Ty mówisz o wymianie kół a my opon. U mnie wyważenie alufelgi kosztuje 50zł ale od sztuki.
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
wątek motoryzacyjny
Collapse
X
-
Zamieszczone przez sylvek Zobacz postaTy mówisz o wymianie kół a my opon. U mnie wyważenie alufelgi kosztuje 50zł ale od sztuki.
U mnie w mieście biorą około 25zł od zmiany opon z wyważeniem alusa. W mieście 10km dalej gościu bierze 50zł za to samo od kompletu z wyważeniem etc.
Skomentuj
-
Chyba zdecyduje się na te dunlop sport bluresponse - mam je w drugim samochodzie i generalnie jestem zadowolony. Myślałem, że wyszło coś nowego. Czytałem na forach o tych toyo i mam mieszane uczucia - głównie polecają "na tor" a do cywilnej jazdy już nie koniecznie. Znalazłem test hamowania na zimnej oponie i tu wypadają średnio - dostają skrzydeł po rozgrzaniu - tylko gdzie ja będę grzał opony podczas jazdy po warszawie??
Skomentuj
-
http://allegro.pl/folia-zamsz-flock-...948777892.html (FOLIA ZAMSZ FLOCK ALCANTARA CZARNA WELUR 135x50cm)
uzywal ktos cos takiego?
odbija mi sie slonce od deski i ledwo widze :(
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz postaodbija mi sie slonce od deski i ledwo widze
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz postahttp://allegro.pl/folia-zamsz-flock-...948777892.html (FOLIA ZAMSZ FLOCK ALCANTARA CZARNA WELUR 135x50cm)
uzywal ktos cos takiego?
odbija mi sie slonce od deski i ledwo widze :(
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz postaodbija mi sie slonce od deski i ledwo widze
Aaa, umyj szybę od środka Też bardzo pomaga na słoneczko :)Last edited by Micwoj; 17.04.2016, 22:19.
Skomentuj
-
Shizo
Wyjaśnicie mi jedną rzecz odnośnie kosztów napraw motoryzacyjnych:
W małym warsztacie samochodowym w Bydgoszczy roboczogodzina wyceniona jest między 80zł a 90zł.
Gdy wymieniam olej, filtry w 30-60min to płacę 25-30zł czyli jakby dość mało ( powinno być 40-90zł )
Pytałem o wymianę rozrządu (4h pracy) to stawki są 600-800zł czyli coś dużo 150-200zł za godzinę?
Jak to jest u Was? Po co ta cała roboczogodzina skoro mechanik wycenia pracę jak mu się podoba?
Może chodzi nie o czas i poziom trudności tylko o to że na upartego olej i filtry wymienię bez problemu sam pod domem ale rozrządu już nie dam rady bez narzędzi, wiedzy i warsztatu?
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Shizo Zobacz postaWyjaśnicie mi jedną rzecz odnośnie kosztów napraw motoryzacyjnych:
W małym warsztacie samochodowym w Bydgoszczy roboczogodzina wyceniona jest między 80zł a 90zł.
Gdy wymieniam olej, filtry w 30-60min to płacę 25-30zł czyli jakby dość mało ( powinno być 40-90zł )
Pytałem o wymianę rozrządu (4h pracy) to stawki są 600-800zł czyli coś dużo 150-200zł za godzinę?
Jak to jest u Was? Po co ta cała roboczogodzina skoro mechanik wycenia pracę jak mu się podoba?
Może chodzi nie o czas i poziom trudności tylko o to że na upartego olej i filtry wymienię bez problemu sam pod domem ale rozrządu już nie dam rady bez narzędzi, wiedzy i warsztatu?
Skomentuj
Skomentuj