Ja tam się nie znam, ale ale 6-7 litrów przy benzyniaku to z moich doświadczeń norma. Co ciekawe potrafiłem takie wyniki mieć i przy V6 2,5l i przy rzędowym 1,4l :) No, może trochę naciągam, bo jedno na trasie bez pośpiechu a drugie mieszane, ale jednak
Panowie, są jakieś sposoby na pierwsze, malutkie wykwity rdzy na lakierze na masce i klapie bagażnika? Ostatnio takowe zauwarzyłem a auto raptem ma 7 lat i od nowości garażowane...
Wyczyścić dokładnie tarczą listkową, (nie szlifierską na kątówce, bo przegrzewa blachę i w dodatku łatwo za dużo zebrać)
Potem podkład reaktywny, podkład akrylowy i w zależności jaki lakier to baza + bezbarwny lub jeden kolor)
Nie trzeba lakierować całego elementu można to ładnie wycieniować, kładąc kolejne warstwy na większej powierzchni i potem
wypolerować. Wystarczy na to 50 ml lakieru za kilka dych + podkład + opcjonalnie bezbarwny. Można to spokojnie zrobić na podwórku
w ciepły bezwietrzny dzień. Mały pistolet można kupić na pewnym portalu za 30 zł, no i trzeba mieć/pożyczyć sprężarkę.
Testowane kilkukrotnie.
Panowie, są jakieś sposoby na pierwsze, malutkie wykwity rdzy na lakierze na masce i klapie bagażnika?
Jakie auto? dobrze oczyścić (z naciskiem na dobrze) i zabezpieczyć gruntem reaktywnym (dostaniesz niewielkie ilości w mieszalni lakierów) i na to kolor.
Wyczyścić dokładnie tarczą listkową, (nie szlifierską na kątówce, bo przegrzewa blachę i w dodatku łatwo za dużo zebrać)
Potem podkład reaktywny, podkład akrylowy i w zależności jaki lakier to baza + bezbarwny lub jeden kolor)
Nie trzeba lakierować całego elementu można to ładnie wycieniować, kładąc kolejne warstwy na większej powierzchni i potem
wypolerować. Wystarczy na to 50 ml lakieru za kilka dych + podkład + opcjonalnie bezbarwny. Można to spokojnie zrobić na podwórku
w ciepły bezwietrzny dzień. Mały pistolet można kupić na pewnym portalu za 30 zł, no i trzeba mieć/pożyczyć sprężarkę.
No nie wiem czy jest to w stanie sam ogarnąć jak nigdy tego nie robił.
No nie wiem czy jest to w stanie sam ogarnąć jak nigdy tego nie robił.
:) Nie wiem jak tam ze zdolnościami. Ja też lakiernikiem nie jestem, ale już za pierwszym razem wyszło mi bardzo dobrze.
W końcu to forum diy wiec podałem przepis.
A i podkład reaktywny nakłada się bardzo cienko, a na niego koniecznie trzeba dać zwykły podkład( zazwyczaj akrylowy)
Może być jeszcze konieczność położenia szpachlówki, wtedy trzeba ją kłaść dopiero na ten podkład i na nią jeszcze raz podkład.
Nie wiem jak tam ze zdolnościami. Ja też lakiernikiem nie jestem, ale już za pierwszym razem wyszło mi bardzo dobrze.
W końcu to forum diy wiec podałem przepis.
jakbym pojechal w trase z predkoscia 90-100km/h to by pewnie spalania spadlo
ale zeby w miescie nie byc "zawalidroga" to trzeba sie dynamicznie rozpedzac (krece do 3k obr)
Ten silnik jest dosc elastyczny, mozna jezdzic na kropelce po miescie, ale jak sie juz dobrze rozgrzeje. Moj juz chyba powoli wyciaga kopyta. Cos zaczelo szumiec w silniku pare dni temu
Skomentuj