Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Spam Post :)

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Dziś padło pytanie. Czy jest różnica w brzmieniu kolumn wykonanych z płyty wiórowej a tych samych kolumn wykonanych z płyty wiórowej i HDF ? Podobno w przypadku wiór + HDF, nie ma już takich basssów, niżeli w przypadku samego wióru

Skomentuj

Zamieszczone przez Sunny Zobacz posta
      Dziś padło pytanie. Czy jest różnica w brzmieniu kolumn wykonanych z płyty wiórowej a tych samych kolumn wykonanych z płyty wiórowej i HDF ? Podobno w przypadku wiór + HDF, nie ma już takich basssów, niżeli w przypadku samego wióru
      Pewnie nie ma, bo juz obudowa tak nie rezonuje jak goly wior :)

Skomentuj

Czyli o to właściwie chodzi, żeby jak najmniej rezonowały

Skomentuj

"he he nikt nie sprzedaje czegoś jak dobrze gra ale co tam może jestem w błędzie"

http://www.audiostereo.pl/2-way-moni...3#entry2997983

Nie rozumiem...
          Czyli muszę te monitory przytrzymać tak z pół roku, aby nie być "podejrzanym" o to, że spartoliłem projekt lub próbuję zrobić dobry grunt pod sprzedaż?
          Eh, co za ludzie :huh:

Skomentuj

Podforum nazwane "DIY", a niektórzy mają problem z tym że się własną konstrukcję przedstawia? I jeszcze ten tekst o sprzedaży. Może ten gościu pozbywa się tylko szmelcu i jak coś już zniszczy. Auta od niego bym nie wziął :P

Skomentuj

Raczej każdy widział nową reklamę Volvo z Van Damme :)

http://www.sadistic.pl/van-damme-epi...a-vt246828.htm
              http://www.gavron04.diyaudio.pl

Skomentuj

Zamieszczone przez gavron04 Zobacz posta
                Raczej każdy widział nową reklamę Volvo z Van Damme :)

http://www.sadistic.pl/van-damme-epi...a-vt246828.htm
                są już pierwszę testy czy jest to wykonalne

DAC .3lite AD1865 | Accuclone E450 | BMS 4524 + 18sound XT120 horn + Sonido SFR 175 AlNiCo + Eminence Alpha 15a - 99% progress… | SBA TW29BN-B + 15M4531 + 2x 18W8531 - 1% progres...

Skomentuj

Wracając jeszcze do pytania Pawła
                  Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz posta
                  ciekaw jestem czy mial jakas asekuracje...
                  ale najbardziej zaskakuje to ze one jada do tylu!
                  Natknąłem się na filmik 'before'

Jeśli dobrze zrozumiałem:

Technik ciężarówek VOLVO :
                  they will stop opening up and they keep the dystans
                  Na co Van Damme:
                  Okay
                  Heh :)

Jak myślicie ? Zrobił to "bez trzymanki" ?

Skomentuj

no też się zastanawiam czy nie miał jakiejś asekuracji ciekawe :)

Skomentuj

Przeciez to zwykla sciema. Kazdym filmie mial asekuracje plus efekty specjalne, a teraz bedac dziadkiem wlazilby na lusterka i jechal "bez trzymanki'? To taka sama sciema jak ostatnio polak w mam talent.

Ogolnie fajny pomysl, ciekawa reklama, ale z pewnoscia nie jest ona zrealizowana na zywo tak jak to jest pokazane.

Skomentuj

Zamieszczone przez Pogromca mitow Zobacz posta
                        z pewnoscia
                        Z pewnością to pewności nei możesz mieć.

Szpagatów, czy efektownych kopnięć hollywood za niego nie zrobił...
                        Lusterka takich ciężarówek aż tak wysoko od ziemi też nie są....
                        Ty PM wszystko wiesz
                        napewno
                        :) skąd ty tak masz ?
                        W zawodzie kaskadera nie takie "wygibasy" człowiek robi.
                        Jak ktoś 40lat trenuje nazwijmy to umownie "gimnastykę" to nie musi się nawet Van Damme nazywać. Widziałem ludzi z mniejszym doświadczeniem a którzy potrafią jeszcze więcej...
                        50 parę lat to znowu nie starość zaraz :) Jeszcze prawie 20lat zapieprzania, do emerytury.... Przykład "Kat" B-Hop zwany ostatnio "kosmitą" - wiesz dlaczego ?
                        PM ogarnij się - nie bądź m.in takim hejterem

---------- Post dodany o 21:08 ---------- Poprzedni post o 21:03 ----------

Nie na temat...
                        Zamieszczone przez waloos
                        liczycie na to, że Van Damme stanąłby na lusterkach jadących do tyłu tirów, w szpagacie ?
                        Nie liczę, po prostu nie wykluczam i takiego scenariusza
                        Znam ludzi którzy byli by w stanie to zrobić, nie twierdzę że Van Damme to zrobił ... ale "napewno" nie jest to niemożliwe

Skomentuj

Ale wiesz co różni tych ludzi ? To że ten gość robi to dla siebie bo to kocha. A Van Damme miał przyciągnąć klientów, więc nie ryzykowałby tego, że spadnie i np wpadnie pod koła. Poza tym, lusterka to nie jest duża powierzchnia na której można by stabilnie stanąć, wchodzą też w grę podmuchy wiatru, które skutecznie mogą wytrącić z równowagi.

Ludzie otwórzcie oczy, telewizja kłamie na każdym kroku (nie mówię, że to źle bo reklama jest super). Przykład programów na żywo. Miałem w LO semestr zajęć z jednym gościem, którego żona była dobrą tancerką. Na tyle dobrą, że jej zespół tańczył przed Miss Polonia. Opowiadał nam sytuację, kiedy się to działo. Kochana do niego dzwoni zdenerwowana, on jej że ma się nie przejmować, że wszystko będzie okej i na pewno świetnie jej pójdzie. A ona mu, ale my już tańczyłyśmy już po wszystkim. Obejrzał w TV po 10 minutach.

Skomentuj

heheh iron bronisz tego van dama jak wyznawca ja kiedyś umiałem szpagat za małolata to dwóch kumpli mnie podniosło na barkach a ja szpagaciora zrobiłem van dam to był mój guru i tez bym wolał żeby zrobił to bez asekuracji ale jak jest było to nie wiem

Skomentuj

W czasach, gdy JCvD zdobywał popularność w filmach klasy B wyczynów nie podrabiano efektami specjalnymi, jak dziś: do tego istnieli kaskaderzy, ale i ci, jak Jackie Chan, porywali się bez zabezpieczeń na akcje dziś niewyobrażalne dla współczesnych herosów kina o groźnych minach, plugawej mowie, sterczących mięśniach i śmiałych nonsensownych tatuażach od stóp do głów. Pewne rzeczy nie uchodziły, scen nazbyt niebezpiecznych zwyczajnie nie kręcono pozostawiając pola wyobraźni widza, a erupcja cyfrowych efektów specjalnych przyszła długo potem, właściwie dopiero wczoraj i sceny mrożące krew w żyłach może na ekranie bezpiecznie odegrać byle w istocie niedołęga.

Jak myślicie ? Zrobił to "bez trzymanki"?
                              Myślę, że jest to jak najbardziej możliwe. Lecz nie dla każdego i przeglądając w myśli twarze współczesnych komediantów o specjalności "groźny heros wojownik", nie, większości nie widzę w czymś istotnie ryzykownym.

Skomentuj

Zamieszczone przez waloos Zobacz posta
                                A Van Damme miał przyciągnąć klientów, więc nie ryzykowałby tego, że spadnie i np wpadnie pod koła.
                                Spoko :) ale dlaczego uważasz że było jakieś ryzyko czy też aż tak wielkie :)
                                Znając ludzkie możliwości nie widzę tam aż takiego znowu "WOW"
                                Buty mogły być odpowiednio mocno przymocowane do lusterek, a wieczorem przy zachodzie słońca bezwietrzna pogoda itd...

---------- Post dodany o 21:22 ---------- Poprzedni post o 21:19 ----------

Zamieszczone przez lonevolf Zobacz posta
                                iron bronisz tego van dama jak wyznawca
                                Naprawę mi tu już nie chodzi o nazwisko...

Skomentuj

Iron, daruj sobie te szczeniackie zaczepki. Ty chyba naprawde jeszcze nie wyrosles z tych kopanych filmow z herosami lat 80 tych. Jak Ty tak postrzegasz rzeczywistosc opierajac sie na tym co widzisz w reklamie to gratuluje!

Oczywiscie sztuczki Criss'a Angel'a to tez czysta prawda, bo tak widac w TV? Zejdz na ziemie, ja Cie prosze! :)

Skomentuj

Teraz kręcą filmy a gwiazdy nawet sie nie spotykają na planie
                                    Pomyślcie o tym
                                    Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Zamieszczone przez ir0nhide Zobacz posta
                                      ale dlaczego uważasz że było jakieś ryzyko czy też aż tak wielkie
                                      Dlatego, że taki wyczyn jest na prawdę trudny nawet dla takiego gościa jak VD.
                                      Dlatego, że jak napisał wyżej Comandante dziś nie kręci się już niczego na "żywca"
                                      Dlatego, że VD nie musi niczego i nikomu udowadniać, tym bardziej w reklamie Tirów.
                                      Na koniec dlatego, że obróbka cyfrowa jest na naprawdę wysokim poziomie i taki trick można zrobić znacznie szybciej i łatwiej w studio.
                                      Na koniec, jak już rozmawiamy o takiej tematyce. Reklama FA, z tego co mi się kojarzy to Fantasy Football jest takim jakby managerem w którym punkty dostaje się na podstawie realnych wydarzeń. W Polsce chyba piłkarzyki na ekstraklasie bazowały, ale ręki sobie uciąć nie dam.
                                      Miłego oglądania :)

Skomentuj

Moze jeszcze dodam jeszcze pewne wyjasnienie. Nie wierze w to, ze ten film powstal bez zadnych zabezpieczen i asekurakcji tak jak to widac na filmie. Oczywiscie sam aktor bez problemu moze zrobic taki szpagat i jest to wykonalne. Natomiast nawet Van damme nie zaryzkowalby takiego podejscie bez zadnej asekuracji i o to sie wlasnie rozchodzi.

Cyfrowo wymazali jakies zabezpieczenia, liny etc i wyszlo jak wyszlo. Tak jak sie to robi w filmach. Proste.

Skomentuj

Zamieszczone przez Comandante W Zobacz posta
                                          Jackie Chan
                                          pewnie wielu widziało "making of" godzin szczytu 2 :)
                                          To nie znaczy że w reklamie VOLVO też tak było a gwoli ścisłości nawet Jackie jako aktor musi się charakteryzować tym czymś żeby później na jego osobie ulepić te efekty specjalne.
                                          Zgadzam się że w dzisiejszych czasam można zrobić w kinie takie żeczy bezproblemowo b. prosto, ale nie zgodzę się w 100% pewność że Van Damme nie stał na lusterkach VOLVO
                                          Mylicie chyba efekty specjalne jak latanie ironman`a albo superman`a z zwykłym szpagatem w trochę ciekawszej scenerii...

Skomentuj

Czaruję...
                                          X