Tein -> BILSTEIN -> OHLINS -> Eibach -> KONI -> D2 -> RSHOX -> KAYABA -> FoX ->
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
wątek motoryzacyjny
Collapse
X
-
Zamieszczone przez siewcu Zobacz postaBilsten -> KYB -> Sachs -> Monroe moim zdaniem.https://www.olx.pl/oferta/volkswagen-passat-b5-1-6-kombi-1999-nie-dla-januszy-CID5-IDtJbaJ.html
Skomentuj
-
Ja bym wziął Bilsteina... Nie żadne B6, B8, B12, B14, B16, tylko zwykły B4, zamiennik seryjnego amortyzatora, nie nadający się do żadnych sportów samochodowych. Gdybym miał pisać o czymś usportowionym, to najpierw bym zapytał do jakiej jazdy, a potem za ile... A taka kolejność wynika z doświadczeń z montażu amortyzatorów przeze mnie, znajomych i przy sprzedaży. I już nawet pomijam to, że Bilsteina da się regenerować albo zmienić jego charakterystykę, bo nawet o tym zapomniałem pisząc tamten post.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Natalleos Zobacz postaTein -> BILSTEIN -> OHLINS -> Eibach -> KONI -> D2 -> RSHOX -> KAYABA -> FoX ->
Tak jak kolega wyżej prawi, Bilstein albo Sachs do normalnej jazdy.
Skomentuj
-
D2 jest lepsze niż większość ludzi pisze, z driftowozu zdjąłem po 5 sezonach jazdy i wystarczyło wyczyścić, dalej jeździło... A i tak jest IMO lepsze niż Tein Super Street, który jest tuningowym badziewiem. Ale schodząc na tematy tuningowe lub sportowe, zawieszenie dobiera się do konkretnego zastosowania i budżetu, bo gadać to sobie możemy... Zacząć od ta tesco(ta technix) czy pokrewnych, a skończyć na Reigerze wyjętym z WRC... Zawieszenie do codziennej jazdy to zawieszenie do codziennej jazdy, a wbijanie się w to z zawieszeniami sportowymi/tuningowymi to, delikatnie mówiąc, bzdura.
Skomentuj
-
Auto to "krowa" i nie nadaje się do rajdów, więc raczej "zwykłe".
Dobra cena? http://allegro.pl/bilstein-amortyzat...764156050.html (BILSTEIN amortyzatory PEUGEOT 607 2000- przód)
Skomentuj
-
Popatrzyłem po hurtowniach, do których mam dostęp. Zerowe stany... Cena wyższa niż to co widziałem sachsa, ale bilstein i tak jest ciut droższy... W intercarsie jest magneti marelli, prawie 400 zł w detalu. Ja bym brał te z aukcji. A jeśli potrzebujesz numery oryginałów - wg Twojego VIN wychodzi 5202 QQ i 5202 QP, podaje 2 różne dla lewego i prawego.Last edited by siewcu; 10.04.2017, 23:48.
Skomentuj
-
Pod koniec roku kupiłem Kayaby do Vectry C na All...o, z całego serca odradzam. Nie wiem czy trafiłem jakieś podróby, ale to się nie nadaje do jazdy.
Amortyzatory po prostu stukają, nie da się jeździć, bo dźwięk jest taki jakby były poluzowane poduszki. Jeden zmieniłem jesienią na stary, żeby sprawdzić
czy to na pewno on. Drugi z braku czasu jest do dziś na samochodzie i wygląda jakby miał 20 lat, jest cały zardzewiały.
Skomentuj
-
Już ci pisałem na fb , że moim zdaniem bardzo dobry wybór, szczególnie jak się jeździ mało i głównie po mieście. Lata temu zrobiłem tak samo i byłem mega zadowolony. Auto miałem na 13tkach więc kupiłem komplet nówek pirelli za 500zł. To tyle co 3-4x zmiana opon..
Do samochodu za 2-3 tys zł nie ma sensu dawać 2 kompletów sezonowych opon. Nowe będą kosztować ponad połowę wartości auta a używane długo nie posłużą i od razu nie mamy tej "legendarnej" przyczepności w stosunku do nowej całorocznej. Być moze że nowa całoroczna lepiej będzie trzymać niż taka 2-3 letnia używka z "niezłym" protektorem. I do tego te zmiany 2x do roku czyli kolejne ok 150zł rocznie wydane na przekładki...
Skomentuj
-
-
Zamieszczone przez Pogromca mitow Zobacz posta
BTW. Byłem ostatnio w USA i jeździ tam tego tyle, że człowiek przestaje zwracać uwagę.
No ale jak paliwko w cenie 2$/galon to można sobie pozwolić na takiego potwora.
Skomentuj
Skomentuj