wiem ze sie powtarzam... bana dostalem juz dawno temu na wiele lat - sam zobacz w moim profilu ile bylo ostrzezen itp itd. ja tam juz nic nie moge sprawdzic na moim koncie :/
"Powstał w mojej głowie pomysł żeby zrobić subufer z obudowy po pralce . Obudowe taką posiadam tylko teraz zastanawiam się ile głośników zamontować tam oraz jaka moc ."
"Czyste brzmienie" nabiera nowego znaczenia. :lol:
Specjalność: Sprzęt Komputerowy i Specjalista IT
Witam. Od pewnego czasu posiadam procesor: AMD Duron 800Mhz. Zdjąłem radiator wyczyściłem go, oraz procesor. Zapomniałem że nie mam nowej pasty termoprzewodzącej, więc nałożyłem pastę Colgate 3D White Delux. Procesor wynosi temperaturę: 72 C. Czy to dobre rozwiązanie??
LOL mocne naprawdę aż mi wybieliło gałki oczne .
To jest tak ja w programach pokroju X factor :) zawsze znajdą się kosmici którym nie da się przetłumaczyć że to inny świat :)
Niby tak, ale skoro temperaturę procek trzyma, a wiele past termoprzewodzących zawiera silikon i pasta do zębów wśród środków ściernych zawiera zbliżone budową cząstki (pasta silikonowa na polimerze krzemoorganicznym, pasta do zębów na krzemionce, plus dodatki w obu), to niby czemu w desperackiej sytuacji nie miałby taki kozak pomazać procka akurat pastą do zębów? Skoro to działa? Warstwa pasty ma umożliwić przewodzenie termiczne i tyle. Jedne składy zrobią to sprawniej, drugie mniej. I tyle. Nie ma z czego się naśmiewać.
"Subbasy aktywne moim zdaniem kompletnie nie sprawdzają się w terenie"
"Zestawy aktywne grają bardzo fajnie- ale tylko w pomieszczeniu - np. klubie"
I teraz najlepsze:
"Osobiście żeby zapewnić właściwe ciśnienie akustyczne basu na zewnątrz, kolumny basowe zasilam pełnym pasmem z pominięciem jakiejkolwiek zwrotnicy... Próbowałem rożne sposoby ustawień crossovera (zewnętrznego), i nic z tego nie wychodzi- bez niego gra najlepiej"
"...nie napisałem że używam zwrotki pasywnej- nie używam żadnej. Przez krótki czas miałem crossover aktywny (jakiś tani, zapomniałem marki), i o ile sprawdzał się przy graniu w pomieszczeniach, to w plenerze więcej knocił niż poprawiał. To co napisałeś to oczywiście podręcznikowa prawda. Jednak w praktyce każdy sprzęt jest inny, dlatego jak mi coś nie gra tak jak powinno, to czasami naginam niezłomne zasady np. pomijając zwrotnicę żeby zyskać kilka dB na basie przy graniu w plenerze"
Za takie coś powinno być ostrzeżenie, a za drugim razem ban.
Jezus blond, ale geniusz.
Najlepszy jest tekst o zestawach aktywnych, wynika z niego że nasz system koncertowy (4 drogi aktywne) jednak nie nadaje się na koncerty
Skomentuj