Acha, jeden problem tylko powstał, na tej wiekszej płycie, ten o którym przestrzgałes przy momencie, mianowicie bombel. Co teraz? Strzykawka i klej?
Śledzę wątek ale nie pamiętam czym kleiłeś :razz: - jak kleiłeś butaprenem albo momentem to może wystarczy tylko podgrzać i docisnąć. Tylko uważaj bo przy nagrzewaniu fornir lubi czasem pęknąć wzdłuż słojów.
Nie sądze aby pomogło, ponieważ bąbel powstał na 90% z braku kleju w tamtym miejscu (lub jego za małej ilości), trudno taką powierzchnię małym pędzelkiem dobrze pokryć a dosikany był bardzo mocno po cąłości, więc raczej brak kleju jest przyczyną. trza będzie chyba wpompować..
Skoro o klejach mowa to raz udało mi się kupić coś a'la butapren w spray-u, tyle że inna konsystencja. Cena jakaś specjalnie niska nie była, ale i opakowanie spore, niech tylko sobie nazwę przypomnę...
są takie kleje tapicerskie w sprayu używane są często do oklejania skrzyń car audio
Paweł_S miał kiedyś sprawdzić dokładnie po ile są
ale wydaje mi się, że ok 15zł za puszkę
Tamten kosztował ponad 30zł, kupiłem go zdaje się na stalowej w tym sklepie z fornirem i powiem że fornirowało się jak marzenie ;]
Duużo szybciej , łatwiej kontrolować grubość powłoki kleju etc.
Skomentuj