Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Spam Post :)

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Powinny istniec wiezienia prywatne. Siedza darmozjady, nic nie robia, a roboty przy drogach cale mnostwo. No, ale unia zakazuje wykorzystywac wieznia, bo prawa czlowieka, bo to bo tamto. Lepiej niech pierdza w stolek 15 lat, a my bedziemy im zapelniac brzuszki, co bym czasem waga nie spadla z nierobstwa.

Skomentuj

Powinni robic na swoje utrzymanie... ale nie oni pojda do roboty to na koniec odsiadki dostana za to kase... a jakie warunki maja w norwegii to niejeden z nas nie ma tak w domu

Skomentuj

Zamieszczone przez czekin1 Zobacz posta
        kolego kapelli,
        ad jeden:) mniemam, że literówka? (im vitro:), powiem to tak bez polityki, ale dobitnie, chociaż wiem, że akurat Pan Braun (Grzegorz bodajże) tłumaczy to trochę inaczej:)- całe społeczeństwo będzie się składało na zachcianki garstki wybrańców, a w społeczeństwie na dzień dzisiejszy mamy ogromny odsetek ludzi ubogich, u których ledwo finanse starczają z miesiąca na miesiąc!. I w tym sensie jest to gwałt, a dokładniej w wykonaniu tych rządzących kolejne przepier...nie dużej części społeczeństwa, w czasach, gdy Państwo nie zapewnia podstawowej opieki zdrowotnej np!

ad dwa:) dla ufoludka, który włączyłby tv nasz kraj jawiłby się jak skansen gdzie "pedały" i inne naturą stworzone "odejścia od normy" czyli dewiacje tu panują i rządzą .
        A prawda jest taka, że takich anomalii jest ułamek, a może trochę ponad procent.
        Niestety, czy to się podoba czy też nie, ale wg różnej maści badań ponad 80 procent społeczeństwa deklaruje przynależność do kościoła katolickiego!!!,a w takim wypadku dopuszczam stwierdzenie, że Polska powinna być monarchią katolicką, jeżeli oczywiście tak zechcą zainteresowani w odpowiedniej większości(:))- I od razu odpowiadam dlaczego: -dużo łatwiej jest w takim wypadku rozliczać gości, gdy społeczeństwo się wku..wi:), rewolucja, pościnają kogo trzeba (i od_nowa), a w takim systemie jak teraz kto jest winny? -społeczeństwo bo źle wybrało.

ad trzy:) tu akurat plz zacytuj dobrze, nie sprawdzałem, ale walę w ciemno, że piszesz idiotyzmy wkładając P.Braunowi słowa, że należy karać śmiercią zakłócających porządek publiczny! (a może się mylę?),
        a jeżeli o mnie chodzi: ..... powiem tak, jeżeli byłbym ojcem dziewczyny, brutalnie zgwałconej i zamordowanej przez np. gwałciciela wypuszczonego na przepustkę za tzw. "dobre sprawowanie", jeżeli mojemu dziecku pedofil zniszczyłby życie,
        jeżeli naćpany bandyta przejechałby mi żonę na pasach itp. itd. - wtedy chciałbym, aby była KARA ŚMIERCI!!!, bo inaczej to ja stałbym się mordercą i zniszczyłbym bandytę.

Czyli też mam mentalność wieszcza komunistów polskich- stalina????:)

(a tu dla niedowiarków:Zdecydowana większość Polaków to osoby wierzące. Aż 87,6 proc. ogółu ludności Polski należy do Kościoła rzymskokatolickiego. Natomiast 929 tysięcy osób nie przyznaje się do żadnego wyznania – wynika z Narodowego Spisu Powszechnego.)
        http://www.polskieradio.pl/9/299/Art...zone-w-rodzine

MInuty 9-11, a szczególnie minuta jedenasta do dwunastej...
        "Zdrajcy Stanu"
        Co ciekawy, każdy dyktator takich miał bo byli w opozycji...
        Opozycja w Rosji, na Węgrzech to to samo dziś...

Każy może być zdrajcą stanu bo jest przeciw władzy...

Skomentuj

Zamieszczone przez Pogromca mitow Zobacz posta
          In vitro powinno byc bez watpienia placone z kieszeni zainteresowanej pary. Jednak rzad patrzy na to troche pod innym katem. Kazde urodzone dziecko, to potencjalny podatnik. Wydanie z budzetu 10 tys na zabieg in vitro w porownaniu do pozniejszych skladek i podatkow jaki ten obywatel bedzie musial zaplacic, to naprawde niewielka kwota, a jeszcze jak umrze przed osiagnieciem wieku emerytalnego, lub zaraz po, to dopiero malina! Jednak czy musi to byc placone z pieniedzy podatnikow? Bo przeciez rzad nie ma zadnych, wlasnych pieniedzy.
          Gdyby miał to by rozpieprzył szybciej niż ustawa przewiduje

Skomentuj

co żeś wąchał a coś pił?
            co za wyszukane słownictwo ...

- - - - - aktualizacja - - - - -

o jakiej sprawiedliwości ty gadasz i gdzie? w mediach typu TVP ? w ciągu ostatnich kilku miesięcy komor 7 razy gościł w tym programie, jego adwersarze z zasady po jednym razie!!! (za czasów sld się aż takie gówno nie zdarzało!!!!)
            racja

Zamieszczone przez brencik Zobacz posta
            Bronek jest zupełnie nie przydatnym...Chyba ze agenturze WSI dzialajacej jeszcze na szczytach polskiej wladzy i kierujacej z tylnego fotela caloscia dzialan nie-rzadu i sejmu.
            od wielu lat

trzeba totalnych zmian , jednomandatowych okręgów wyborczych i likwidacji zbędnego senatu , a więc Kukiz i koniec z PZPR -ami.
            audiofil nie lubi plików i DSP nie chcąc wiedzieć że w studiu cały czas używa się DSP i nagrywa się najpierw do plików 24 bit ...
            http://www.rane.com/note160.html
            Amethyst Trinnov Audio

Skomentuj

UWAGI MODERATORA
              Nagrody rozdane .
              Proszę o kulturę wypowiedzi .

Skomentuj

Najostrzejsze jak do tej pory zdjęcie galaktyki Andromedy, oddalonej od ziemi o około 2,52 mln lat świetlnych.

http://www.spacetelescope.org/images...502a/zoomable/
                Klikać na zdjęcie i powiększać :)

Gdy patrzę na takie zdjęcie fragmentu jednej tylko galaktyki i np przypominając sobie zdjęcia tzw głębokich pól Hubble'a, które na bardzo małych wycinkach nieba (np wielkości piłki tenisowej widzianej z odległości 100m) przedstawiają tysiące galaktyk, zastanawiam się nad sensem pytania: czy możliwe jest, aby jeszcze gdzieś we wszechświecie istniało życie. W tej sytuacji bardziej sensownym wydaje mi się pytanie, czy możliwe jest, aby to "inne" życie nie istniało.

Niby zwykłe zdjęcie "kosmosu", ale na mnie robi niesamowite wrażenie...

Skomentuj

życie może być nawet w naszym układzie słonecznym na Europie - księżycu Jowisza jest pod lodem płyny ocean :)
                  Jak na razie NASA anulowała misję bo zabrakło kasy .
                  Europejska agencja szykowała na 2022 jakąś sondę ale nie wiem czy to aktualne i co konkretnie miała by badać .

Jak na razie odległości z kalibru mln lat świetlnych są barierą która szybko o ile w ogóle kiedyś zostanie pokonana, więc nawet jak coś tam jest to ja się już o tym nie dowiem :)

Skomentuj

Z tego co wiem Europa w tym momencie jest najbardziej obiecującym, wg tez naukowców, obiektem na odnalezienie śladów życia poza Ziemią. Sonda ESA jest chyba nadal "w grze", ale dotrzeć ma tam dopiero w okolicach 2030 roku, poza tym jej głównym celem nie jest chyba Europa, tylko inne księżyce Jowisza.

Zamieszczone przez raven1985 Zobacz posta
                    Jak na razie odległości z kalibru mln lat świetlnych są barierą która szybko o ile w ogóle kiedyś zostanie pokonana, więc nawet jak coś tam jest to ja się już o tym nie dowiem
                    No niestety jest to przykra prawda - musimy poczekać na napęd warpowy (wczoraj oglądałem Star Trek Into Darkness )

Bajdełej filmu i Europy - widziałem ostatnio zwiastun filmu o ekspedycji ludzi na Europę - chyba skuszę się na seans

Skomentuj

In vitro powinno byc bez watpienia placone z kieszeni zainteresowanej pary. Jednak rzad patrzy na to troche pod innym katem. Kazde urodzone dziecko, to potencjalny podatnik. Wydanie z budzetu 10 tys na zabieg in vitro w porownaniu do pozniejszych skladek i podatkow jaki ten obywatel bedzie musial zaplacic, to naprawde niewielka kwota, a jeszcze jak umrze przed osiagnieciem wieku emerytalnego, lub zaraz po, to dopiero malina! Jednak czy musi to byc placone z pieniedzy podatnikow? Bo przeciez rzad nie ma zadnych, wlasnych pieniedzy.
                      Owszem ale pod warunkiem, że :
                      - mamy prywatny system służby zdrowia bez przymusowych składek i każdy sam finansuje swoje leczenie
                      - mamy system w którym rząd nie utrzymuje wielodzietnych rodzin "darmozjadów"

Dziecko to nie jest zachcianka w postaci nowego laptopa czy samochodu. Konieczność wykonania zabiegu in vitro jest pewnego rodzaju chorobą którą para próbuje wyleczyć. A skoro jest to choroba to jeżeli mamy publiczny system opieki zdrowotnej to niech leczą. Powiem wam tak, 10 tys żeby się urodził kolejny obywatel to to jest mały pikuś, świetna inwestycja. Nie dość że jeden człowiek więcej, jeden przyszły podatnik to kolejna szczęśliwa rodzina. 10 tys zł to jak te dziecko pójdzie za 20 lat do pracy to odda państwu w podatkach w ciągu pierwszego roku czy dwóch a dalej będzie na siebie już tylko zarabiać.

Można zadać brutalne, teoretyczne, pytanie czy ekonomicznie bardziej nie jest uzasadnione refundowanie in vitro niż podtrzymywanie przy życiu nieuleczalnych osób które i tak wiadomo ze ze 2-3 lata umrą a ich leczenie pochłania setki tysięcy złotych?

Albo ratowanie jakiś "śmieci" z ulicy. Np moja dziewczyna pracuje w punkcie krwiodawstwa i powiedziała mi, że mają takiego jednego delikwenta, który kosztował już państwo setki tysięcy złotych. Gość jest pijaczkiem, rozrabiaką, chorym na hemofilię. Jakakolwiek bójka, zainkasowanie "kosy" kończy się tym, że z gościa leci jak z dziurawego worka. Z jednej strony wlewa się krew z drugiej się z gościa wylewa. przygotowanie jednej jednostki krwi dla takiego pacjenta to są tysiące zł a w gościa trzeba litrami wlewać. I co, odratują go któryś raz z kolei a ten się znowu napierdoli, oberwie i znowu wyląduje w szpitalu i znowu w gościa pompują. Taki jeden kretyn kosztował dziesiątki zabiegów in vitro, nie mówiąc o krwi której wiecznie brakuje i która mogłaby się przydać komuś kto jej naprawdę potrzebuje..

Jestem za tym żeby in vitro było refundowane w 100% i nie raz czy dwa ale ile razy będzie trzeba, aż lekarz uzna, że dalej bez sensu. Wole żeby kasa szła na przyszłe rodziny które świadomie chcą dziecka i chcą je wychować na dobrego obywatela aniżeli na zapijaczonych kretynów j.w.
                      Last edited by Yoshi_80; 24.04.2015, 15:09.

Skomentuj

no i Yoshi masz ode mnie piwo a raczej dobra lyche na jakims sporkaniu xD skoro sa publiczne pieniadze to ten co placi skladki powinien o tym decydowac co z nimi zrobic a tak jak mowisz najbiedniejsi wielodzietni i chorzy nieuleczalnie tych skladek nie placa. Koszt zabiegu in vitro to pikus przy wydatkach na wiezniow, bezodmnych itp

Skomentuj

Yoshi, to sa Twoje pobozne zyczenia. Ja tez moge sobie nie zyczyc utrzymywania takich pijaczkow i darmozjadow, ale system dziala tak jak dziala i na zmiane sie nie zanosi. Tak samo nie zycze sobie utrzymywania darmozjadow w wiezieniach. Pieniadze publiczne moze i sa, ale nie ida tam gdzie powinny. Zeby wiezien jadal lepiej niz chory w szpitalu, to jest jakas paranoja. Niech sie rzad najpierw zajmie rzeczami podstawowymi, a dopiero pozniej niech wydaje kase na rzeczy, ktore nie sa niezbedne.

Moi bliscy znajomi skorzystali z metody invitro, oczywiscie za wlasne pieniadze. Napewno nie sa zamozni, powiedzialbym ze ponizej sredniej. Mimo to stac ich bylo na pokrycie kosztow starania o dziecko. Z reszta, koszty to dopiero beda po urodzeniu, ich wychowanie pochlania znacznie wiecej.
                          To co proponuje rzad w sprawie invitro dla mnie jest nieakceptowalne.

Skomentuj

Zamieszczone przez dabyl Zobacz posta
                            Najostrzejsze jak do tej pory zdjęcie galaktyki Andromedy, oddalonej od ziemi o około 2,52 mln lat świetlnych.Niby zwykłe zdjęcie "kosmosu", ale na mnie robi niesamowite wrażenie...
                            Obejrzałem chyba już wszystkie filmiki na YT dotyczące kosmosu i nie tylko (odkąd nie mam TV), i też jestem pod wrażeniem, ale trochę wręcz nie dowierzam, technologi która się kryje w tym sprzęcie.
                            Widzieć rzecz oddaloną od teleskopu tak bardzo, że nie jesteśmy w stanie (jeszcze) do niej dolecieć... ale już ją widzimy.
                            Nie rozumiem :)
                            Jakoś zdjęć księżyca w super hiper jakości nie ma, a przecież księżyc w porównaniu z innymi planetami czy galaktykami jest po prostu blisko.

Skomentuj

Wszystko Photoshop
                              Powinniśmy już dawno robić loty turystyczne na księżyc bo przecież niby tak dawno człowiek tam wylądował

Skomentuj

Zamieszczone przez Rfck Zobacz posta
                                Powinniśmy już dawno robić loty turystyczne na księżyc
                                Ale tam nic nie ma, więc nie ma sensu robić takich wycieczek... nawet w celach badawczych.

Skomentuj

Skomentuj

Zamieszczone przez marian Zobacz posta
                                    Ale tam nic nie ma, więc nie ma sensu robić takich wycieczek... nawet w celach badawczych.
                                    Założę się że chętnych by nie zabrakło chociażby żeby polecieć i wrócić :). Pytanie czy ktoś tam był w ogóle.

Skomentuj

Zamieszczone przez Rfck Zobacz posta
                                      Pytanie czy ktoś tam był w ogóle.
                                      Oczywiscie ze byli. Mozesz to nawet sam sprawdzic ( jakbys sie uparl ). Na Ksiezycu zostawiono specjalne zwierciadla, dzieki ktorym mozna z ziemi okreslic dokladna odleglosc ksiezyca.

Skomentuj

musimy poczekać na napęd warpowy
                                        NASA już zagina czasoprzestrzeń tylko na razie w "nieco" mniejszej skali :)

chyba skuszę się na seans
                                        Dzisiaj coś jest na temat habbla na NG .

Zamieszczone przez marian Zobacz posta
                                        ale już ją widzimy.
                                        Bo światło może :)
                                        Możemy nawet określić skład takiej planety , gwiazdy czy innego dziwadła na podstawie widma tego światła :)

Skomentuj

Oczywiscie ze byli. Mozesz to nawet sam sprawdzic ( jakbys sie uparl ). Na Ksiezycu zostawiono specjalne zwierciadla, dzieki ktorym mozna z ziemi okreslic dokladna odleglosc ksiezyca.

A ja jestem jednym z tych ktorzy pewnie za zycia sie nie dowiedza czy to prawda. Albo byli albo sciemniają.

Skomentuj

Czaruję...
                                          X