Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

wątek motoryzacyjny

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Ty mówisz o wymianie kół a my opon. U mnie wyważenie alufelgi kosztuje 50zł ale od sztuki.

Skomentuj

Zamieszczone przez sylvek Zobacz posta
      Ty mówisz o wymianie kół a my opon. U mnie wyważenie alufelgi kosztuje 50zł ale od sztuki.
      Wszystko kwestia zmowy cenowej.

U mnie w mieście biorą około 25zł od zmiany opon z wyważeniem alusa. W mieście 10km dalej gościu bierze 50zł za to samo od kompletu z wyważeniem etc.

Skomentuj

To nie koniecznie jest zmowa. W moim mieście rodzinnym zmiana opon jest generalnie po około 60zł. Jest jednak jeden warsztat który ma HUNTERA i oni biorą 100zł i wg. mnie jest to dobra cena. Za to samo we Wrocławiu zapłaciłem 150zł w 2006r.

Skomentuj

Jest jeszcze cos takiego jak wymiana opon z optymalizacja wyważenia
          Za to biorą jesscze więcej
          Ale to jest wg mnie najlepsza opcja
          Ale nie każdemu chce sie bawić
          Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

To jest właśnie robione na tej maszynie o której pisałem "HUNTER"

Skomentuj

Chyba zdecyduje się na te dunlop sport bluresponse - mam je w drugim samochodzie i generalnie jestem zadowolony. Myślałem, że wyszło coś nowego. Czytałem na forach o tych toyo i mam mieszane uczucia - głównie polecają "na tor" a do cywilnej jazdy już nie koniecznie. Znalazłem test hamowania na zimnej oponie i tu wypadają średnio - dostają skrzydeł po rozgrzaniu - tylko gdzie ja będę grzał opony podczas jazdy po warszawie??

Skomentuj

Na wale miedzeszynskim
                Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

http://allegro.pl/folia-zamsz-flock-...948777892.html (FOLIA ZAMSZ FLOCK ALCANTARA CZARNA WELUR 135x50cm)
                  uzywal ktos cos takiego?
                  odbija mi sie slonce od deski i ledwo widze :(

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz posta
                    odbija mi sie slonce od deski i ledwo widze
                    Zmatuj papierem sciernym :P

Skomentuj

Taniej bedzie kupić placa matowego
                      Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

mam czarny material na podsufitki - poloze go tymczasowo

a plaka poszukam w tygodniu
                        dziala?

wolalbym welur ale chyba plakiem bedzie szybciej

Skomentuj

http://allegro.pl/folia-zamsz-flock-...948777892.html (FOLIA ZAMSZ FLOCK ALCANTARA CZARNA WELUR 135x50cm)
                          uzywal ktos cos takiego?
                          odbija mi sie slonce od deski i ledwo widze :(
                          Kupiłem do oklejenia słupków, nawet wyszło. Muszę jeszcze powalczyć z jednym miejscem ale całkiem spoko.

Skomentuj

jak sie kleilo? jak sie uklada?
                            moze jakies fotki?

jak plak nie pomoze to kupie i wykleje deske

Skomentuj

Klei się całkiem dobrze i jest rozciąganie. Jutro postaram się jutro zrobić foto.

Skomentuj

odbija mi sie slonce od deski i ledwo widze
                                Kup sobie do prowadzenia okulary przeciwsłoneczne z polaryzatorem. Bardzo pomaga na odbicia i od asfaltu i od szyb i od deski.
                                Aaa, umyj szybę od środka Też bardzo pomaga na słoneczko :)
                                Last edited by Micwoj; 17.04.2016, 22:19.

Skomentuj

Wyjaśnicie mi jedną rzecz odnośnie kosztów napraw motoryzacyjnych:
                                  W małym warsztacie samochodowym w Bydgoszczy roboczogodzina wyceniona jest między 80zł a 90zł.
                                  Gdy wymieniam olej, filtry w 30-60min to płacę 25-30zł czyli jakby dość mało ( powinno być 40-90zł )
                                  Pytałem o wymianę rozrządu (4h pracy) to stawki są 600-800zł czyli coś dużo 150-200zł za godzinę?
                                  Jak to jest u Was? Po co ta cała roboczogodzina skoro mechanik wycenia pracę jak mu się podoba?
                                  Może chodzi nie o czas i poziom trudności tylko o to że na upartego olej i filtry wymienię bez problemu sam pod domem ale rozrządu już nie dam rady bez narzędzi, wiedzy i warsztatu?

Skomentuj

Zamieszczone przez Shizo Zobacz posta
                                    Wyjaśnicie mi jedną rzecz odnośnie kosztów napraw motoryzacyjnych:
                                    W małym warsztacie samochodowym w Bydgoszczy roboczogodzina wyceniona jest między 80zł a 90zł.
                                    Gdy wymieniam olej, filtry w 30-60min to płacę 25-30zł czyli jakby dość mało ( powinno być 40-90zł )
                                    Pytałem o wymianę rozrządu (4h pracy) to stawki są 600-800zł czyli coś dużo 150-200zł za godzinę?
                                    Jak to jest u Was? Po co ta cała roboczogodzina skoro mechanik wycenia pracę jak mu się podoba?
                                    Może chodzi nie o czas i poziom trudności tylko o to że na upartego olej i filtry wymienię bez problemu sam pod domem ale rozrządu już nie dam rady bez narzędzi, wiedzy i warsztatu?
                                    A skąd masz te roboczogodziny dla wymiany rozrządu i oleju ?

Skomentuj

Z tego co mi wiadomo to za dane roboty jest dana stawka, czasami jak cos jest wyjatkowo trudne do zrobienia to raczej wiedza o tym z góry i mowia więcej. Np wyciaganie wtryskow, czasami robia po kilka dni jeden a czasami cztery na dniowke.

Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka

Skomentuj

Dokładnie robiłem rozrząd w kilku silnikach w hondzie i wszystko zależy ile trzeba na około jeszcze wykręcić i w cale się nie dziwię tym ceną. A po za tym za wiedzę i umiejętność się płaci jak i utrzymać się na rynku też trzeba

Wysłane z mojego LG-D855 przy użyciu Tapatalka

Skomentuj

Ja myślę, że mechanicy mają raczej ustalone ceny za konkretną usługę, ta roboczogodzina tak na potrzeby wyceny niestandardowych napraw.
                                          U mnie rozrząd w zależności od samochodu 400-700 zł. Moja Vectra C 1.9 cdti - chyba 450 było + części oczywiście.

mg

Skomentuj

Czaruję...
                                          X