Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Spam Post :)
Collapse
X
-
Zamieszczone przez djrobo Zobacz postaa to jest co?
Skomentuj
-
Zamieszczone przez mbar Zobacz postaTo nie jest dana osobowa, jak się nie znasz, to się nie wypowiadaj.
"Zgodnie z art. 6 ust. 1 ustawy z dnia 29 sierpnia 1997 r. o ochronie danych osobowych (t. j. Dz. U. z 2002 r. Nr 101, poz. 926 ze zm.), za dane osobowe uważa się wszelkie informacje dotyczące zidentyfikowanej lub możliwej do zidentyfikowania osoby fizycznej. Osobą możliwą do zidentyfikowania jest osoba, której tożsamość można określić bezpośrednio lub pośrednio, w szczególności przez powołanie się na numer identyfikacyjny albo jeden lub kilka specyficznych czynników określających jej cechy fizyczne, fizjologiczne, umysłowe, ekonomiczne, kulturowe lub społeczne (art. 6 ust. 2 ustawy). Stosownie do ust. 3 powołanego przepisu, informacji nie uważa się za umożliwiającą określenie tożsamości osoby, jeżeli wymagałoby to nadmiernych kosztów, czasu i działań. Danymi osobowymi będą zatem zarówno takie dane, które pozwalają na określenie tożsamości konkretnej osoby, jak i takie, które nie pozwalają na jej natychmiastową identyfikację, ale są, przy pewnym nakładzie kosztów, czasu i działań, wystarczające do jej ustalenia. Daną osobową będzie taka informacja, która pozwala na ustalenie tożsamości danej osoby, bez nadzwyczajnego wysiłku i nakładów, zwłaszcza przy wykorzystaniu łatwo osiągalnych i powszechnie dostępnych źródeł. Poza zakresem przedmiotowej definicji znajdzie się zatem taka informacja, na podstawie której identyfikacja osoby wymagać będzie nieracjonalnych, nieproporcjonalnie dużych nakładów kosztów, czasu lub działań.
"
ciekawe ile w B... jest Marcinów... vel Marian?
możesz bagatelizować zagrożenie , a co byś zrobił jak by Ci do domu zapukał jakiś psychiczny forumowicz bo mu Twoje posty nie pasują? mało masz po.je.bów w internecie? się nie spotkałeś to się tylko ciesz.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez marianRadzę na przyszłość najpierw się przedstawawić
Zamieszczone przez marian"Najeżdżanie" na innych użytkowników
- - - - - aktualizacja - - - - -
Zamieszczone przez djrobo Zobacz postatego znawcę to masz za liczbę postów?
"Zgodnie z art. 6 ust. 1 ustawy z dnia 29 sierpnia 1997 r. o ochronie danych osobowych (t. j. Dz. U. z 2002 r. Nr 101, poz. 926 ze zm.), za dane osobowe uważa się wszelkie informacje dotyczące zidentyfikowanej lub możliwej do zidentyfikowania osoby fizycznej. Osobą możliwą do zidentyfikowania jest osoba, której tożsamość można określić bezpośrednio lub pośrednio, w szczególności przez powołanie się na numer identyfikacyjny albo jeden lub kilka specyficznych czynników określających jej cechy fizyczne, fizjologiczne, umysłowe, ekonomiczne, kulturowe lub społeczne (art. 6 ust. 2 ustawy). Stosownie do ust. 3 powołanego przepisu, informacji nie uważa się za umożliwiającą określenie tożsamości osoby, jeżeli wymagałoby to nadmiernych kosztów, czasu i działań. Danymi osobowymi będą zatem zarówno takie dane, które pozwalają na określenie tożsamości konkretnej osoby, jak i takie, które nie pozwalają na jej natychmiastową identyfikację, ale są, przy pewnym nakładzie kosztów, czasu i działań, wystarczające do jej ustalenia. Daną osobową będzie taka informacja, która pozwala na ustalenie tożsamości danej osoby, bez nadzwyczajnego wysiłku i nakładów, zwłaszcza przy wykorzystaniu łatwo osiągalnych i powszechnie dostępnych źródeł. Poza zakresem przedmiotowej definicji znajdzie się zatem taka informacja, na podstawie której identyfikacja osoby wymagać będzie nieracjonalnych, nieproporcjonalnie dużych nakładów kosztów, czasu lub działań.
"
ciekawe ile w B... jest Marcinów... vel Marian?
możesz bagatelizować zagrożenie , a co byś zrobił jak by Ci do domu zapukał jakiś psychiczny forumowicz bo mu Twoje posty nie pasują? mało masz po.je.bów w internecie? się nie spotkałeś to się tylko ciesz.Last edited by decybelomania; 02.11.2015, 11:43.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez mbar Zobacz postaPrzecież żadne dane osobowe nie zostały udostępnione.Zamieszczone przez decybelomania Zobacz postaZa takie docinki powinienes dostac ostrzezenie!
Marianie... Wlasciwie, to Marcinie S... Jestem na tym forum od 2005r. jako wierny czytelnik... Nic Tobie do tego kiedy sie zarejestrowalem, jaki mam nick i awatar.
Swoja droga nie spodziewal bym sie po Tobie takiego postu ale coz, widac masz predyspozycje do zanizania poziomu forum o swoim nie wspominajac...Zamieszczone przez mbar Zobacz postadjrobo, nie musisz mi tu rzucać cytatami z ustawy, bo akurat tak się składa że jestem po przeszkoleniu i mam pisemne zezwolenie do administrowania zbiorem danych osobowych :)
Skomentuj
-
Pewnie że dobrze, bo nieświadomość w społeczeństwie wielka. U moich dzieci w szkole założyli dziennik elektroniczny. Usługa/baza prowadzona przez zewn firmę. Jak wchodzę, spodziewałem się imię/nazwisko i stopnie, a tu pesel, adres, telefony rodziców i w ogóle komplet danych. Ja zgody nie wyrażałem, a szkoła nieświadomie i niefrasobliwie wypchnęła komplet na cudzy serwer.
Może jakby kogoś ze szkoły ustawowo zrobili adminem danych i przeszkolili człowieka, to nie byłoby takiego bug-a
Skomentuj
-
Post #8695 w zaden sposob nie naruszyl danych osobowych.
Rowniez nie zostaly te dane naruszone w sposob nieswiadomy, gdyz osoba ujawniajaca nie musiala wiedziec o tym, ze Marian na swoim profilu ma podana miejscowosc.
Sam tez jestem adminem danych osobowych, zatem kolega mbar ma niestety racje tutaj :)
Skomentuj
-
Zamieszczone przez szastal Zobacz postajak bym miał kupować 130 pewnie bym się skusił na al130 , na razie jest jak mówię chce spróbować z tego co mam, ewentualnie dokupić średniego
Te vify sa naprawdę genialne :)
Ja bym chetnie zrobił sobie mtm na takich vifachJuz mi sie nie chce...
Skomentuj
-
Zamieszczone przez lklukasz Zobacz postablad
Te vify sa naprawdę genialne :)
Ja bym chetnie zrobił sobie mtm na takich vifach
Skomentuj
Skomentuj