Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Spam Post :)

Collapse
X
 
  • Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

    Przyjedź i sam zobacz czy na osowej górze jest więcej niż jeden taras.

    Skomentuj


      Wiem ze jest górny i dolny.

      Skomentuj


        Gdy byłem dzieckiem mówiło się tylko o "tarasie", nie było dolnego i górnego.
        Wikipedia jednak mówią inaczej.
        Natomiast w realu jest tylko jedna górka bez schodków, czyli bez tzw. tarasów.

        Jeśli ktoś jest w stanie określić gdzie łączą się te dwa tarasy, to zobaczę jak wygląda teren, może faktycznie jest tam jakaś dodatkowy "taras".

        https://pl.wikipedia.org/wiki/Terasa

        Mamy też ulicę Waleniową i Dolną Waleniową, gdzie Dolna Waleniowa leży poniżej Waleniowej... ale ta Waleniowa która jest wyżej nie nazywa się Górna Waleniowa tylko Waleniowa.
        Gdyby były dwa uskoki terenu to ja rozumiem, ale jest tylko jeden.
        Last edited by marian; 25.06.2015, 09:23.

        Skomentuj


          Zamieszczone przez marian Zobacz posta
          Mamy też ulicę Waleniową i Dolną Waleniową
          A Sudety dziela sie na Sudety i Przedgórze Sudeckie - tak uczyli geografi kiedys.

          Zamieszczone przez marian Zobacz posta
          https://pl.wikipedia.org/wiki/Terasa
          Mowie o tarasie a nie terasie.

          Osowa Góra składa sie z tarasu dolnego i górnego.

          Skomentuj


            Zamieszczone przez brencik Zobacz posta
            Mowie o tarasie a nie terasie.
            Możesz podać definicję "tarasów"?

            Zamieszczone przez brencik Zobacz posta
            Osowa Góra składa sie z tarasu dolnego i górnego.
            Możesz naszkicować gdzie te dwa rejony się łączą?

            Skomentuj


              Zamieszczone przez marian Zobacz posta
              Możesz naszkicować gdzie te dwa rejony się łączą?
              Łączą się tam gdzie kończy się górka a zaczyna dół :)

              Skomentuj


                Szukam projektu jakiś mini monitorów wręcz powiedział bym mikro z tanimi przetwornikami do kompa. ktoś ma pomysł?

                Skomentuj


                  Jak tanie mają być te przetworniki? Jaki budżet?
                  Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

                  Skomentuj


                    jak jakiś gotowiec z projektem to do około 400-500 zł za przetworniki ewentualnie teoretycznie mam trzy wysoko-tonówki w domu do wyboru, praktycznie dwie

                    - - - - - aktualizacja - - - - -

                    waham się teraz pomiędzy:
                    http://www.son-video.com/Rayons/Enceinte-Monitoring/M-Audio-Studiophile-AV30-v2.html
                    a
                    http://www.son-video.com/Rayons/Enceinte-Monitoring/Presonus-Eris-e45.html

                    - - - - - aktualizacja - - - - -

                    Czy ktoś słyszał Scan-Speak 12W/4524G00 jako mid-bas

                    Skomentuj


                      Zamieszczone przez sylvek Zobacz posta
                      Szukam projektu jakiś mini monitorów wręcz powiedział bym mikro z tanimi przetwornikami do kompa. ktoś ma pomysł?
                      Myślę, że to jest dobre zapytanie na osobny wątek. :) Opisz proszę wymagania, rozmiar woofera oraz budżet i możemy podyskutować poza off topem

                      Skomentuj


                        Zaraz spróbuję coś stworzyć

                        Skomentuj


                          Dave Lombardo w Bydzi



                          Na frontach system Dynacord Cobra, moim zdaniem taki se.
                          Last edited by marian; 27.06.2015, 12:31.

                          Skomentuj


                            Dziwie się, że ktoś jeszcze dynacorda używa... Drugi po linii EV kiepsko brzmiacy produkt.

                            Skomentuj


                              Nurtuje mnie dziś taka rzecz - dlaczego większość kabli sieciowych ma 180cm długości ?

                              Skomentuj


                                Zamieszczone przez waloos Zobacz posta
                                No czyli otwarcie przyznałeś się że w browarze jest HGB :)

                                Kwas mlekowy jest uzywany do zakwaszania brzeczki, aby zwiększyć wydajność i polepszyć poniekąd pianę. Dzieje się tak dlatego, że enzym odpowiedzialny za rozkład białek na aminokwasy jest mniej aktywny w niższym pH - takie około 5.5, dzieki temu w piwie zostaje więcej białek na pianę. To jest normalne, piwowarzy domowi też go uzywają.
                                W koncernach ma to tylko zwiększyć wydajnosć bo białek i tak się pozbywają na etapie filtracji. Boją się że przy temperaturze serwowania mogłyby się wytrącić i stworzyć zmętnienie.
                                Dobra trochę pogadałem mam nadzieje że za dużo nie pomylę, słodu używa się tylko z jęczmienia u nas, chmiel jest w postaci granulatu lub też kondensatu, litrowe puszki które są odpowiednikiem 7kg szyszek chmielowych, wytwarza się to przez wypłukiwanie tej goryczki przy pomocy co2 w temp poniżej -200 stopni. Faktycznie chmiel jest dostarczany od polskich producentów z polskich odmian (tyskie z polskiego chmielu).
                                Syrop glukozowy jest dodawany na etapie warzenia , np tyskie zwykłe około 10% , żubr już dostaje około 18%, tyskie klasyczne nie dostaje go w ogóle (nie jest dosładzane).
                                W dalszych etapach po warzeniu jest dodawany składnik smakowy do piw kolorowych i dodatkowo dosładzane , w tych piwach faktycznie nie daje się chmielu.
                                Jeśli chodzi o kwas mlekowy jest on wytwarzany w ten sposób że się pobiera część z brzeczki i naturalnie to fermentuje i ma coś około 2% i później się go dodaje przy warzeniu, po prostu mamy swój z którego pobieramy część i dolewamy tyle samo brzeczki aby przerobiło, coś jak w zakwasie chlebowym . Faktycznie dostałem informację że chodzi o dobranie odpowiedniego ph, jak np jest około 7 żeby obniżyć do 6.5
                                Minimalny czas zrobienia piwa to 3 tygodnie, szybciej u nas się tego nie da zrobić, może być tylko dłużej, czyli piwo dłużej będzie na leżakowni.
                                Tylko w naszej ofercie peroni jest piwem które jest w połowie z kukurydzy, kolorowe piwa są robione tylko w poznaniu oraz klasyczne jest również w Poznaniu a cała seria książęcego jest w Tychach

                                Skomentuj


                                  Chłopaki, jak chcę zrobić taki front ze skosami, to płyta MDF 2x19mm wystarczy?


                                  Skomentuj


                                    Bardzo podobna konstrukcja u Troelsa.

                                    http://www.troelsgravesen.dk/Illumina-66-cabs.htm

                                    Skomentuj


                                      Zamieszczone przez szastal Zobacz posta
                                      Dobra trochę pogadałem mam nadzieje że za dużo nie pomylę,
                                      Ależ to nie jest już dawno zadna tajemnica, kazdy kto sie interesuje tym tematem wie dokładnie jak to jest robione...

                                      Skomentuj


                                        Zamieszczone przez kapelli Zobacz posta
                                        Chłopaki, jak chcę zrobić taki front ze skosami, to płyta MDF 2x19mm wystarczy?
                                        Na moje oko jest tam więcej niż dwie takie płyty.
                                        Z dwóch płyt też zrobisz, ale będzie wyglądało inaczej :)

                                        Skomentuj


                                          Zamieszczone przez brencik Zobacz posta
                                          Raczej chmielu nie uświadczyz w koncerniakach typu Tuskie, LEch czy Zubur i inne zlewki.
                                          tak jak mówisz

                                          - - - - - aktualizacja - - - - -

                                          Zamieszczone przez brencik Zobacz posta
                                          Ależ to nie jest już dawno zadna tajemnica, kazdy kto sie interesuje tym tematem wie dokładnie jak to jest robione...
                                          :)

                                          Skomentuj

                                          Czaruję...
                                          X