Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

[OSTRZEŻENIE] zwrotnice by killer

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Mam w swoich kolumnach zwrotnice wykonaną przezemnie na wzór schematu Killera (ARN 188 x 2 + SC10N) ale pomiary również wyszły niezbyt ;/ Moje pytanie brzmi :) czy mógłby ktoś zaprojektować zwrotke do wyżej wymienionych głośników, aby po odsłuchu potwierdzić czy te zwrotki są skopane czy nie :>

Skomentuj

Zamieszczone przez zbyszek
      Rfck-skoro zTwich pomiarów wynika,iż zestaw zagra bez zwrotnicy lepiej niz z nia to ja usuń i słuchaj bez.Tu wypowiadasz sie jakbys na tym zeby zjadł http://www.akustyk.ayz.pl...er=asc&start=20 a tu z kolei nie wiesz Rfck napisał/a
      czy jest w fazie czy nie... s
      .O co chodzi?Wyglada to tak,ze koles co robił Ci zwrotki znalazł naiwniaka,wydoił i tyle.Wszak to Polska.Tak patrzac na fotki to uzył całkiem przyzwoitych elementów.
      Człowieku, w ogóle albo naucz się czytać zdanie po zdaniu albo się nie wypowiadaj bo to co Ty teraz napisałeś świadczy o tym że w ogóle nie wiesz o co chodzi...

SSS zostawił to bez komentarza może i dobrze ja jednak musze coś napisać.

Po 1. WSKAŻ Mi gdzie napisałem że gra lepiej bez zwrotnicy ?

po 2. Co mnie obchodzi w fazie czy nie ? podłączone zostało tak samo jak narysował to Pan kiler, on jest projektantem i on ma wiedzieć co jest gdzie podłączone ja jako potencjalny użytkownik moge sobie polutować kabelki do oznaczonych miejsc i tak zostało to właśnie zrobione.

po 3. Nie wiem czy sie kapnąłeś ale to nie ja kupiłem te zwrotnice tylko kolega Rezzyr dzięki któremu mam do nich pełen wgląd.

Sory ale wystrzelileś z tym postem tak głupio że sie patrzalem 30 minut i nie wiedziałem co mam Ci odpisać... :neutral:

Skomentuj

Zamieszczone przez Rfck
        Sory ale wystrzelileś z tym postem tak głupio
        tak,masz rację,przyznaje,ze głupoty napisałem.Przepraszam :oops: Myslę,ze nie ma sensu rozpisywać sie dlaczego :wink:

Skomentuj

Zamieszczone przez ploter
          Mam w swoich kolumnach zwrotnice wykonaną przezemnie na wzór schematu Killera (ARN 188 x 2 + SC10N) ale pomiary również wyszły niezbyt ;/ Moje pytanie brzmi czy mógłby ktoś zaprojektować zwrotke do wyżej wymienionych głośników, aby po odsłuchu potwierdzić czy te zwrotki są skopane czy nie :>
          Nie widze problemu :)

Skomentuj

Zamieszczone przez Rfck
            Nie widze problemu
            Byłbym wdzieczny :) tylko czy trzeba Ci aby zaprojektować ?? Bo wysłać głośniki to nie bardzo bo do gdanska daleko :) To czekam na jakieś wieści :)

Aha i arny i SC10N w układzie MTM czyli tweeter pomiędzy wooferami :)

Skomentuj

Witam - pisze sie tu o moich zwrotrnicach wiec wypadałoby zabrac głos. Ciesze sie ,że ktos w koncu opisał tego pseudo fachowaca killera . killer robi zwrotnice kilka lat,Ja pierweszą zamówiłem w 2007 roku. Wtedy nie wiele znalazłem na jego temat (może za słabo szukałem) Mnie przekonało to o ile pamietam 200-300 komentarzy pozytywnych na allegro - To nie swiadczylo o tym 'ŻE JESTEM NAIWNY" (jak to co niektorzy napisali ).zadzwonielm do niego -mowił jak fachowiec -doradzał -był na każdy tel.-wiec sie zdecudowałem i zamowiłem
              Zwrotnice zamotowałem ,grały fatalnie - kiler odrazu doradził co zrobic wstawiłem rezystor i zaczeły grac na ucho w miare dobrze. Powiedzcie co tu wyglada na naiwnosc.Pozniej juz bez szukania zamowiłem nastepne zwrotnice do 4 diy. Po zmontowaniu wszytskiego dopiero sie kapnałem ,że cos tu nie gra .Wszyskie grały zupełnie inaczej . kiler odbijał pileczke twierdzac ,że tak musi byc,bo ten głosnik gra srednica ten basem a ten nadaje sie do duzych konstrukcji. dałem w koncu spókoj -wiedzac ,że cos tu nie gra do konca.,Dopiero Rfck doradził mi,żebym to wszystko pomierzył i pomierzyłem.Poczatki pomiaróww wchdziły mi fatalnie, ale to tylko może ze dwa dni .Teraz obnażam to co zbudował killer i przecieram oczy ze zdziwienia. Nie wypisuje wiec bzdur typu naiwniak itp .Bo nie jednen z was ma głosniki na jego zwrotnicach, ale sie nie przyzna. wydałem kupie pienidzy na jego kible, tylko dlatego bo kupiłem dobre głosniki i chciałem miec do tego swiene zwrotnice - a ten pseudo fachowiec killer MNIE OSZUKAŁ bo wcisnał kit ,badziew tłumacząc ze jest to super towar.Co mnie obchodzi ,że użył w miare dobrych elemetnow , maiło by to sens jezli by to dobrze zrobiono. Teraz ja też moge sobie podgadac z wami o zwrotncach killera . Zgadzam sie z Piku i Rfck - ten post ma byc ostzezeniem dla ludzi zaczynajacech zabawe z diy.Ja ją zle zaczałem ale ja dobrze skoncze. Te badziewia killera juz sa w pudle rozmontowane -moze cos sie z nich przyda do nowych zwrotnic . Ten łobuz killer - twierdzi że i tak jego zwrotnice sa najlepsze i sie o tym przekonam -wiec sami widzicie .NA elektrodzie usuneli post .to ja napisze nowy o człowieku od zadan specjalnych uwaga zwrotnice MADE BY KILLER

[

Skomentuj

Zwrotnice, killera niczym sie nie róznią od zwrotek uniwersalnych i nie ma co tu nad tym sie dłuzej rozwodzić. Początkujących audiomaniaków też raczej nie uchronimy przed produktami tego Pana, ale chociaż może kilku osobom ten artykuł pomoże.

Skomentuj

Zamieszczone przez ŁukaszN
                  Zwrotnice, killera niczym sie nie róznią od zwrotek uniwersalnych i nie ma co tu nad tym sie dłuzej rozwodzić.
                  roznia sie... cena :lol: zwrotki uniwersalne sa duzo tansze

Skomentuj

Żeby nie było nudno, proszę się trzymać bo będzie hardkorowo....

Oto pomiar zwrotnicy do kolumny centralnej, dialogi w kinie to jest to... dalej nie komentuje, popatrzcie:

Charka:

Impedancja:

:mrgreen:

Skomentuj

Tutaj to mamy konkretny sajgon

Skomentuj

Kto stroi centrala na 25Hz?

Skomentuj

Strojenie jest powyżej 50Hz :razz:
                          Ten dołek to jest częstotliwość strojenia i jest trochę za wysoko.

Skomentuj

A kto daje cenrala Bassreflex ?? Ja tam wolę szybkie dialogi :P

PS. Rfck, jak tam projekcik dla ARN188X2 & SC10N ?? Bo pisałeś że coś podziałasz :)

Skomentuj

Myślałem że dysponujesz pomiarami, ja ich nei zrobię nie mam tych głośników...

Skomentuj

Zamieszczone przez melisław
                                Kto stroi centrala na 25Hz?
                                Widać jakie masz pojęcie o strojeniu i interpretacji wykresów impendancji :)
                                Zamieszczone przez ploter
                                A kto daje cenrala Bassreflex ??
                                Duzo cemtrali się robi jako BR.

Skomentuj

Rfck, do jakich to glosnikow?

Skomentuj

Zamieszczone przez Rfck
                                    Myślałem że dysponujesz pomiarami, ja ich nei zrobię nie mam tych głośników...
                                    Aha spoko :) może odpalę mój system pomiarowy spod łóżka to jakies pomiary się zrobi to podeślę :) Pozdrawiam :)

Gdyby jednak ktoś miał ARN 188 X 2 I SC10N i zaprojektował zwrotnicę byłbym wdzięczny :)

Skomentuj

Ploter- Zrób pomiary, podeślij a napewno damy radę coś zaprojektować.

Pzdr Piku

Skomentuj

To i Ja pokażę pomiary kolumn ze zwrotnicą Killera

Proszę o komentarze :) lub "bez komentarza"

Skomentuj

POkaz jeszcze jakie jest filtrowanie poszczególnych głośników, jednak widać już że jest kicha i dziura w podziale

Skomentuj

Czaruję...
                                          X