Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

najlepsze hasełka\wypowiedzi na forum

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Zamieszczone przez marian Zobacz posta
    nie mogę przeginać bo Przemo lukas już dwa razy interweniował w mojej sprawie odwieszenia bana
    u mnie 3 czy 4 razy... az przestalo byc skuteczne :p

Skomentuj

Z pozdrowieniami dla gooralesko:

Ja sobie nie życzę takich PW.
      Last edited by jamess8; 27.07.2012, 00:02.

Skomentuj

Zamieszczone przez jamess8 Zobacz posta
        Ja sobie nie życzę takich PW.
        Zapewne wielu przyzna, że z wpisów niektórych kolegów, które otrzymuje się na PW, można by książkę napisać... no, nowelę co najmniej

Skomentuj

Zamieszczone przez strefa car audio
          Zeby przekonac sie to kupiloem rurke pcw o takiej samej srednicy sluchalem i wsuwalem ja glebiej zeby zobaczyc czy jest roznica. port mam od przodu...tam gdzie glosnik i do tylniej scienki mam od niego okolo 20 cm....mialem port 12 cm wsuwalem ta rurke i az do konca a roznica praktycznie nie slyszalna...tyle ze ciut wiecej niskich czestotliwosci bylo slychac a jak wyciagnelem to wyzszych...
          nic dziwnego ze nie slyszal roznicy :lol:

Skomentuj

Nie ma z czego się śmiać,kilkanaście lat temu też tak myślałem :thumbsup:

Skomentuj

AS jako kopalnia hasełek jest niewyczerpana:

Zamieszczone przez electro' timestamp='1346104477' post='2563567
              AS jest dla profi, amatorzy tacy jak wy tylko tutaj przychodzą i odchodzą...ja tutaj analizuję tylko wpisy profi....kilka wpisów jest takich w miesiącu....jestescie tutaj tylko nawozem dajacym wojprzy potrzebne klikniecia i geld...natomiast nie jestescie traktowani jak obornik tylko dlatego , ze jestescie potrzebni marketingowo i merkantylnie....wiekszosc spoleczenstwa to są ludzie sluchajacy g..., jedzacy g... itd. , jedyny plus , ze jest was dużo, produkujecie klikniecia....
              I to jest w zasadzie bezczelnie napisana prawda.

Skomentuj

Nie forum, ale też dobre :)
                http://audiovoodoo.szyder.ca/the-hig...ium-resonator/
                http://audiovoodoo.szyder.ca/superko...acy-for-audio/

Skomentuj

mbar swego czasu, dość niedawno, funkcjonowała taka oto strona:www.audiovoodoo.glt.pl
                  Tam to dopiero było, przepiękna kopalnia audiovoodoo głupoty, wówczas mój ulubiony portal. Dziesiątki przypadków, łącznie na przykład z opisami specjalnych past, którymi powinno się smarować tranzystory, aby uzyskać lampowe brzmienie:lol:. Niestety owej strony już nie ma, ale chyba przez ciebie podlinkowana to ten sam osobnik, na całe szczęście odbudowujący potrzebną domenę sieciową.
                  Oglądając facia ze zdjęcia pod tym linkiem: http://audiovoodoo.szyder.ca/the-hal...-doskonalosci/ przypominają mi się słowa piosenki Kazika: "Cieszysz się, że cię wywalę na kasę, aaa?".

---------- Post dodany o 21:05 ---------- Poprzedni post o 20:46 ----------

Jest!! : http://audiovoodoo.szyder.ca/categor...y-audiovoodoo/
                  Marksie i Engelsie, co za radość!!
                  Last edited by Racjonalny; 11.09.2012, 20:56.

Skomentuj

Zamieszczone przez Racjonalny Zobacz posta
                    Niestety owej strony już nie ma, ale chyba przez ciebie podlinkowana to ten sam osobnik
                    Tak mi się zdawało po stylu pisania :)

Skomentuj

To przeklęty i wyklęty z AS sam nie kto inny jak trójwymiarowy PawelXYZ :)

Skomentuj

Zamieszczone przez raven1985 Zobacz posta
                        AS
                        Hm, myślę, że bardziej trafne będzie używanie sformułowania ASS . Apro po, PM zostałeś tam wywołany do odpowiedzi (wpis nr. 1015):http://www.audiostereo.pl/klub-ateis.../page__st__990 Ogólnie pierwsze strony tematu bardzo fajnie się czyta.

Skomentuj

Hehe, no tak ale tam jest o pogromcach, wiec brakuje minimum jeszcze jednej osoby. Zglaszasz sie na ochotnika do obalania mitow? :)

Skomentuj

Zamieszczone przez Racjonalny Zobacz posta
                            Ogólnie pierwsze strony tematu bardzo fajnie się czyta
                            Wole nie.
                            Jak zacząłem czytać jakiś temat w zakładce hi-end to mimo, że nie piszę tam od łydach paru miechów to wyzwano mnie od głupca i macierewicza .

Skomentuj

Zamieszczone przez Pogromca mitow Zobacz posta
                              Hehe, no tak ale tam jest o pogromcach, wiec brakuje minimum jeszcze jednej osoby. Zglaszasz sie na ochotnika do obalania mitow? :)
                              No to by było niezapomniane połączenie:). Ale tam jest taka klika, że wycinają wpisy zanim jeszcze sam zdążysz, po zatwierdzeniu/wysłaniu, je przeczytać.

Skomentuj

Zamieszczone przez irek Zobacz posta
                                W Krell-u nie ma nawet zrodel pradowych tylko rezystory do glownego zasilania, czyli beznadzieja, szumiaco brumiaca i niestabilna od napiecia zasilania.
                                :thumbsup:

Skomentuj

Zamieszczone przez raven1985 Zobacz posta
                                  PawelXYZ
                                  ale on wywodzi się od nas z forum :)
                                  Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

http://allegro.pl/platforma-rogoz-sm...627484481.html

Platforma o konstrukcji typu sandwicz (sklejka, MDF, fornir mahoń sapeli) służy do zmniejszania amplitudy drgań mechanicznych, przenoszących się z podłoża na elementy sprzętu audio (zasada wytracania energii układu drgającego). Konstrukcja wykorzystuje różnicę gęstości powierzchniowej sił wewnętrznych w różnych materiałach (naprężenia rozciągające i ściskające). Niejednorodność cech fizycznych platformy (różna gęstość poszczególnych warstw) sprawia, że jej masa właściwa nie jest stała w przestrzeni i cechuje się selektywnym pochłanianiem i filtrowaniem fal mechanicznych – polaryzowaniem, skręcaniem kierunku polaryzacji oraz rozpraszaniem.

Podobnie jak w stolikach antywibracyjnych, znajdujące się w podstawie platformy stożki separują ją od podłoża, minimalizując przenoszenie drgań – zmieniają energię kinetyczną w energię termiczną. W efekcie redukowane są rezonansowe podbarwienia urządzeń ustawianych na platformie.

Chciałbym to skomentować, ale nie chcę się narazić znanym osobą:) A byłoby o czym pisać....
                                    Last edited by jamess8; 21.09.2012, 22:31.

Skomentuj

było juz :)
                                      Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Wiem, że było. Ale coraz więcej teorii jest dorabianych (opis). A jak wygląda produkcja tego to ja wiem. Czasami się zastanawiam czy jest jakaś granica moralna w biznesie.

Skomentuj

o granice pytasz?
                                          ja bym zapytal o zdrowy rozsadek lub ew o prawa fizyki
                                          bo tam gdzie jest popyt znajdzie sie podaz
                                          Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Czaruję...
                                          X