Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

wątek motoryzacyjny

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

na chwile obecna wnioski
    przesiadka ze 165 letnich i 175 zimowych na 185mm. kolkiem kreci sie latwiej! (brak wspomagaia)
    opony sa mega ciche. przy miejskich predkosciach jestem w szoku jaka roznica. to co do tej pory odbieralem jako padajace lozysko okazalo sie byc szumiacymi oponami
    przy dynamicznym ruszaniu z miejsca opona letnia slizgala sie w kazdych warunkach. na mokrym to "palilem gume" kiedy chcialem (60km) :p
    opona zimowa radzila sobie zdecydowanie lepiej i chyba jeszcze ani razu sie nie uslizgnela
    to samo mam z obecnymi. ale to dopiero poczatek

zimowki mam 1,5 roczne kormorany i cos tam jeszcze innego. bujaja sie strasznie na boki powyzej miejskich predkosci! :( w koleinach sciaga strasznie i samochod zyje wlasnym zyciem
    na goodyearach jest bardzo stabilnie i przy 100km/h spokojnie moglem puscic kierownice nawet na dziurawej drodze

co do hamowania - nie wiem czy to wina ulewnego deszczu czy moze przegrzalem hamulce ale na trasie musialem mocniej wciskac pedal hamulca bo nie chcial hamowac :/
    o zablokowaniu kol nie bylo jeszcze mowy. ale dzisiaj na placu sprobuje tak zrobic

na zakretach w ulewie trzymaja sie bardzo dobre
    jechalem nie raz w koleinie pelnej wody i aquaplaningu nie wyczuwalem (wiem co to jest w praktyce i wiem jak sie wtedy auto zachowuje)

zobaczymy za rok czy nadal bede zadowolony z zakupu jak przetestuje w kazdych warunkach

Skomentuj

ja dziadkowi teraz wziąłem rainsporty 3. 205/55/16 za 839 zł w oficjalnym sklepie allegro... dobre opony.

Skomentuj

Koniec pewnej epoki. Szkoda.

Skomentuj

Zamieszczone przez siewcu Zobacz posta
          tuning będzie polegał na przewijaniu uzwojeń w silnikach
          Silnik się przezwaja a nie przewija. To nie niemowlak :)
          https://www.olx.pl/oferta/volkswagen-passat-b5-1-6-kombi-1999-nie-dla-januszy-CID5-IDtJbaJ.html

Skomentuj

Zamieszczone przez Pogromca mitow Zobacz posta

Koniec pewnej epoki. Szkoda.
            :( Marzenie mojego dzieciństwa... Wielka szkoda :(
            marcinsywala.pl
            Cambridge Audio Stream Magic 6 | Power Amplifier Class D Hypex 2x Ncore NC2k | T29MF001 + MW16P-4 + 2xTIW 200 XS

Skomentuj

Zamieszczone przez Penetrator Zobacz posta
              Silnik się przezwaja a nie przewija. To nie niemowlak :)
              przezwajanie uzwojeń to trochę masło maślane, aczkolwiek w tym temacie nigdy za dobry nie byłem, i nazewnictwo leży :)

a z ciekawostek... polecam obejrzeć na youtube serię Inside Koenigsegg - tylko po angielsku, aczkolwiek pokazują niektóre rozwiązania ze swoich samochodów, na przykład pokazują jak wygląda proces produkcji karbonowej felgi...

Skomentuj

Zastanawiam się jak utrudnić rzycie potencjalnym złodziejom samochodowym. Chodzi głównie o zawartość*jak i sam samochód. Jak wiadomo da się wszystko ukraść*i otworzyć, no ale można co nieco utrudnić i zniechęcić. Zastanawiam się nad dołożeniem dodatkowego modułu GSM do odcięcia zapłonu i uzbrojenia home made alarmu. Kilka czujek zbliżeniowych, może dodatkowe rygle drzwi i mega głośna syrena. Np. coś takiego: http://allegro.pl/sim-ster-5-sterowa...759257772.html. Dwa kanały sterowane z aplikacji na smartfona.

Raczej odpada GPS tracery bo i tak da się zagłuszyć.

Macie jakieś*doświadczenie?

Skomentuj

Dobre ubezpieczenie kup
                  Bo samochod jak bedą chcieli to i tak zabiorą
                  Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Sam samochód - najtańszy pstryczek który odetnie zasilanie pompy paliwa. Zainstalowany w tobie tylko znanym miejscu. W zasadzie eliminuje możliwość kradzieży z odjazdem na kołach (poza napadem). Słaby punkt - możliwość złośliwego zniszczenia jakichś elementów wyposażenia przez niedoszłego złodzieja. Pytanie co gorsze, utrata całego samochodu czy wandalizm.

Skomentuj

Owszem ma to sens, są nawet dedykowane układy do tego, ale niestety są też cwaniaczki, co biorą na lawetę.

Skomentuj

Ale kto będzie brał na lawetę 15-letniego strucla.
                        https://www.olx.pl/oferta/volkswagen-passat-b5-1-6-kombi-1999-nie-dla-januszy-CID5-IDtJbaJ.html

Skomentuj

Jak modelowo młody to pewnie i takim nie pogardzą, części wszystkim potrzebne :P

Skomentuj

Zamieszczone przez Penetrator Zobacz posta
                            Ale kto będzie brał na lawetę 15-letniego strucla.
                            Znaczy jesteś jasnowidzem?. Czy złodziejem?

Skomentuj

Laweciarzem.

Skomentuj

Czyli to drugie.

Skomentuj

przyznac sie - kto juz zmienil opony na letnie?

Skomentuj

Przyznaje sie, z miesiac temu :)

Skomentuj

Nie zmieniałem, bo mam letnie.

Zamieszczone przez hi_aro Zobacz posta
                                      Czyli to drugie.
                                      Tak, zupełnie jak ty.

Skomentuj

Ja śmigam na wielosezonowych :) U żony będziemy zmieniać pewnie w weekend. Co byście polecili z aut kompaktowych (raczej HB) benzyna ( z opcją gaz) lub mało awaryjny diesel. Rocznik ok 2007. Myślałem o Rio/Ceed, nie wiem tylko w jakich pieniądzach idzie to sensownie dostać, bo budżet będzie napięty - pewnie koło 20k

Skomentuj

mielismy dluzszy czas pieknej pogody a tu nagle atak zimy

mam przy okazji mozliwosc sprawdzenia opon w kazdych warunkach

Skomentuj

Czaruję...
                                          X