Mam w swoich kolumnach zwrotnice wykonaną przezemnie na wzór schematu Killera (ARN 188 x 2 + SC10N) ale pomiary również wyszły niezbyt ;/ Moje pytanie brzmi :) czy mógłby ktoś zaprojektować zwrotke do wyżej wymienionych głośników, aby po odsłuchu potwierdzić czy te zwrotki są skopane czy nie :>
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
[OSTRZEŻENIE] zwrotnice by killer
Collapse
X
-
Zamieszczone przez zbyszekRfck-skoro zTwich pomiarów wynika,iż zestaw zagra bez zwrotnicy lepiej niz z nia to ja usuń i słuchaj bez.Tu wypowiadasz sie jakbys na tym zeby zjadł http://www.akustyk.ayz.pl...er=asc&start=20 a tu z kolei nie wiesz Rfck napisał/a
czy jest w fazie czy nie... s
.O co chodzi?Wyglada to tak,ze koles co robił Ci zwrotki znalazł naiwniaka,wydoił i tyle.Wszak to Polska.Tak patrzac na fotki to uzył całkiem przyzwoitych elementów.
SSS zostawił to bez komentarza może i dobrze ja jednak musze coś napisać.
Po 1. WSKAŻ Mi gdzie napisałem że gra lepiej bez zwrotnicy ?
po 2. Co mnie obchodzi w fazie czy nie ? podłączone zostało tak samo jak narysował to Pan kiler, on jest projektantem i on ma wiedzieć co jest gdzie podłączone ja jako potencjalny użytkownik moge sobie polutować kabelki do oznaczonych miejsc i tak zostało to właśnie zrobione.
po 3. Nie wiem czy sie kapnąłeś ale to nie ja kupiłem te zwrotnice tylko kolega Rezzyr dzięki któremu mam do nich pełen wgląd.
Sory ale wystrzelileś z tym postem tak głupio że sie patrzalem 30 minut i nie wiedziałem co mam Ci odpisać... :neutral:
Skomentuj
-
Zamieszczone przez ploterMam w swoich kolumnach zwrotnice wykonaną przezemnie na wzór schematu Killera (ARN 188 x 2 + SC10N) ale pomiary również wyszły niezbyt ;/ Moje pytanie brzmi czy mógłby ktoś zaprojektować zwrotke do wyżej wymienionych głośników, aby po odsłuchu potwierdzić czy te zwrotki są skopane czy nie :>
Skomentuj
-
Witam - pisze sie tu o moich zwrotrnicach wiec wypadałoby zabrac głos. Ciesze sie ,że ktos w koncu opisał tego pseudo fachowaca killera . killer robi zwrotnice kilka lat,Ja pierweszą zamówiłem w 2007 roku. Wtedy nie wiele znalazłem na jego temat (może za słabo szukałem) Mnie przekonało to o ile pamietam 200-300 komentarzy pozytywnych na allegro - To nie swiadczylo o tym 'ŻE JESTEM NAIWNY" (jak to co niektorzy napisali ).zadzwonielm do niego -mowił jak fachowiec -doradzał -był na każdy tel.-wiec sie zdecudowałem i zamowiłem
Zwrotnice zamotowałem ,grały fatalnie - kiler odrazu doradził co zrobic wstawiłem rezystor i zaczeły grac na ucho w miare dobrze. Powiedzcie co tu wyglada na naiwnosc.Pozniej juz bez szukania zamowiłem nastepne zwrotnice do 4 diy. Po zmontowaniu wszytskiego dopiero sie kapnałem ,że cos tu nie gra .Wszyskie grały zupełnie inaczej . kiler odbijał pileczke twierdzac ,że tak musi byc,bo ten głosnik gra srednica ten basem a ten nadaje sie do duzych konstrukcji. dałem w koncu spókoj -wiedzac ,że cos tu nie gra do konca.,Dopiero Rfck doradził mi,żebym to wszystko pomierzył i pomierzyłem.Poczatki pomiaróww wchdziły mi fatalnie, ale to tylko może ze dwa dni .Teraz obnażam to co zbudował killer i przecieram oczy ze zdziwienia. Nie wypisuje wiec bzdur typu naiwniak itp .Bo nie jednen z was ma głosniki na jego zwrotnicach, ale sie nie przyzna. wydałem kupie pienidzy na jego kible, tylko dlatego bo kupiłem dobre głosniki i chciałem miec do tego swiene zwrotnice - a ten pseudo fachowiec killer MNIE OSZUKAŁ bo wcisnał kit ,badziew tłumacząc ze jest to super towar.Co mnie obchodzi ,że użył w miare dobrych elemetnow , maiło by to sens jezli by to dobrze zrobiono. Teraz ja też moge sobie podgadac z wami o zwrotncach killera . Zgadzam sie z Piku i Rfck - ten post ma byc ostzezeniem dla ludzi zaczynajacech zabawe z diy.Ja ją zle zaczałem ale ja dobrze skoncze. Te badziewia killera juz sa w pudle rozmontowane -moze cos sie z nich przyda do nowych zwrotnic . Ten łobuz killer - twierdzi że i tak jego zwrotnice sa najlepsze i sie o tym przekonam -wiec sami widzicie .NA elektrodzie usuneli post .to ja napisze nowy o człowieku od zadan specjalnych uwaga zwrotnice MADE BY KILLER
[
Skomentuj
-
Zamieszczone przez RfckMyślałem że dysponujesz pomiarami, ja ich nei zrobię nie mam tych głośników...
Gdyby jednak ktoś miał ARN 188 X 2 I SC10N i zaprojektował zwrotnicę byłbym wdzięczny :)
Skomentuj
Skomentuj