Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Spam Post :)

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

szukam zamiennika w miejsce Tesla ARN 5688 ( nietypowy kosz) myślałem o STXie W.18.200.MCX ale raczej nie zastawi jego kosz otworów po tej tesli
    Pracował będzie z Audaxem TW025A0 ( kolumny Minima Audio)

Tesla brzmi tragicznie a mi nie przychodzi nic do głowy co tam wstawić w rozsądnych pieniądzach ( do 100-120zł sztuka)

Może macie jakiś pomysł co tam wstawić bo ja wymiękam

Skomentuj

Zamieszczone przez gucio. Zobacz posta
      kolumny Minima Audio
      Bydgoska produkcja.
      Z którego roku?
      Pokażesz fotki?

Skomentuj

Fotki wieczorem jak dam radę.

sądząc po tym jak to zrobili ( przetworniki i strojenie) wydaje mi się że na nich się dopiero uczyli.

Model Basic 2.1

Skomentuj

pytanie do kolegów od CA, jaki zestaw dwudrożny odseparowany sprawdzi się najlepiej w bolidzie Dacia Logan, Drzwi zostają gołe a napędzane to będzie z radia

- - - - - aktualizacja - - - - -

oczywiście nie za drogo i może być używany(czytaj starszy i dzisiaj nie produkowany, do znależienia na e-bay i tp)

Skomentuj

Do tych Minima Audio pasował by wymiarowo:

Visaton WS 17 E - 8 Ohm

Mieliście jakieś doświadczenia z tym głośnikiem ?

Skomentuj

Nowości od SS.
              Last edited by d3211; 18.10.2015, 21:53.

Skomentuj

A co w nich nowego?
                Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Wrzuć proszę zdjęcia na nasz serwer.

Skomentuj

Zamieszczone przez lklukasz Zobacz posta
                    A co w nich nowego?
                    małe beryle :)

Skomentuj

I jeszcze jakiś nowy revelator.

Jeszcze charka mniejszego beryla.
                      Last edited by d3211; 18.10.2015, 22:00.

Skomentuj

Zamieszczone przez raven1985 Zobacz posta
                        małe beryle :)

:)
                        Wszystko jasne
                        Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Dla zainteresowanych jeszcze: http://www.diyaudio.com/forums/multi...eter-62mm.html . Cena nie zachęca, 275 euro za mniejszego i 290 za większego.

Skomentuj

Zamieszczone przez d3211 Zobacz posta
                            I jeszcze jakiś nowy revelator.
                            Ile przetwornikow w tle :o

Skomentuj

kminię jak podłączyć ze sobą pre Taza/3lite z barwą E450, zasilaczem Taza i BG9

jeśli dobrze myślę, trafo do pre podłączam na stałe do zasilania AC, z tego samego gniazdka AC idzie kolejna para do zasilacza barwy (też włączone na stałe tak samo jak pre, chyba że można to jakoś inaczej rozwiązać żeby załączało razem ze wzmacniaczem, można dać dwa trafa do wyjścia AC z zasilacza Taza?) i z tego samego gniazdka do zasilacza Taza skąd później zasilacz będzie uruchamiany przez PRE przez jedno z wyjść transoptorowych do wejścia gdzie powinien być podłączony przycisk bi/monostabilny w zasilaczu Taza

teraz kolejność podłączenia od źródła do kolumny
                              źródło wybrane z pre -> barwa -> BG9 -> zabezpieczenie na zasilaczu Taza -> wyjście na kolumny

jakieś sugestie?
                              podłączenie Uniamp z selektorem Irka dla mnie nie było problemem ale to już wyższy poziom więc wolę się spytać żeby czegoś nie spieprzyć na starcie i wstępnym projektowaniu wnętrza obudowy
                              Last edited by malikowy; 20.10.2015, 12:27.

Skomentuj

Zamieszczone przez malikowy Zobacz posta
                                można dać dwa trafa do wyjścia AC z zasilacza Taza?
                                Na stałe do prądu podłączasz tylko zasilanie pre (zresztą możesz sobie po drodze, na tylnej ściance dołożyć bezpiecznik i wyłącznik). Główne trafo i trafko od barwy i co tam jeszcze masz, podłączasz do wyjścia przekaźnika w pre.
                                I wtedy włączasz do prądu, masz wzmacniacz w standby. Włączasz pilotem (albo monostabilnym), pre przekaźnikiem załącza zasilanie główne i barwy, po chwili (jak się wszystkie napięcia już dawno zdążyły ustabilizować) załączają się głośniki (dzięki czemu nie masz żadnych stuków).
                                Nie wiem jak jest konkretnie zrobione pre, ale barwa dobrze byłoby jakby była za selektorem a przed potencjometrem. Bo jak będzie bezpośrednio przed końcówkami, to przy małym sygnale (ściszone na potku) będziesz miał stały, maksymalny poziom szumu.
                                Tak sobie patrzę na obrazek płytki, może by się dało wpiąć w miejsce C14, C15 i te sygnałowe dać hmm.. tu niech ktoś powie czy przed barwą, czy za, czy wcale?
                                Last edited by Micwoj; 20.10.2015, 12:50.

Skomentuj

Micwoj, powiedz mi gdzie jest wyjście przekaźnika w pre? Z tego co widzę to jedyne przekaźniki są na wejściach źródeł.

Skomentuj

O selektor pytasz? Wyjście jest tu:
                                    // usuniete na prosbe autora, brak zgody na publikacje //
                                    Last edited by tomekk_; 23.10.2015, 17:10.

Skomentuj

eee, co to za płytka?
                                      ja mam pre na pga2320 Taza i 3lite

Skomentuj

Panowie prośba, czy mógłby ktoś z Was odnieść się do mojego zapytania w tym temacie http://diyaudio.pl/showthread.php/24...l=1#post461381 ? Chodzi o zmianę wymiarów frontu kolumny - przyznam, że nie jestem w stanie sam ocenić sytuacji.
                                        Last edited by dabyl; 23.10.2015, 13:37.

Skomentuj

Zamieszczone przez malikowy Zobacz posta
                                          eee, co to za płytka?
                                          ja mam pre na pga2320 Taza i 3lite
                                          Cóś pochrzaniłem :) Myślał indyk o niedzieli...
                                          To nie wiem.

Skomentuj

Czaruję...
                                          X