Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

[OSTRZEŻENIE] zwrotnice by killer

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Słuchaj, nie denerwuj się bo wydaje mi się, że nic złego nie napisłem. Tym bardiej, że oceniłem Twój artykuł jako całkiem ciekawy (zasugerowałem sie wpisem piku16 i najpierw myślałem, że on jest autorem - sory). Nie wyskakuję z jakimś zarzutem, że nie ma opisu jak walczyć z problemami tylko wyraziłem swoja opinię na temat tego, jakiej treści art ja bym chętnie poczytał - oczywiście nie wymagam od nikogo pisania takiego artykułu, żeby znowu nie było, że chcę iść po najmniejszej lini oporu i wymagam od kogoś podania wszystkiego na tacy bo nie o to mi chodzi. Otwarte forum to wyrażam swoje zdanie. Chodzi mi tylko o to, że samo stwierdzenie "zwrotnice liczone w kalkulatorze są do dupy" jeszcze nie naprowadza na zaprojektowanie prawidłowej zwrotki - może faktycznie rozminąłem się z tytułem Twojego arta no ale nie kierowałem się niczym negatywnym.

Zamieszczone przez Rfck
    Pozatym każdy kto ma do dyspozycji pomiary nie bedzie robił jej kalkulatorem, a osoba licząca kalkulatorem nie posiada/nie umie obsłużyć sprzętu pomiarowego i nawet nie widzi co robi
    No nie każdy urodził się z umiejętnością mierzenia i projektowania. Jeśli ktoś zaczyna od kalkulatorów to chyba nie należy go od razu skreślać tylko mieć nadzieję, że kiedyś jednak pójdzie w odpowiednim kierunku. Ja też pierwsze kolumny, kiedyś tam dawno, złożyłem na jakiejs standardowej zwrocie ale jakoś się tego nie wstydzę. Ważne, że po tych pierwszych kolumnach zapomniałem o kalkulatorach - no nie?

Skomentuj

Po to właśnie napisałem ten artykuł, żeby każdy kto ma taką zwrotnicę wiedział że nie jest dobra i warto ją zmienić.

Moje pierwsze kolumny były na zwrocie uniwersalnej z przypadkowym podziałem, wtedy nie wiedziałem o co tutaj chodzi, teraz jednak wiem, zagłębiłem się w temat i staram się przekazać to innym, nie ma żadnego argumentu przemawiającego za zwrotami z kalkulatora, chcę właśnie wszystkich wystrzec przed tego typu konstrukcjami.
      No nie każdy urodził się z umiejętnością mierzenia i projektowania. Jeśli ktoś zaczyna od kalkulatorów to chyba nie należy go od razu skreślać tylko mieć nadzieję, że kiedyś jednak pójdzie w odpowiednim kierunku

Nie należy go skreślać, nie napisałem tego sam zaczynałem od złej zwrotnicy i to chyba normalne, tylko chodzi właśnie o to żeby dzięki temu co napisałem nikt od nich nie zaczynał a raczej je pomijał.

Skomentuj

Zamieszczone przez Rfck
        Moje pierwsze kolumny były na zwrocie uniwersalnej z przypadkowym podziałem, wtedy nie wiedziałem o co tutaj chodzi, teraz jednak wiem
        No ja byłem w szoku jak po tych moich pierwszych kolumnach na wielgachnych głośnikach i zwrotce z kalkulatora zrobiłem jakiegoś sprawdzonego klona (bo właśnie klon był moją drugą konstrukcją ) kolumn z forum na "zaledwie trzynastkach" i aż musiałem sobie usiąść, hehehe, taka była różnica.

Skomentuj

Fakt, to jest przepaść , mega słyszalna różnica, po części jest to fajne, można usłyszeć dużą zmianę w jakości brzmienia ale z drugiej strony szkoda tracic kasę na takie zabawy.

Ja się cieszę że przez to przeszedłem, zyskałem doświadczenie.

Skomentuj

Jako ze wszedłem na stronę sklepu P.Killera i zauważyłem ze jest ona w Opolu (pierwsze słyszę by był tu sklep z takimi głośnikami :shock: ) to postaram się jakoś w niedalekiej przyszłości przetransportować się do tego sklepu i porozmawiać z słynnym konstruktorem osobiście. Zobaczymy co powie na temat swoich zwrotnic. Zaproponuje mu projekt pod jakieś głośniki i zobaczymy co mi odpowie.

Skomentuj

maxxx222, że też chce Ci się takie prowokacje urządzać...

Skomentuj

takero i tak będę musiał tam podjechać bo potrzebuje parę rzeczy z stx-a a skoro mam na miejscu to nie będę zamawiał :mrgreen:
                I przy okazji porozmawiam sobie :wink:

Skomentuj

Jakby powiedził Siara: KIllim go!

Skomentuj

spójrzcie na adres tego sklepu. Coś czuje, że on tą działalność ma założoną w domu. Więc chyba nie odwiedzisz tego sklepu...
                    Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

lklukasz zlozylem zamowienie na glosnik u niego i pisal ze bez problemu moge odebrac osobiscie (z tym ze na razie glosnik jest niedostepny a chodzi o stx 30 AA)

Skomentuj

maxxx222, no to jak będzie dostępny w stx-e to wtedy odbierzesz. :wink:
                        Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

maxxx222, chyba się też wybiore, przynajmniej za koszty przesyłi jakieś akcesoria dokupie

Skomentuj

Zobaczymy czy to sklep czy tak jak mówił lklukasz "działalność w mieszkaniu"

Skomentuj

Zamieszczone przez maxxx222
                              Zobaczymy czy to sklep czy tak jak mówił lklukasz "działalność w mieszkaniu"
                              może piwnice wynajmuje?

Skomentuj

Zobaczymy suuuper sprzęt dzieki którym zostały zaprojektowane zwrotnice :)

Skomentuj

maxxx222,
                                  czyli ewentualnie jego kompa :lol:
                                  Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

lklukasz No ale to musi być ponadprzeciętny komputer z technologia przy której komputery NASA to zwykle Commodore 64 :mrgreen: (swoja droga bardzo dobry komputer :wink: )

[ Dodano: 2010-02-24, 18:56 ]
                                    Z ostatniej chwili. Właśnie Killer mi napisał ze nie maja sklepu( a to dziwne nieprawdaż :?: )
                                    A odbiór osobisty jest możliwy "w omówionym miejscu i czasie" :mrgreen: To mnie rozwaliło :mrgreen:

Skomentuj

[ Dodano: 2010-02-24, 18:56 ]
                                      Z ostatniej chwili. Właśnie Killer mi napisał ze nie maja sklepu( a to dziwne nieprawdaż )
                                      A odbiór osobisty jest możliwy "w omówionym miejscu i czasie" To mnie rozwaliło
                                      Po prostu wszystko robi w zaciszu domowym, a zwrotnice klonuje innych ludzi(tylko niech robi to dokładnie)...

Skomentuj

"w omówionym miejscu i czasie"
                                        to powiedz mu, że podjedziesz do niego pod adres ze strony... i niech czeka :mrgreen:
                                        Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Swoją drogą, skoro gość ma już jakąś tam zdolność finansową (umowa z STX'em i chyba z Polinkiem z tego co widać po ofercie) to mógł by podejść jakoś poważniej do tematu. Niestety, natura ludzka wciąż kieruje się zasadą "pieniądz" a nie zasadą "dla zasady". A szkoda. Ale z drugiej strony niestety, nie ma się co dziwić - jest okazja to zarabia.

W ostatnią niedzielę odwiedziłem elektroniczną giełdę krakowską. W pewnym momencie byłem świadkiem ciekawej, troche dla mnie śmiesznej, rozmowy sprzedawca-klient:
                                          K - A ta zwrotnica to ma ile wat?
                                          S - A co?
                                          K - No bo ja mam głośniki 500 wat
                                          S - Ale 500 wat chiskie czy prawdziwe?
                                          K - RMS
                                          S - Aaaaa... czyli jakieś 50 tak naprawdę - no to ta zwrotnica jest w sam raz, ona ma 100 wat
                                          K - Hmmm... a ile za nią?
                                          S - 50
                                          K - ... . To proszę...

Czego tutaj więcej oczekiwać

Skomentuj

Czaruję...
                                          X