Przyjedź i sam zobacz czy na osowej górze jest więcej niż jeden taras.
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Spam Post :)
Collapse
X
-
Gdy byłem dzieckiem mówiło się tylko o "tarasie", nie było dolnego i górnego.
Wikipedia jednak mówią inaczej.
Natomiast w realu jest tylko jedna górka bez schodków, czyli bez tzw. tarasów.
Jeśli ktoś jest w stanie określić gdzie łączą się te dwa tarasy, to zobaczę jak wygląda teren, może faktycznie jest tam jakaś dodatkowy "taras".
https://pl.wikipedia.org/wiki/Terasa
Mamy też ulicę Waleniową i Dolną Waleniową, gdzie Dolna Waleniowa leży poniżej Waleniowej... ale ta Waleniowa która jest wyżej nie nazywa się Górna Waleniowa tylko Waleniowa.
Gdyby były dwa uskoki terenu to ja rozumiem, ale jest tylko jeden.Last edited by marian; 25.06.2015, 09:23.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez marian Zobacz postaMamy też ulicę Waleniową i Dolną Waleniową
Zamieszczone przez marian Zobacz postahttps://pl.wikipedia.org/wiki/Terasa
Osowa Góra składa sie z tarasu dolnego i górnego.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez brencik Zobacz postaMowie o tarasie a nie terasie.
Zamieszczone przez brencik Zobacz postaOsowa Góra składa sie z tarasu dolnego i górnego.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez marian Zobacz postaMożesz naszkicować gdzie te dwa rejony się łączą?
Skomentuj
-
jak jakiś gotowiec z projektem to do około 400-500 zł za przetworniki ewentualnie teoretycznie mam trzy wysoko-tonówki w domu do wyboru, praktycznie dwie
- - - - - aktualizacja - - - - -
waham się teraz pomiędzy:
http://www.son-video.com/Rayons/Enceinte-Monitoring/M-Audio-Studiophile-AV30-v2.html
a
http://www.son-video.com/Rayons/Enceinte-Monitoring/Presonus-Eris-e45.html
Czy ktoś słyszał Scan-Speak 12W/4524G00 jako mid-bas
Skomentuj
-
Zamieszczone przez sylvek Zobacz postaSzukam projektu jakiś mini monitorów wręcz powiedział bym mikro z tanimi przetwornikami do kompa. ktoś ma pomysł?
Skomentuj
-
Zamieszczone przez waloos Zobacz postaNo czyli otwarcie przyznałeś się że w browarze jest HGB :)
Kwas mlekowy jest uzywany do zakwaszania brzeczki, aby zwiększyć wydajność i polepszyć poniekąd pianę. Dzieje się tak dlatego, że enzym odpowiedzialny za rozkład białek na aminokwasy jest mniej aktywny w niższym pH - takie około 5.5, dzieki temu w piwie zostaje więcej białek na pianę. To jest normalne, piwowarzy domowi też go uzywają.
W koncernach ma to tylko zwiększyć wydajnosć bo białek i tak się pozbywają na etapie filtracji. Boją się że przy temperaturze serwowania mogłyby się wytrącić i stworzyć zmętnienie.
Syrop glukozowy jest dodawany na etapie warzenia , np tyskie zwykłe około 10% , żubr już dostaje około 18%, tyskie klasyczne nie dostaje go w ogóle (nie jest dosładzane).
W dalszych etapach po warzeniu jest dodawany składnik smakowy do piw kolorowych i dodatkowo dosładzane , w tych piwach faktycznie nie daje się chmielu.
Jeśli chodzi o kwas mlekowy jest on wytwarzany w ten sposób że się pobiera część z brzeczki i naturalnie to fermentuje i ma coś około 2% i później się go dodaje przy warzeniu, po prostu mamy swój z którego pobieramy część i dolewamy tyle samo brzeczki aby przerobiło, coś jak w zakwasie chlebowym . Faktycznie dostałem informację że chodzi o dobranie odpowiedniego ph, jak np jest około 7 żeby obniżyć do 6.5
Minimalny czas zrobienia piwa to 3 tygodnie, szybciej u nas się tego nie da zrobić, może być tylko dłużej, czyli piwo dłużej będzie na leżakowni.
Tylko w naszej ofercie peroni jest piwem które jest w połowie z kukurydzy, kolorowe piwa są robione tylko w poznaniu oraz klasyczne jest również w Poznaniu a cała seria książęcego jest w Tychach
Skomentuj
-
Zamieszczone przez szastal Zobacz postaDobra trochę pogadałem mam nadzieje że za dużo nie pomylę,
Skomentuj
-
Zamieszczone przez kapelli Zobacz postaChłopaki, jak chcę zrobić taki front ze skosami, to płyta MDF 2x19mm wystarczy?
Z dwóch płyt też zrobisz, ale będzie wyglądało inaczej :)
Skomentuj
-
Zamieszczone przez brencik Zobacz postaRaczej chmielu nie uświadczyz w koncerniakach typu Tuskie, LEch czy Zubur i inne zlewki.
Zamieszczone przez brencik Zobacz postaAleż to nie jest już dawno zadna tajemnica, kazdy kto sie interesuje tym tematem wie dokładnie jak to jest robione...
Skomentuj
Skomentuj