Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

wątek motoryzacyjny

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Przekladka czy alusy ? Mysle ze masz tak popularny rozmiar, ze do 500 zl kupisz ladne aluski.

Skomentuj

Ty sie lepiej stanem technicznym zajmij nie felgami
      Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

ile kosztuje zmiana opon na felgach aluminiowych? :p
        zdjac zimowki, zalozyc letnie, wywazyc :p

- - - - - aktualizacja - - - - -

Zamieszczone przez lklukasz Zobacz posta
        Ty sie lepiej stanem technicznym zajmij nie felgami
        wiem co mam do wymiany
        za miesiac kupie hamulce na przod, tuleje na tyl i wymienie lampy bo jedna mam peknieta

tlumik i koncowki drazkow kierowniczych wymienione

blacharki nie ruszam bo nie ma sensu

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz posta
          ile kosztuje zmiana opon na felgach aluminiowych?
          zdjac zimowki, zalozyc letnie, wywazyc
          Nie dużo, 100zl
          Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Znajomy ma komplet kapci letnich po jednym sezonie do opchania. 15 z niskim profilem, na alu OZ ( do golfa o ile pamietam ). Moge popytac jakby ktos chcial.

Skomentuj

No właśnie tez mam... Yokohamy
              Dlatego pytałem o rozmiar
              Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Nie dużo, 100zl
                Ladne ceny tam w wawie macie

Skomentuj

a ile wolaja w naszych okolicach?

Skomentuj

100 zł jak na Wa-wę to nie tak drogo. Cieszcie się że chcą zmieniać bo u mnie nie chcą . Ja mam dwa komplety kół.
                    A za montaż nowej opony na alufeldze wołają 100 zł ale od szt.

Skomentuj

Serio?

Dobrze tam u Ciebie się chyba maja.

Skomentuj

Serio. Zarabiasz więcej i płacisz więcej.

Skomentuj

Jak znajdziesz montaż opon na alufelgach za 80 to jest super okazja
                          Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Jedyna roznica w montazu na felgach alu i stalowych to sposob mocowania ciezarkow przy wywazaniu. Poza tym sposob pracy jest taki sam, na tych samych maszynach. Czasami dziwia mnie duze roznice ceny. Dojsc moze jeszcze czujnik cisnienia opon, ktory kosztuje sporo, a jego uszkodzenie nie jest takie trudne przy niewprawionym operatorze.

Skomentuj

Przy niektórych felgach jest ryzyko uszkodzenia ramion- lakieru, jak wymieniałem opony to mechanik tłumaczył ze ramiona wystają poza rant i łatwo zahaczyć o ramie maszyny.

Skomentuj

Tak, dlatego operator musi byc kumaty, a pracujesz caly czas na takiej samej maszynie :) Oczywiscie czasami zdarza sie robic kola dosc egzotycznych wymiarach i wtedy jest jeszcze trudniej. Im wieksza felga i nizszy profil, tym trudniej sie na niej pracuje. Ale generalnie biorac pod uwage roznice miedzy typowa felga 14-17 calowa, na ktorej lezy guma o tych samych wymiarach co na stalowym odpowiedniku, lub niewiele nizsza, to pracuje sie z nia zupelnie standardowo.

Skomentuj

U kolegi, któremu pomagam czasem przy sezonie jest 50zł za stalowe i alumy z nabijanymi ciężarkami, 70 za alumy z ciężarkami klejonymi, od 100 za runflaty. Więcej jak 150zł nie woła, nawet jak robił G-klasę na 22 calach, albo jakieś Porsche, czy X6 i podobne wynalazki. Inni wulkanizatorzy wożą do niego koła, których nie potrafią opanować :)
                                  Dobrze mieć takiego kolegę - przekładka za darmo, opony po cenach z hurtowni, dziś mi założył nowe opony do motora (120 70 i 190 50 17) za czteropak :)

Skomentuj

Jak znajdziesz montaż opon na alufelgach za 80 to jest super okazja
                                    U mnie na wsi 70 PLN, ale zależy od warsztatu -- są i takie za stówkę.

Skomentuj

Jak pracowalem w zakladzie wulkanizacji, to ceny byly w okolicy 20-30zl :P ale to bylo daaawno temu.

Skomentuj

a nie za 1szt? :p

Skomentuj

U mnie za wyważenie 4szt alu 17" i przerzucenie całych kół(zdjęcie z auta 16" zimowych i założenie 17" letnich) - 50zł

Skomentuj

Czaruję...
                                          X