W takim razie na 99% możesz dorobić wejście AUX i wtedy wpinasz smartfona przez jacka na kabelku. Wysuń radio i zobacz na naklejce czy masz oznaczone piny AUX :
Jeżeli masz oznaczone, zazwyczaj wystarczy dorobić kabelek (zdaje się że to goldpiny) i działa od razu. Ja w żony samochodzie dorobiłem kabelek rozbrajając kostkę z zasilacza ATX ;-) Gniazda żeńskie akurat pasowały jak ulał.
Od razu kup sobie na allegro używanego Hands Free Parrot'a (np.CK3100), za jednym bałaganem dołożysz zestaw do telefonu na bluetooth. Wpinasz się sygnałem w Ph+ i Ph-
Czy ktoś testował może transmitery fm? Nie chcę wymieniać radia ( przez komputer pokładowy) a jakoś chce podłączyć smartfona. Czy jakość dzwięku z takiego czegoś jest w miarę dobra, czy lepiej rozkręcić radio i podpiąć się pod cd?
Czy ktoś testował może transmitery fm? Nie chcę wymieniać radia ( przez komputer pokładowy) a jakoś chce podłączyć smartfona. Czy jakość dźwięku z takiego czegoś jest w miarę dobra, czy lepiej rozkręcić radio i podpiąć się pod cd?
Ja mam. Nadaje się do puszczania bajek dzieciom. Do tego go używam. I tyle. Do niczego innego się to nie nadaje.
Masz większy moment maksymalny niż ja w wolnossącym V6 3.7, ale u mnie obroty nie kończą się na 4630, a na 7500 i moment jest dostępny przez cały zakres obrotów :)
kup sobie na allegro używanego Hands Free Parrot'a (np.CK3100)
CK3100 nie odbiera muzyczki. Któreś nowsze odbierają. A do tego wpina się toto pomiędzy głośniki a wzmacniacz, on ma swoją końcóweczkę mocy, odłącza przekaźnikami wzmacniacz i sam wzmacnia dźwięk rozmowy. Do muzyki się nie nadaje.
Ano, coś za coś :) Małymi benzynami jeździłem (1.8 i 2.0 TS Alfy) i zarzekałem się, że nie kupię diesla A tu nie dość, że kupiłem auto na gnojówkę, to jeszcze dałem je do podrasowania.
Seria miała 168KM i 353Nm. Czuć wyraźnie wzmocniony dół. Teraz na opony muszę tylko uważać :)
PS Jak ktoś nie widzi dokładnie parametrów wydruku hamowni, to prawy klik myszy i polecenie: Otwórz w nowej karcie. Wtedy można zdjęcie powiększyć.
Wymieniłem te 4 firmy gdyż resztę odrzuciłem.
Bosch wszyscy mówią, że to nie ten co kiedyś i, że śmieć.
ATE są 3 kraje produkcji, Niemcy, Czechy i Chiny. Podziękuje jak trafie na te chińskie, nie chce ryzykować.
Mikoda, TRW, podziękuje.
Mówię o zwykłych na co dzień czyli pełne.
Wszędzie był, wszytko widział, na wszystkim się zna...
Wulgarny, przemądrzały to właśnie ja.
Klocki Brembo są produkowane w Lumagu w Budzyniu .... Już od dawna sama marka niczego nie gwarantuje .
Dla jasności - na opakowaniach klocków Brembo widnieje napis "made in Italy " - jesteśmy już murzynami europy że nie można podać faktu że to w Polsce wyprodukowane?
Co do tarczy to kolega do BMW e92 założył cały komplet nowych ATE przód i tył
Zreszta zawsze tak robił
Okazało sie ze po tygodniu kazdy i 3 tys km samochodem rzuca tak ze nie da rady go utrzymać na pasie przy hamowaniu
Wiec komplet wyleciał po tygodniu
Wymieniony na bosha
Ja bosha cały komplet przód i tył wymienilem na tarcze maxsport i klocki ferrodo
Najlepiej to kupić serię, na pewno lepiej niż nawiercane wynalazki z allegro:)
No chyba że ktoś jeździ tico i chce się chwalić ze mną tarcze brembo i klocki ferodo.
Masz większy moment maksymalny niż ja w wolnossącym V6 3.7, ale u mnie obroty nie kończą się na 4630, a na 7500 i moment jest dostępny przez cały zakres obrotów :)
Niestety, ale teraz nie diesle, ale nowe turbobenzyny rox:)
Skomentuj