Przekladka czy alusy ? Mysle ze masz tak popularny rozmiar, ze do 500 zl kupisz ladne aluski.
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
wątek motoryzacyjny
Collapse
X
-
ile kosztuje zmiana opon na felgach aluminiowych? :p
zdjac zimowki, zalozyc letnie, wywazyc :p
- - - - - aktualizacja - - - - -
Zamieszczone przez lklukasz Zobacz postaTy sie lepiej stanem technicznym zajmij nie felgami
za miesiac kupie hamulce na przod, tuleje na tyl i wymienie lampy bo jedna mam peknieta
tlumik i koncowki drazkow kierowniczych wymienione
blacharki nie ruszam bo nie ma sensu
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz postaile kosztuje zmiana opon na felgach aluminiowych?
zdjac zimowki, zalozyc letnie, wywazycJuz mi sie nie chce...
Skomentuj
-
Jedyna roznica w montazu na felgach alu i stalowych to sposob mocowania ciezarkow przy wywazaniu. Poza tym sposob pracy jest taki sam, na tych samych maszynach. Czasami dziwia mnie duze roznice ceny. Dojsc moze jeszcze czujnik cisnienia opon, ktory kosztuje sporo, a jego uszkodzenie nie jest takie trudne przy niewprawionym operatorze.
Skomentuj
-
Tak, dlatego operator musi byc kumaty, a pracujesz caly czas na takiej samej maszynie :) Oczywiscie czasami zdarza sie robic kola dosc egzotycznych wymiarach i wtedy jest jeszcze trudniej. Im wieksza felga i nizszy profil, tym trudniej sie na niej pracuje. Ale generalnie biorac pod uwage roznice miedzy typowa felga 14-17 calowa, na ktorej lezy guma o tych samych wymiarach co na stalowym odpowiedniku, lub niewiele nizsza, to pracuje sie z nia zupelnie standardowo.
Skomentuj
-
U kolegi, któremu pomagam czasem przy sezonie jest 50zł za stalowe i alumy z nabijanymi ciężarkami, 70 za alumy z ciężarkami klejonymi, od 100 za runflaty. Więcej jak 150zł nie woła, nawet jak robił G-klasę na 22 calach, albo jakieś Porsche, czy X6 i podobne wynalazki. Inni wulkanizatorzy wożą do niego koła, których nie potrafią opanować :)
Dobrze mieć takiego kolegę - przekładka za darmo, opony po cenach z hurtowni, dziś mi założył nowe opony do motora (120 70 i 190 50 17) za czteropak :)
Skomentuj
-
Zamieszczone przez lklukasz Zobacz postaJak znajdziesz montaż opon na alufelgach za 80 to jest super okazja
Skomentuj
Skomentuj