Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

GRY na długie zimowe wieczory

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

BF3 widziałem tylko na jakichś filmikach w internecie. Fakt, skojarzenia z przesiąkniętymi patetycznym podejściem do tematu amerykańskimi filmami "o żołnierzach" nasuwają się same przez się - mi też chce się już rzygać tym zjawiskiem, przez które wiele dobrze zapowiadających się produkcji filmowych zostało całkowicie spartolone... Ale szczerze powiem, że BF3 robi na mnie jednak wrażenie - chyba głównie przez... "monumentalność" toczącej się tam rozgrywki. Nie wiem jak wyglądają inne tego typu gry, bo moja przygoda z FPP kończy się gdzieś na początku zeszłej dekady, na grach Q3 Arena i Unreal Tournament - może reszta produkowanych współcześnie strzelanek utrzymana jest w podobnej konwencji, nie wiem... Niemniej jednak BF robi na mnie całkiem pozytywne wrażenie.

Skomentuj

Ale i tak nic, absolutnie nic nie przebije Scorch'a

Skomentuj

Zamieszczone przez Yoshi_80 Zobacz posta
        A mnie znowu mdli jak słyszę tą monofonie ( pliiii, ułrrrr, kchrrr, itp.. :/ )

Heh Yoshi przypomniałeś mi stare czasy :) w podobne gierki kiedyś grałem :
        Mile wspominam Pocket Tanks

Inne tego typu to worms oczywiście 2D np. world party - normalnie szał, te robaczki są zabójcze

A tak wg najlepsza w jaką grałem tego typu to Liero

Skomentuj

Pamiętam, jak w czasach liceum schodziliśmy się większą grupką u jednego kumpla i graliśmy w Wormsy na Amidze. Zawsze była bardzo mocna rywalizacja i determinacja w kierunku wygranej, bo każdy kto chciał zagrać musiał dorzucić do puli jednego papierosa - zwycięzca zgarniał wszystkie fajki... później częstował resztę aaaaa, były czasy...

Skomentuj

Otóż to!! :P Jest też wersja 3D - ale dla mnie do dupy.

Zamieszczone przez ir0nhide Zobacz posta
            Ja również, świetna gierka.
            marcinsywala.pl
            Cambridge Audio Stream Magic 6 | Power Amplifier Class D Hypex 2x Ncore NC2k | T29MF001 + MW16P-4 + 2xTIW 200 XS

Skomentuj

Zamieszczone przez ir0nhide Zobacz posta
              W to graliśmy w czasie okienek między zajęciami na uczelni, kapitalna gierka. Ale i tak scorch jest bardziej kultowy :)

Skomentuj

Gra ktoś z was w World of Tank ? Pograłem trochę w weekend, kapitalna gierka MMO. Polecam wszystkim którzy lubią klimaty wojenne, szczególnie 2 wojny światowej, lubią miec wpływ na to czym walczą no i lubią samą walkę z żywym przeciwnikiem . Jest dużo pól bitew a ich obszar jest naprawdę spory. Gra nie ma kosmicznych wymagań, jak się ustawi wszystko na minimum to będzie śmigać na 3-4 letnim kompie bez zająknięcia (u mnie 60-100fps na radeonie 4670). No i ciekawe jest to, że nie ma podziału niemcy-alianci ale do bitwy pojazdy są wymieszane, więc można walczyć jadąc t-34 i majac tygrysa u boku .

Skomentuj

widzialem reklamy... i moze bym sie skusil, ale pewnie za chwile sie znudze :/
                  jak przebiega rozgrywka? to symulator czy jak?

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz posta
                    widzialem reklamy... i moze bym sie skusil, ale pewnie za chwile sie znudze :/ jak przebiega rozgrywka? to symulator czy jak?
                    Gra niesamowicie wciąga, serio. Rogrywka przebiega tak, że są dwie drużyny, w każdej kilkanaście (moze 20, nie liczyłem) czołgów no i jest bitwa do wybicia przeciwnika lub zajęcia na dostatecznie długi czas jego bazy. Sterujesz jazdą swojego czołgu (ASWD), myszką obsługujesz wieżę (celowanie i strzelanie), czyli tak jak w grach fps ale sterujesz czołgiem. Wszystko oczywiście w 3d z dość dobrą grafiką.

Za bitwę dostajesz wirtualne pieniądze i doświadczenie w ilości zależnej od wyniku bitwy, tego czy zginąłeś czy nie i ilu wrogów ubiłeś. Za pieniądze kupujesz ulepszenia do czołgów, za doświadczenie możesz odblokowywać nowe moduły i nowe czołgi. Rodzajów czołgów są dziesiątki i to w jednej nacji a są 3 (niemcy, zsrr, usa). Pojazdy są podzielona na 4 grupy - czołgi, działa samobierzne, niszczyciele czołgów (mały pancerz ale śmiertelnei niebezpieczne działo hyhy) , altyleria. Tak więc jest w czym wybierać, każdy dopasuje sobie pojazd do swojego stylu gry (kamperzy biorą niszczyciele czołgów), ci którzy lubią być na czele ataku biorą czołgi i działa samobierzne a ci co lubią mieć spokój walą z altylerii.

Ja obecnie śmigam szkopskim lekkim czołgiem, wyciąga 60kmh :-] . Taki czołg to głównie wsparcie ataku i odkrywanie terenu i oznaczanie celów dla altylerii.
                    Jak się rozbujam i do mnie walą to tylko leje po pociskach za mną się ciągną hehe.

Skomentuj

...a grał ktoś już w Might and Magic Heroes VI? Jestem fanem serii (do wersji 3) i się zastanawiam mocno czy nie kupić sobie.

Skomentuj

Zamieszczone przez djkago Zobacz posta
                        ...a grał ktoś już w Might and Magic Heroes VI? Jestem fanem serii (do wersji 3) i się zastanawiam mocno czy nie kupić sobie

Grałem w demo. Było świetne, więc już zamówiłem, do świąt powinienem mieć :thumbup:

Skomentuj

Zamieszczone przez djkago Zobacz posta
                          ...a grał ktoś już w Might and Magic Heroes VI? Jestem fanem serii (do wersji 3) i się zastanawiam mocno czy nie kupić sobie.
                          Jak dla mnie 5tka lepsza (z ostatnim dodatkiem), ale przy tym bardzo inna. Zaletą 6 jest całkowita kontrola rozwoju bohatera podczas gdy w poprzednich częściach serii była mocno uzależniona od tego co nam się wylosuje. Poza tym mocno zmienił się bilans potworków, są dużo wytrzymalsze w stosunku do zadawanych obrażeń. Ja osobiście czekam na jakieś rozszerzenie, bo podstawką szybko się znudziłem.

Skomentuj

yoshi, namowiles mnie
                            w swieta sobie pogram

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz posta
                              yoshi, namowiles mnie w swieta sobie pogram

Tylko mnie nie przeklinaj jak nie będziesz się mógł oderwać.

Z początku gra jest trochę frustrująca bo to MMO więc nie ma czegoś takiego jak poziom "easy" i poznawanie co do czego tylko od razu na ostro. Czyli pierwsze kilka-kilkanaście bitew zgarniasz cięgi jak cholera ale jak się załapie skilla i zrozumie, że nie wolno się pchać wanną na kółkach (bo tak wyglądają te pierwsze czołgi) pod armaty mocniejszych przeciwników to gra zaczyna sprawiać niezłą frajdę :) . I tak jest dobrze bo serwer przydziela graczy po doświadczeniu i zawsze się kilku innych nowicjuszy znajdzie na mapie.

Skomentuj

Gra ktoś z was w World of Tank ? Pograłem trochę w weekend, kapitalna gierka MMO. Polecam wszystkim którzy lubią klimaty wojenne, szczególnie 2 wojny światowej, lubią miec wpływ na to czym walczą no i lubią samą walkę z żywym przeciwnikiem . Jest dużo pól bitew a ich obszar jest naprawdę spory. Gra nie ma kosmicznych wymagań, jak się ustawi wszystko na minimum to będzie śmigać na 3-4 letnim kompie bez zająknięcia (u mnie 60-100fps na radeonie 4670). No i ciekawe jest to, że nie ma podziału niemcy-alianci ale do bitwy pojazdy są wymieszane, więc można walczyć jadąc t-34 i majac tygrysa u boku .
                                Ja śmigam, nick hermes5
                                marcinsywala.pl
                                Cambridge Audio Stream Magic 6 | Power Amplifier Class D Hypex 2x Ncore NC2k | T29MF001 + MW16P-4 + 2xTIW 200 XS

Skomentuj

Ja dla odmiany mam nick ulubionego herosa z H3 czyli _Gunnar_

Skomentuj

Zgadza się Yoshi, World Of Tanks to kapitalna gra (już trochę przy niej siedzę i każdemu polecam).
                                    I drugi raz się z Tobą zgodzę że na początku jest trochę frustrująca i nie tylko na początku (dla wtajemniczonych) - posiadam sprzęt tier 4 a znów jestem na samym dole stawki podczas losowania, a gram tylko z lepszymi czołgami ode mnie :|

Skomentuj

Ty mam to samo, ciągle mam wrażenie, że jestem najsłabszy w grupie. Ja tu lece jakimś 15 tonowym maluchem a kolesie obok śmigają 40 tonowymi. W dodatku jak kupie nowy czołg, uhahany jestem odpalam, nie dość że bez ulepszeń ten czołg jeździ i strzela tragicznie to mnie na dodatek koszą jednym - dwoma strzałami. Ale jak się już trochę pomęczę i zrobię trochę doświadczenia to po ulepszeniach czołgu już jakoś nawiązuję walkę.

Skomentuj

ale dlaczego nikt nie wspomnial ze ta gra wazy 2,5GB?! :o
                                        chcialem sobie pograc a tu musze czekac do rana :???:

Skomentuj

Dobrze że nie 25gb, bo aktualnie wcale by mnie to nie zaskoczyło.

Skomentuj

Czaruję...
                                          X