BF3 widziałem tylko na jakichś filmikach w internecie. Fakt, skojarzenia z przesiąkniętymi patetycznym podejściem do tematu amerykańskimi filmami "o żołnierzach" nasuwają się same przez się - mi też chce się już rzygać tym zjawiskiem, przez które wiele dobrze zapowiadających się produkcji filmowych zostało całkowicie spartolone... Ale szczerze powiem, że BF3 robi na mnie jednak wrażenie - chyba głównie przez... "monumentalność" toczącej się tam rozgrywki. Nie wiem jak wyglądają inne tego typu gry, bo moja przygoda z FPP kończy się gdzieś na początku zeszłej dekady, na grach Q3 Arena i Unreal Tournament - może reszta produkowanych współcześnie strzelanek utrzymana jest w podobnej konwencji, nie wiem... Niemniej jednak BF robi na mnie całkiem pozytywne wrażenie.
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
GRY na długie zimowe wieczory
Collapse
X
-
Zamieszczone przez Yoshi_80 Zobacz postaAle i tak nic, absolutnie nic nie przebije Scorch'a
Heh Yoshi przypomniałeś mi stare czasy :) w podobne gierki kiedyś grałem :
Mile wspominam Pocket Tanks
Inne tego typu to worms oczywiście 2D np. world party - normalnie szał, te robaczki są zabójcze
A tak wg najlepsza w jaką grałem tego typu to Liero
Skomentuj
-
Pamiętam, jak w czasach liceum schodziliśmy się większą grupką u jednego kumpla i graliśmy w Wormsy na Amidze. Zawsze była bardzo mocna rywalizacja i determinacja w kierunku wygranej, bo każdy kto chciał zagrać musiał dorzucić do puli jednego papierosa - zwycięzca zgarniał wszystkie fajki... później częstował resztęaaaaa, były czasy...
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Yoshi_80 Zobacz postaAle i tak nic, absolutnie nic nie przebije Scorch'a
Zamieszczone przez ir0nhide Zobacz postaMile wspominam Pocket Tanksmarcinsywala.pl
Cambridge Audio Stream Magic 6 | Power Amplifier Class D Hypex 2x Ncore NC2k | T29MF001 + MW16P-4 + 2xTIW 200 XS
Skomentuj
-
Zamieszczone przez ir0nhide Zobacz postaMile wspominam Pocket Tanks
Skomentuj
-
Gra ktoś z was w World of Tank ? Pograłem trochę w weekend, kapitalna gierka MMO. Polecam wszystkim którzy lubią klimaty wojenne, szczególnie 2 wojny światowej, lubią miec wpływ na to czym walczą no i lubią samą walkę z żywym przeciwnikiem. Jest dużo pól bitew a ich obszar jest naprawdę spory. Gra nie ma kosmicznych wymagań, jak się ustawi wszystko na minimum to będzie śmigać na 3-4 letnim kompie bez zająknięcia (u mnie 60-100fps na radeonie 4670). No i ciekawe jest to, że nie ma podziału niemcy-alianci ale do bitwy pojazdy są wymieszane, więc można walczyć jadąc t-34 i majac tygrysa u boku
.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz postawidzialem reklamy... i moze bym sie skusil, ale pewnie za chwile sie znudze :/ jak przebiega rozgrywka? to symulator czy jak?
Za bitwę dostajesz wirtualne pieniądze i doświadczenie w ilości zależnej od wyniku bitwy, tego czy zginąłeś czy nie i ilu wrogów ubiłeś. Za pieniądze kupujesz ulepszenia do czołgów, za doświadczenie możesz odblokowywać nowe moduły i nowe czołgi. Rodzajów czołgów są dziesiątki i to w jednej nacji a są 3 (niemcy, zsrr, usa). Pojazdy są podzielona na 4 grupy - czołgi, działa samobierzne, niszczyciele czołgów (mały pancerz ale śmiertelnei niebezpieczne działo hyhy) , altyleria. Tak więc jest w czym wybierać, każdy dopasuje sobie pojazd do swojego stylu gry (kamperzy biorą niszczyciele czołgów), ci którzy lubią być na czele ataku biorą czołgi i działa samobierzne a ci co lubią mieć spokój walą z altylerii.
Ja obecnie śmigam szkopskim lekkim czołgiem, wyciąga 60kmh :-] . Taki czołg to głównie wsparcie ataku i odkrywanie terenu i oznaczanie celów dla altylerii.
Jak się rozbujam i do mnie walą to tylko leje po pociskach za mną się ciągną hehe.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez djkago Zobacz posta...a grał ktoś już w Might and Magic Heroes VI? Jestem fanem serii (do wersji 3) i się zastanawiam mocno czy nie kupić sobie
Grałem w demo. Było świetne, więc już zamówiłem, do świąt powinienem mieć :thumbup:
Skomentuj
-
Zamieszczone przez djkago Zobacz posta...a grał ktoś już w Might and Magic Heroes VI? Jestem fanem serii (do wersji 3) i się zastanawiam mocno czy nie kupić sobie.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz postayoshi, namowiles mnie w swieta sobie pogram
Tylko mnie nie przeklinaj jak nie będziesz się mógł oderwać.
Z początku gra jest trochę frustrująca bo to MMO więc nie ma czegoś takiego jak poziom "easy" i poznawanie co do czego tylko od razu na ostro. Czyli pierwsze kilka-kilkanaście bitew zgarniasz cięgi jak cholera ale jak się załapie skilla i zrozumie, że nie wolno się pchać wanną na kółkach (bo tak wyglądają te pierwsze czołgi) pod armaty mocniejszych przeciwników to gra zaczyna sprawiać niezłą frajdę :) . I tak jest dobrze bo serwer przydziela graczy po doświadczeniu i zawsze się kilku innych nowicjuszy znajdzie na mapie.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Yoshi_80 Zobacz postaGra ktoś z was w World of Tank ? Pograłem trochę w weekend, kapitalna gierka MMO. Polecam wszystkim którzy lubią klimaty wojenne, szczególnie 2 wojny światowej, lubią miec wpływ na to czym walczą no i lubią samą walkę z żywym przeciwnikiem. Jest dużo pól bitew a ich obszar jest naprawdę spory. Gra nie ma kosmicznych wymagań, jak się ustawi wszystko na minimum to będzie śmigać na 3-4 letnim kompie bez zająknięcia (u mnie 60-100fps na radeonie 4670). No i ciekawe jest to, że nie ma podziału niemcy-alianci ale do bitwy pojazdy są wymieszane, więc można walczyć jadąc t-34 i majac tygrysa u boku
.
marcinsywala.pl
Cambridge Audio Stream Magic 6 | Power Amplifier Class D Hypex 2x Ncore NC2k | T29MF001 + MW16P-4 + 2xTIW 200 XS
Skomentuj
-
Zgadza się Yoshi, World Of Tanks to kapitalna gra (już trochę przy niej siedzę i każdemu polecam).
I drugi raz się z Tobą zgodzę że na początku jest trochę frustrująca i nie tylko na początku (dla wtajemniczonych) - posiadam sprzęt tier 4 a znów jestem na samym dole stawki podczas losowania, a gram tylko z lepszymi czołgami ode mnie :|
Skomentuj
-
Ty mam to samo, ciągle mam wrażenie, że jestem najsłabszy w grupie. Ja tu lece jakimś 15 tonowym maluchem a kolesie obok śmigają 40 tonowymi. W dodatku jak kupie nowy czołg, uhahany jestem odpalam, nie dość że bez ulepszeń ten czołg jeździ i strzela tragicznie to mnie na dodatek koszą jednym - dwoma strzałami. Ale jak się już trochę pomęczę i zrobię trochę doświadczenia to po ulepszeniach czołgu już jakoś nawiązuję walkę.
Skomentuj
Skomentuj