Lepiej w tę stronę niż w drugą, wygląda pięknie a szmelc. Zawsze mnei zastanawiały te wzmacniacze od nich, Marian jak przetestujesz zdaj relację.
Poza tym wygląda zwyczajnie.
Panowie nie mam doświadczenia z kurierami, a rozważam wysłanie cieżkiej paczki, pewnie ponad 35kg. Czy ktoś z was mógłby coś polecić, w miarę taniego i pewnego. Potrzebuję przesyłki pobraniowej, także mile widziany będzie brak problemów z przelewami. W życiu jeszcze niczego nie wysyłałem, zawsze to do mnie kurier przyjeżdżał z "prezentem". Ktoś coś poleci ?
Wszedłem na pocztex, to oni mają pozycję 30 do 50kg, ale wychodzi to 84zł za pobraniem. Myślałem, że jakiś kurier ogarnie to taniej. Paczka wielka nie będzie, bo to silnik elektryczny, który tu wstawiałem. Wiec wymiar najwiekszy to może 40cm, ale waga 41 kg :)
A z DPD ktoś korzystał: https://www.dpd.com.pl/var/storage/o...17543cbee9.pdf
Cenowo wychodzi ok, tylko pobranie jest w jakiejś strefie Business to Consumer i nie wiem o co chodzi.
Zaloguj się na sendit.pl Wpisujesz adresy odbioru i dostawy, parametry paczki (wymiar i waga), ewentualne ubezpieczenia, powiadomienia, potwierdzenia, płatnosci itp. Podają od razu cenę - przeważnie kilkadziesiąt procent taniej niż kurier zamówiony ot tak, telefonicznie przez ich BOK (przynajmniej przy wysyłaniu paczek "standardowych", bo cięższego kalibru nie wysyłałem). Korzystają z usług chyba InPost, DPD, UPS. Kurier przyjeżdża na następny dzień.
Z tego co widzę na ich stronie (ale bez logowania - nie wiem czy jest różnica), to paczka do 50kg mieści się w cenie 73,79 zł brutto.
Nieee poszukaj na stronach typu "znajdz kuriera" najlepsze stawki tam sa. I masz ile u której firmy. Ja skorzystałem z zlapkuriera.pl.
Wpisujesz wymiary i wagę, w ciagu 2 dni kurier zbiera paczkę. Wysylalem tym sposobem naprawdę nietypowe rzeczy i zawsze bylo jak należy.
Ja teraz z ciekawości policzyłem koszt wysyłki paczki 50*50*50 cm / 50kg na stronie UPS - cena 104,61 zł..
No właśnie, a na sendit przez ups paczka do 50kg jest za 33,20. Do tego jeszcze się coś dolicza czy to już jest ta podstawowa opłata, do której ewentualnie doliczyli by mi pobranie ?
BTW dzięki wam za pomoc :)
EDIT:
Ok zalogowałem się na ten sandit, to wyceniło mi paczkę z pobraniem na 56 zł. Teraz kwestia czy kupiec się zdecyduje Dzięki
Skomentuj