Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

wycinarka laserowa - kto chetny na detale?

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Ja tez poproszę z lakierowaniem.

Skomentuj

Pawle o ile nie jest za pozno ja rowniez pisze sie na malowanie.

Skomentuj

kase bede mial jutro wiec najwczesniej dam to w piatek do malowania

maciokacio, dla ciebie to nawet jest jedna blacha wiecej. te bez otworow wyszly taniej to kolega wypalil jedna wiecej

czekam jeszcze na odpowiedz jednej firmy. na miejscu pomalowac moge na czarny mat. a ja chce obudowe wzmacniacza w czarnej strukturze. i teraz sie zastanawiam gdzie te blachy dac do malowania.
        decyzja jak odpisza

Skomentuj

Potrzebuję kilka płytek na terminal o wymiarach 8 x 6 cm tak jak te z postu 205 ( bez otworów na gniazda). Kogo pytać w tej sprawie?

Skomentuj

BraWo
            marcinsywala.pl
            Cambridge Audio Stream Magic 6 | Power Amplifier Class D Hypex 2x Ncore NC2k | T29MF001 + MW16P-4 + 2xTIW 200 XS

Skomentuj

Paweł dwie kwestie:
              1. Mam dwie obudowy metalowe na pozór identyczne z tym że tylko jedna ma powycinane szczeliny/żeberka na topie dla odprowadzania powietrza. Pytanie jak to zrobić by wypalić/powycinać w drugiej tak samo ?
              2. Formatki Alu potrzebuje, ale cześć z nich wykańczane jakoś najlepiej ciemno szary, grafit, popielaty itp.. proszkowo, chemicznie - nie wiem nie znam się na tym :glare: fajnie jak by były też szczotkowane.

Najważniejsze to jaka cena za takie rzeczy :) To istotne bo nie wiem czy opłaca mi się wg iść w takie wykańczanie (na fronty może bym się szarpnął, ale nie wiem czy na resztę też...)
              Jakie i ile to nie wiem jeszcze dokładnie (zamawiał i tak bede po 10`tym :) ); teraz interesuje mnie czy jest taka możliwość i jaki jest okres oczekiwania.

Skomentuj

Zamieszczone przez ir0nhide Zobacz posta
                Pytanie jak to zrobić by wypalić/powycinać w drugiej tak samo ?
                spokojnie mozna polozyc pod lader gotowa obudowe
                pytanie tylko jaki to ma wymiar, zeby zmiescilo sie pod glowice

2. Formatki Alu potrzebuje, ale cześć z nich wykańczane jakoś najlepiej ciemno szary, grafit, popielaty itp.. proszkowo, chemicznie - nie wiem nie znam się na tym fajnie jak by były też szczotkowane.
                niestety wykanczac musisz wszsytko recznie :/
                najlatwiej dac do piaskowania lub lakierowania proszkowego (tutaj tez piaskuja)

koszt lakierowania proszkowego to od 25zl/m2 do kilkuset! PLN w zakladach gdzie za detal doliczaja chore oplaty :/

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz posta
                  spokojnie mozna polozyc pod lader gotowa obudowe
                  pytanie tylko jaki to ma wymiar, zeby zmiescilo sie pod glowice
                  Lader ? czyli coś na zasadzie głowicy kopiującej ?
                  Wymiary jednej to 20cmx21,5cmx11,5cm

najlatwiej dac do piaskowania lub lakierowania proszkowego (tutaj tez piaskuja)
                  a szkiełkowanie ?

koszt lakierowania proszkowego to od 25zl/m2 do kilkuset!
                  oklice ceny 30zł/m2 to jeszcze nie jest tak dużo (wydaje mi się ) gdyby chcieć pomalować 2-3 fronty Alu do wzmacniaczy o wymiarach 10x40x0,5 (jeden) ?

Skomentuj

laser! literowka :p
                    11,5cm to wysokosc? musialbym kolegi zapytac

a szkiełkowanie ?
                    to nadal ta sama metoda obrobki ale innym scierniwem i daje inny efekt. ja bym zostawil grubsze slady obrobki

oklice ceny 30zł/m2 to jeszcze nie jest tak dużo (wydaje mi się ) gdyby chcieć pomalować 2-3 fronty Alu do wzmacniaczy o wymiarach 10x40x0,5 (jeden) ?
                    u mnie za malowanie jednej blachy do paneli TDA zawolali 5zl co daje ponad 50zl/m2. kombinuje jeszcze zeby wyslac w miejsce gdzie kasuja 25zl/m2

Skomentuj

literowka
                      Heh a ja się głowiłem co to to to :)
                      tak prawie 12cm to wysokość, ale jeszcze na bokach jest :unsure: a zapomniałem napisać że góra z bokami jest jedną blachą.

No a jak jest z czasem oczekiwania w przypadku wycięcia takich formatek z Alu ? Wiesz mi się nie spieszy i nie muszę mieć w kilka dni, tak tylko pytam orientacyjnie - mogę poczekać parę tyg. oby nie pół roku

Skomentuj

roznie bywa. zalezy jakie maja obciazenie. jak maja malo roboty to pare dni

Skomentuj

Blachę alu możesz oddać do szczotkowania a potem ją polakierować bezbarwnym. Jak chcesz zmienić kolor to możesz aluminium anodować, ładniej to wygląda niż farba.

Skomentuj

Jak tam z panelami?
                            Dotrą w tym roku?

Skomentuj

mialy byc gotowe do konca tygodnia
                              albo babka zle zapisala numer, albo ich nie pomalowali

sprawa sie przeciaga bo mialem nadzieje pomalowac to w DECOR w szczecinie w czarnej strukturze... niestety ciezko sie z nimi dogadac i po dlugim czasie oczekiwania olalem ich i dalem do firmy lokalnej

Skomentuj

odebralem blachy
                                66,42zl za malowanie 14 blaszek. nie duzo i nie malo, bo w przeliczeniu na m2 to cena wysoka

niedlugo wracam to wstawie zdjecia i jeszcze dzisiaj to powysylam

---------- Post dodany o 15:29 ---------- Poprzedni post o 13:48 ----------

nie jest idealnie, ale jest pomalowane lepiej i taniej niz bym sam mial to robic. no i blacha jest zabezpieczona przed korozja

maciokacio - dla ciebie mialy byc 4 blachy? czy 6?
                                bo juz sie pogubilem

Skomentuj

nie jest idealnie, ale jest pomalowane lepiej i taniej niz bym sam mial to robic. no i blacha jest zabezpieczona przed korozja
                                  Widać na fotkach niedoskonałości i paprochy, ale faktem jest że wychodzi to lepiej niż samemu robić. Z drugiej strony, do poważniejszego projektu nie dałbym już firmie zarobić. Taką na miejscu też mam, ale ze względu na takie paprochy odrzuciłem ją :/

Skomentuj

1. Pawel S
                                    2. maciokacio - cos tam wczesniej wyslalem, nie pamietam juz co. dzisiaj wyslalem 5 blach. 5x4,8 + 13zl wysylka. nie pamietam czy sie rozliczylismy za wysylke poprzednim razem.
                                    3. zombeks - 1 szt. 4,8zl + 5,9zl
                                    4. zadax - 3 szt. 3x4,8zl + 8,5zl
                                    5. daro89 - 1szt. - wyslane wczesniej
                                    6. freedi - 1 szt. - wyslane wczesniej
                                    7. piglet11 - 1szt. 3x4,8zl + 13zl. tutaj chyba sie nie rozliczylismy za 2mm blache

PKOBP Oddział 1 w Koszalinie
                                    64 1020 2791 0000 7202 0100 6691
                                    Paweł Szkoda
                                    Orla 12/13
                                    75-727 Koszalin

Skomentuj

3x4,8zl=14.40zl - wpłacone.
                                      Oczekuję na przesyłkę :)

Skomentuj

Wszystko wyslane w piatek. Wiec mysle ze juz dzisiaj ktos powinien je dostac

Skomentuj

Panele dotarły.
                                          Dziękuję bardzo i pozdrawiam :)

Skomentuj

Czaruję...
                                          X