Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Spam Post :)

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Zamieszczone przez brencik Zobacz posta
    Pewnie raz przechodził obok...
    Brencik, daj se spokój z tymi twoimi docinkami, można dyskutować na poziomie.

Zamieszczone przez marian Zobacz posta
    Mnie najbardziej rozbraja chmiel, który jest niby tylko dodatkiem
    Jest przyprawą nadającą goryczkę i aromat.
    Zamieszczone przez szastal Zobacz posta
    Nie pamiętam dokładnie czy jest pół szyszki czy szyszka na szklankę, ale lepsze jest to jak się wszyscy chwalą tym polskim chmielem a tego są znikome ilości a i tak dodawany jest Koncentrat chmielowy w granulacie
    szastal no i znów mam wrażenie jakbyś nie wiele wiedział o warzeniu w koncernie :) Zawartość chmielu to jest około 1-2g na litr.
    Po drugie: koncentrat chmielowy to jest koncentrat, taki gęsty syrop, a granulat to zmielone i sprasowane szyszki.
    Po trzecie: polskim chmielem nie ma się co chwalić, odmiany amerykańskie, nowozelandzkie czy nawet niektóre niemieckie są zdecydowanie lepsze. W polsce uprawy chmielu są regulowane prawnie więc mało jest miejsca na jakieś eksperymenty z innymi odmianami. Niektórzy chmielarze to typ takiego rolnika co odmiany ziemniaka nie rozróżnia. Od iluś lat uprawia się chmiel, a kogo obchodzi czy to jakaś Marynka, Lubelski czy tym podobne. Sprawę trochę ratują nowofalowe odmiany Junga, Sybilla i Oktawia (tej ostatniej nie znam osobiście).
    Poza tym z tego co mi się wydaje, to ekstrakt używany w Polsce przez koncerny pochodzi właśnie z marynki lub lubelskiego, także w tym piwie jest polski chmiel ale na pewno nie w szyszkach.

Skomentuj

Warzelnia to faktycznie nie mój dział, dlatego mówiąc koncentrat mam na myśli właśnie sprasowne szyszki w granulacie, u nas są właśnie takie w wielkich workach, o dokładnego dostawce musiał bym się dowiedzieć ale tym się nie zajmuje nikt w Polsce bo są chyba z góry narzucone kontraktem na browary przez sabmiller, a szyszka chmielowa lekka jest więc by się zgadzało jak nam podawali że około pół na szklankę może iść

Skomentuj

Przypadkiem trafiłem. Zobaczcie co wyprawia dzicz francuska (rasy nie europejskiej)...
        https://www.youtube.com/watch?v=1y28zkxUtUs
        marcinsywala.pl
        Cambridge Audio Stream Magic 6 | Power Amplifier Class D Hypex 2x Ncore NC2k | T29MF001 + MW16P-4 + 2xTIW 200 XS

Skomentuj

Koledzy z Krakowa, mam prośbę - dał by ktoś radę podjechać i na miejscu sprawdzić czy głośnik z aukcji działa ?

http://allegro.pl/glosnik-basowy-emi...457645738.html

Skomentuj

Hermes, nie ma się co dziwić - może im socjal obniżyli, to i walczą "o swoje".

Skomentuj

ee, u nas też są tacy, nazywają się "kibice"

Skomentuj

Zamieszczone przez dzabij Zobacz posta
                Koledzy z Krakowa, mam prośbę - dał by ktoś radę podjechać i na miejscu sprawdzić czy głośnik z aukcji działa ?

http://allegro.pl/glosnik-basowy-emi...457645738.html
                http://diyaudio.pl/showthread.php/38...l=1#post449493

Skomentuj

dolphin123

Namówiłeś mnie ;-)

Skomentuj

Zamieszczone przez marian Zobacz posta
                    Mnie najbardziej rozbraja chmiel, który jest niby tylko dodatkiem, a firmy się prześcigają w jego ilości i jakości.
                    Raczej chmielu nie uświadczyz w koncerniakach typu Tuskie, LEch czy Zubur i inne zlewki.

- - - - - aktualizacja - - - - -

Zamieszczone przez Hermes Zobacz posta
                    Zobaczcie co wyprawia dzicz francuska (rasy nie europejskiej)...
                    Seria z kałacha i do piachu, nic wiecej.

Skomentuj

Raczej chmielu nie uświadczyz w koncerniakach typu Tuskie, LEch czy Zubur i inne zlewki.
                      W takim razie powiedz nam z czego robią to piwo wg ciebie

Skomentuj

W takim razie powiedz nam z czego robią to piwo wg ciebie
                        A co mnie to obchodzi, ja i tak tego szajsu nie pijam. Ja wole piwo. Nie szczyny.

Skomentuj

A co mnie to obchodzi, ja i tak tego szajsu nie pijam. Ja wole piwo. Nie szczyny.
                          To po co tworzysz dziwne teorie, lubisz poprostu się wypowiedzieć.....

Skomentuj

To po co tworzysz dziwne teorie,
                            Nie teorie i nie ja je tworze. Prosze, pij sobie Zuburki i Speclaje. Smacznego!

Skomentuj

Mówię o tym jako by chmielu nie dodawali co jest nie prawdą z granulatu ale jest, a kwestia czy sam to pije to inna sprawa bo preferencje smakowe każdy może mieć inne

Skomentuj

Skomentuj

Ujarane z kina. Nadaja sie pod recoil albo membrane bierna.
                                  Osobiscie mysle czy nie zrobic sobie suba z dwoma takimi ;p

Skomentuj

Pomożecie? Pomożemy
                                    Słuchajcie, mam problem z otworem b-r. Wiem jakie ma być strojenie, ale teraz problem z wymiarami. Wiemy, że porty mają rurę zwężającą się. I co jeśli BassBox mi pokazuje, że port ma mieć fi 50mm. To jest średnie fi, średnica konca rury, czy początku? macie jakieś sensowne rady jak to ugryźć? bo ja się zamotałem właśnie.

Skomentuj

Panowie co to za ograniczenia youtube..

Skomentuj

jakie ograniczenia? chodzi Ci o płatne kanały? już są od jakiegoś czasu

Skomentuj

Chodzi o to że jeśli coś już odtwarzałem nie mogę uruchomić tego drugi raz :(

Skomentuj

Czaruję...
                                          X