Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Pizza, zapiekanki itp. nasze przepisy

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Paczkow nie wolno jest sa nie zdrowe )))

Co do Nalesnikow PAWLE S. to ja kiedys tez mialem z tym problemy, nalesniki albo byly za kruche albo gumowe ))

Dodaje zawsze MLEKO i WODY GAZOWANEJ )) wtedy wychodza super, dodajesz sobie np w zaleznosci ile ich chcesz 3 jajka do tego 3 szklanki maki, szklanka mleka i pol szklanki wody mineralnej gazowanej ) wiadomo cukier tyle ile chcesz

Sukcesem jest staranne dodawanie maki by ciasto nie bylo za geste i nie za zadkie :) takie jak smietana, lejaca sie wtedy tylko na patelnie i jechane ;] no i nie przesadzac z gruboscia nalesnikow bo nie wyjdzie )))))

Skomentuj

Zamieszczone przez pegelmesser
      A ja juz zjadlem 12 dziś :mrgreen:
      łakomczuszek :mrgreen: :mrgreen:

Skomentuj

a ja wam podam przepis na rewelacyjne palki z kurczaka:)

Produkty:
        sol, bialy pieprz, ostra papryka,(proporcja 1/3)
        150g boczku
        olej, maslo
        ok 8 palek kurczaka
        szkalanka wytrawnego wina

Przyzadzenie:
        Palki optaczamy w przyprawach, nacieramy i do lodowki na conajmniej godzine. Puzniej
        olej i maslo(50/50) rozgrzewamy na patelni, nastepnie wytapiamy boczek, skwarki do kosza albo na jajka...:) a na tym co zostanie na patelni podpiekamy kuraka. Jak sie przyrumieni zalewamy winem i dusimy wszystko na malym ogniu i pod przykryciem, az palki beda miekkie. Najlepiej podawac z ryzem lub czyms jak kopytka czy kluski slaskie.
        Smacznego:)

Skomentuj

Czaruję...
        X