Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Spam Post :)

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Kwestia gustu oraz akustyki pomieszczenia ze sprzętem towarzyszącym włącznie.

Po za tym, tak może mówić każdy, że jeszcze dużo brakuje.
    Manipulować dżwiękiem można za pomocą zwrotnicy, dobrze o tym wiesz, i każdy może zaprojektować zwrotnicę na swój sposób, i za każdym razem będzie inaczej, inny dźwięk.
    Jednym się spodoba, drugim nie.
    Nie można pisać że tylko ja znam receptę na dobry dźwięk, ponieważ każdy ma inny słuch.

I bardzo dobrze ze jest tyle różnych konstrukcji głosników jak i kolumn, można wybierać do woli.
    Last edited by marian; 19.12.2015, 13:48.

Skomentuj

Zamieszczone przez lklukasz Zobacz posta
      Jaki dls?
      RC1

Skomentuj

Zamieszczone przez dolphin123 Zobacz posta
        Marian, czy HDSa nie polubiles za gre w konstrukcji ktora miales na as s pokoju? Bo jezeli tak to Ci sie nie dziwie. Gralo to tak jakby zle zwrota byla polutowana albo cala reszta systemu miala na to wplyw.
        Znam ten zestaw, bo bylem ciekawy zestawienia i zbudowalem to nieodplatnie jednemu forumowiczowi. Ten HDS gra bardzo fajnie, ale na as nie pokazal nic.
        No jeśli chodzi o zwrotnice to jestem pewien że jest ok.

:???:
        DAC .3lite AD1865 | Accuclone E450 | BMS 4524 + 18sound XT120 horn + Sonido SFR 175 AlNiCo + Eminence Alpha 15a - 99% progress… | SBA TW29BN-B + 15M4531 + 2x 18W8531 - 1% progres...

Skomentuj

Jeśli kable głosnikowe masz podłaczone do głosników tak jak oznaczenia na zwrotnicy, to masz źle.

Skomentuj

Tak tweeter jest na odwrót

- - - - - aktualizacja - - - - -

Tzn jest zamienione na tweeterze
            DAC .3lite AD1865 | Accuclone E450 | BMS 4524 + 18sound XT120 horn + Sonido SFR 175 AlNiCo + Eminence Alpha 15a - 99% progress… | SBA TW29BN-B + 15M4531 + 2x 18W8531 - 1% progres...

Skomentuj

No to git.

Skomentuj

Zamieszczone przez aeron Zobacz posta
                RC1

Już dawno nie
                Zamieniłem na cos ciekawszego
                Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Zamieszczone przez lklukasz Zobacz posta
                  Już dawno nie
                  Zamieniłem na cos ciekawszego
                  No co ty takie hajendy :)
                  Niemniej do 3 dróg fajny i przyjemny TW. Ale technika też idzie do przodu, czego niestety niektórzy nie zauważają :)

Skomentuj

Zamieszczone przez Pteterycz Zobacz posta
                    No jeśli chodzi o zwrotnice to jestem pewien że jest ok.

:???:
                    Nawet jezeli, to zestaw po prostu nie pokazal tego co moze:)

Skomentuj

No u mnie zupełnie inaczej to gra :)

Skomentuj

Panowie gdzie się kupi fajny i w miarę tani materiał na maskownice do kolumn ?

Skomentuj

W stxie.

Skomentuj

W końcu się udało :) po wielu miesiącach szukania, dogadywania transakcji, negocjacji z pomocą znajomego z forum AS udało się sprowadzić do Polski egzemplarz w stanie gabinetowym od pierwszego właściciela.

A były już takie momenty gdzie miałem dosyc czekania, szukalem wtedy alternatywy w budzecie do 4000zl topowe integry innych producentów, klony accuphase, monobloki denona ale nic z tych rzeczy nie dalo takiej frajdy ze sluchania jak Sony.

Nastepny krok to będzie juz koncowka mocy Sony TA-N80ES a jesli sie uda to nawet dwie jako monobloki oczywiscie z dedykowanym preampem

Sansui AU-α 907MR, Sony CDP-557ESD, T+A Criterion TCI 3R

youtube.com/user/Mr1Raziel

Skomentuj

Kolega musi sobie lepszy aparat załatwić :) Zdjęcia są naprawdę beznadziejne i czasem niszczą magię urządzenia.

Skomentuj

Poczciwa Xperia która jest kaprysna w kwestii oswietlenia chyba jak kazdy smartfon ;p

Skomentuj

Dużo daje przetarcie obiektywu. No, chyba że już porysowany.
                                  Ale fajnie że jesteś zadowolony.

Skomentuj

No wlasnie jest fest porysowany, u mnie telefon nie wyglada dobrze ze wzgledu na warunki w pracy

Skomentuj

Próbował ktoś laptopowych lijonów we wkrętarce?
                                      Na początku nie byłem do tego przekonany, bo mocno zużyte nie zapewniały użytecznego momentu, średnio zużyte (Rw około 0.2Ohma) w połączeniu 3s2p już pozwalały na wkręcenie typowych wkrętów do drewna (i zrobienie odcisku na ręku przy próbach zatrzymania).
                                      Biorąc pod uwagę typowe obciążenie ciągłe 2C na ogniwo, do lekkiej pracy powinny starczyć, zadziałanie sprzęgła gdzieś przy końcu 8-10A, zatrzymanie całkowite to ponad 20A (brakło skali).
                                      Planuję wrzucić ogniwa w lepszym stanie, bo trochę się jednak traci na takim Rw, jak będzie się toto spisywać, to może nawet pójdę w jakieś lepsze wysokoprądowe.

Tu gość zastosował coś podobnego, ale przesadził, bo zwykłe ogniwa w połączeniu 5s dostaną nieźle popalić na wkrętarce...
                                      http://grylewicz.pl/drugie-zycie-wkr...-cd-na-li-ion/

PS. Jak ktoś się chce w to bawić, to należy pamiętać o zabezpieczeniach...

Skomentuj

Ale jaja!
                                        Naderwalem sobie miesien miedzyzebrowy... Boli jak cho... :(
                                        Najlepsze jest to, w jaki sposob to zrobilem?
                                        Kaszlalem! :o
                                        Nie mialem pojecia ze tak mozna :(

Ketonal i do nowego roku leze w lozku :(

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz posta
                                          Ketonal i do nowego roku leze w lozku
                                          Ty to jesteś pechowy człowiek, jak nie wypadek na rowerze to naderwane mięśnie od kaszlu

Się wybyczysz za wszystkie czasy.
                                          Będziesz miał czas na dokończenie kalendarza :)

Skomentuj

Czaruję...
                                          X