedni i bude ktora to wytrzyma.
                na gaz go

Zamieszczone przez Pogromca mitow Zobacz posta
                Porszz gt3 4.0 6 tlokow 500 koni bez turbo :) i przejedzie wiecej tys km niz kazdy motocykl z wyzylowanym silnikiem.
                Na gaz go

Skomentuj

Na gaz go
                  I jaka oszczednosc bedzie!

Skomentuj

Zamieszczone przez dj_zibi Zobacz posta
                    Bo ją normy emisji zjadły i dziwna polityka firmy. Zobacz silniki z Hondy S2000, seryjnie 120KM z litra.

U mnie z silnka k20z4 2,0L z Type R Ufo po lekkich modyfikacjach dolotu i wydechu również mam 240KM. Bez turba:)
                    Moc maks w okolicach 9000 rpm, na codzień nie szczególnie przydatne.
                    A jak znosi gaz?

Skomentuj

Szkoda bo to w dyzlu....

Skomentuj

Znałem kolesia który miał w starej Astrze 2.0 16V zrobione 200+ koni bez turbo.

Skomentuj

Zamieszczone przez LuSzTi Zobacz posta
                          Łukasz - upierasz się o licencji a nie masz racji.
                          Jest nowa ustawa o odnawialnych źródłach energii.
                          Możesz oddawać energię do sieci i jeszcze Ci za to zapłacą, co prawda mniej niż Ty gdy kupujesz, ale jest taka możliwość.
                          http://odnawialnezrodlaenergii.pl/oz...i-elektrycznej
                          Informacja
                          Prosumenci to osoby fizyczne produkujace energię elektryczną we własnej mikroinstalacji OZE. Nie muszą prowadzić działalności gospodarczej ani posiadać koncesji, aby produkować energię na własne potrzeby a jej nadmiar sprzedawać do sieci.
                          nie wiedziałem, ze sie ostatnimi czasy cos pozmieniało

Nissan sr20de zrobiony bez problemu na 220km
                          Czy ten ze zmiennymi fazami z fabryki 190km nie mówiąc ile mozna jeszcze z niego zrobic
                          Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Moc maks w okolicach 9000 rpm, na codzień nie szczególnie przydatne.
                            A jak znosi gaz?
                            Ale moment obrotowy choć niewiki dostepny prawie od zera. Tu wchodzimy w dyagacje(chore) wyższości jednego nad drugim, jedni lubia kręcic inni jeździć na 2k obrotów.

Nie wiem jak znosi gaz jedni gazują inni nie... ja decydując sie na zabawkę za 50kzł decydowałem sie na spalanie 9-15 litrów i tyle. Do oszczednej jazdy mam sadzomiota.

Skomentuj

Zamieszczone przez lklukasz Zobacz posta
                              Nissan sr20de zrobiony bez problemu na 220km
                              Czy ten ze zmiennymi fazami z fabryki 190km nie mówiąc ile mozna jeszcze z niego zrobic
                              Dokładnie, Coobcio nie takie rzeczy z nysami wyczyniał

Skomentuj

Szkoda bo to w dyzlu....
                                Co w dyzlu

Skomentuj

Zamieszczone przez mobias Zobacz posta
                                  Dokładnie, Coobcio nie takie rzeczy z nysami wyczyniał
                                  No.... np "tuning za 2zl" na mojej zielonej gt
                                  Jeszcze wisiał ostatnio gdzies w przyklejonych na forum
                                  Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Zamieszczone przez Pogromca mitow Zobacz posta
                                    I jaka oszczednosc bedzie!
                                    Ale tu chodzi o ekologię. Gazowanie to nie oszczędności to redukcja kosztów :flapper:

Ale moment obrotowy choć niewiki dostepny prawie od zera. Tu wchodzimy w dyagacje(chore) wyższości jednego nad drugim, jedni lubia kręcic inni jeździć na 2k obrotów.

Nie wiem jak znosi gaz jedni gazują inni nie... ja decydując sie na zabawkę za 50kzł decydowałem sie na spalanie 9-15 litrów i tyle. Do oszczednej jazdy mam sadzomiota.
                                    Co?

Skomentuj

Co w dyzlu
                                      No bo tez takie glupie gadanie.. "w gaz i w gaz."
                                      Jakby mogl przerobić auto na mocz, to bym przerobil i tez bym jezdzil, nie marudzil... co to za różnica na co jedzie. "Wydaje "ci sie ze biedni oszczędzają i jeżdżą na lpg ? "Bogatym" co kupuja auta 10x droższe juz nie wolno oszczędzić?

Skomentuj

sadzomiota.
                                        już wiem koledzy przetłumaczyli:o

No bo tez takie glupie gadanie.. "w gaz i w gaz."
                                        Jakby mogl przerobić auto na mocz, to bym przerobil i tez bym jezdzil, nie marudzil... co to za różnica na co jedzie. "Wydaje "ci sie ze biedni oszczędzają i jeżdżą na lpg ? "Bogatym" co kupuja auta 10x droższe juz nie wolno oszczędzić?
                                        Wolno. Ale moj szef jako auto prywatne ma 10-letnie twingo, i nie sili się na oszczędności na gazie. A ma miliony

Skomentuj

Ale tu chodzi o ekologię. Gazowanie to nie oszczędności to redukcja kosztów
                                          Dbam o ekologie nie jedzac miesa, wiec moge czasami puscic baka dizlem czy benzynka :)

Skomentuj

Czaruję...
                                          X