Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

wątek motoryzacyjny

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

po tankowaniu do pelna zrobilem 180km i znowu zatankowalem
    wyszlo mi spalanie 7,7 litra, wiec nie tak tragicznie

Skomentuj

Tyle to mój 1.8 turbo pali
      Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz posta
        po tankowaniu do pelna zrobilem 180km i znowu zatankowalem
        wyszlo mi spalanie 7,7 litra
        Trochę krótki dystans, aby było to wiarygodne. Miasto?

Skomentuj

miasto i 25km trasa
          w srode wracam do warszawy, ale nie bedzie juz kasy na zatankowanie do pelna!

dystans moze i krotki, ale wiem czego sie spodziewac na jutrzesza trase
          moze uda sie dojechac na jednym tankowaniu (zbiornik 45l)

Skomentuj

Wg mnie to nie jest swietny wynik jak na male auto. Pojezdzisz dłużej, lepiej wyczujesz to tez co innego.
            No i dystans powinien byc trochę dłuższy

Skomentuj

Ja tam się nie znam, ale ale 6-7 litrów przy benzyniaku to z moich doświadczeń norma. Co ciekawe potrafiłem takie wyniki mieć i przy V6 2,5l i przy rzędowym 1,4l :) No, może trochę naciągam, bo jedno na trasie bez pośpiechu a drugie mieszane, ale jednak

Skomentuj

Panowie, są jakieś sposoby na pierwsze, malutkie wykwity rdzy na lakierze na masce i klapie bagażnika? Ostatnio takowe zauwarzyłem a auto raptem ma 7 lat i od nowości garażowane...

Skomentuj

Wyczyścić dokładnie tarczą listkową, (nie szlifierską na kątówce, bo przegrzewa blachę i w dodatku łatwo za dużo zebrać)
                  Potem podkład reaktywny, podkład akrylowy i w zależności jaki lakier to baza + bezbarwny lub jeden kolor)
                  Nie trzeba lakierować całego elementu można to ładnie wycieniować, kładąc kolejne warstwy na większej powierzchni i potem
                  wypolerować. Wystarczy na to 50 ml lakieru za kilka dych + podkład + opcjonalnie bezbarwny. Można to spokojnie zrobić na podwórku
                  w ciepły bezwietrzny dzień. Mały pistolet można kupić na pewnym portalu za 30 zł, no i trzeba mieć/pożyczyć sprężarkę.
                  Testowane kilkukrotnie.

mg

Skomentuj

A co to za auto, ze tak szybko rdzewieje i to jeszcze garażowane? :o
                    Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Zamieszczone przez benek161 Zobacz posta
                      Panowie, są jakieś sposoby na pierwsze, malutkie wykwity rdzy na lakierze na masce i klapie bagażnika?
                      Jakie auto? dobrze oczyścić (z naciskiem na dobrze) i zabezpieczyć gruntem reaktywnym (dostaniesz niewielkie ilości w mieszalni lakierów) i na to kolor.

- - - - - aktualizacja - - - - -

Zamieszczone przez gosoft Zobacz posta
                      Wyczyścić dokładnie tarczą listkową, (nie szlifierską na kątówce, bo przegrzewa blachę i w dodatku łatwo za dużo zebrać)
                      Potem podkład reaktywny, podkład akrylowy i w zależności jaki lakier to baza + bezbarwny lub jeden kolor)
                      Nie trzeba lakierować całego elementu można to ładnie wycieniować, kładąc kolejne warstwy na większej powierzchni i potem
                      wypolerować. Wystarczy na to 50 ml lakieru za kilka dych + podkład + opcjonalnie bezbarwny. Można to spokojnie zrobić na podwórku
                      w ciepły bezwietrzny dzień. Mały pistolet można kupić na pewnym portalu za 30 zł, no i trzeba mieć/pożyczyć sprężarkę.
                      No nie wiem czy jest to w stanie sam ogarnąć jak nigdy tego nie robił.

Skomentuj

Zamieszczone przez Marios Zobacz posta
                        No nie wiem czy jest to w stanie sam ogarnąć jak nigdy tego nie robił.
                        :) Nie wiem jak tam ze zdolnościami. Ja też lakiernikiem nie jestem, ale już za pierwszym razem wyszło mi bardzo dobrze.
                        W końcu to forum diy wiec podałem przepis.

A i podkład reaktywny nakłada się bardzo cienko, a na niego koniecznie trzeba dać zwykły podkład( zazwyczaj akrylowy)
                        Może być jeszcze konieczność położenia szpachlówki, wtedy trzeba ją kłaść dopiero na ten podkład i na nią jeszcze raz podkład.

mg

Skomentuj

Zamieszczone przez gosoft Zobacz posta
                          Nie wiem jak tam ze zdolnościami. Ja też lakiernikiem nie jestem, ale już za pierwszym razem wyszło mi bardzo dobrze.
                          W końcu to forum diy wiec podałem przepis.
                          No i o to chodzi, recepta jak najbardziej trafna

Skomentuj

Zamieszczone przez lklukasz Zobacz posta
                            A co to za auto, ze tak szybko rdzewieje i to jeszcze garażowane? :o
                            Nie ma znaczenia jezeli to jest na masce i klapie. Na odpryski nie ma rady jak sie autem jezdzi :)

Skomentuj

Zamieszczone przez _NATAN_5064 Zobacz posta
                              Pojezdzisz dłużej, lepiej wyczujesz to tez co innego.
                              ja od dawna jezdze plynnie i dosc ekonomicznie. tak wiec z tym autem duzo nizej ze spalaniem nie zejdzie

to juz staruszek na wtrysku jednopunktowym wiec spalanie rewelacyjne nie moze byc

Skomentuj

Nie wiem jak ze stanem silnika, a to ma duze zaczenie.

Skomentuj

stan bardzo dobry

jakbym pojechal w trase z predkoscia 90-100km/h to by pewnie spalania spadlo
                                  ale zeby w miescie nie byc "zawalidroga" to trzeba sie dynamicznie rozpedzac (krece do 3k obr)

Skomentuj

Ten silnik jest dosc elastyczny, mozna jezdzic na kropelce po miescie, ale jak sie juz dobrze rozgrzeje. Moj juz chyba powoli wyciaga kopyta. Cos zaczelo szumiec w silniku pare dni temu

Skomentuj

to prawda. raz przypadkiem ruszylem z 3 biegu i nie mial wielkich problemow

Skomentuj

Pojawiło się obuwie letnie.

Skomentuj

Zamieszczone przez dan124 Zobacz posta
                                          Pojawiło się obuwie letnie.
                                          U mnie też :)
                                          Arcam CD17 + Denon TU580RD + I-amp + W18E001 + T25CF002
                                          Grado SR125i

Skomentuj

Czaruję...
                                          X