Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Spam Post :)

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Jimy-Adi ja korzystałem z usług TS. 4 i 2 warstwowe pcb u nich zamawiałem. Pcb byly złocone jak i cynowane. Jakość bardzo dobra, trudno się do czegoś przyczepić. Jak Ci nie zależy na czasie to "poluj" na promocje u nich. Można dokumentację zrobić bardzo tanio w takiej sytuacji. Na stronie internetowej piszą co i jak.
    Arcam CD17 + Denon TU580RD + I-amp + W18E001 + T25CF002
    Grado SR125i

Skomentuj

taz A korzystales moze z opcji prototypu czy odrazu seria? Bo dostalem informacje ze z tymi prototypami to u nich tak na prawde ciezko, a i jakosc wybiorcza.

Skomentuj

Korzystałem z prototypu i był bardzo dobrze wykonany.
        Arcam CD17 + Denon TU580RD + I-amp + W18E001 + T25CF002
        Grado SR125i

Skomentuj

Zamieszczone przez Jimy-Adi Zobacz posta
          Zamawial ktos PCB z Techno-Service jako prototyp? Glownie interesuje mnie jakosc wykonania i ewentualne uwagi/zastrzezenia.

Od lat w firmie zamawiamy w TS i nie ma problemów z jakościa.

Skomentuj

Czy można gdzieś znaleźć opis wyprowadzeń do takiego ALPSa? Chciałem go zaaplikować do klona accu.

Od spodu ten potek ma dwa rzędy po 8 pinów, plus dwa z przodu do led'a.
            Alpsa mam podobnie jak kolega na elektrodzie z demontażu z KENWOOD ss-3300 http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic2644909.html

Skomentuj

David Bowie[*]
              marcinsywala.pl
              Cambridge Audio Stream Magic 6 | Power Amplifier Class D Hypex 2x Ncore NC2k | T29MF001 + MW16P-4 + 2xTIW 200 XS

Skomentuj

Zamieszczone przez Trol. Zobacz posta
                Czy można gdzieś znaleźć opis wyprowadzeń do takiego ALPSa? Chciałem go zaaplikować do klona accu.

Od spodu ten potek ma dwa rzędy po 8 pinów, plus dwa z przodu do led'a.
                Alpsa mam podobnie jak kolega na elektrodzie z demontażu z KENWOOD ss-3300 http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic2644909.html
                Zrób zdjęcie od spodu jeszcze. Nie masz tam przypadkiem na złączach 1x3pin (2szt) WE i WY sygnału? :)
                http://www.gavron04.diyaudio.pl

Skomentuj

Jest to potencjometr 4 sekcyjny 2 tarczowy, wyprowadzenia pinow od lewej strony to slizgacz kontroli barwy, poczatek tarczy, slizgacz volume, koniec tarczy, pkoniec tarczy, slizgacz volume, poczatek tarczy, slizgacz kontroli barwy
                  Sansui AU-α 907MR, Sony CDP-557ESD, T+A Criterion TCI 3R

youtube.com/user/Mr1Raziel

Skomentuj

OK, dzięki między czasie znalazłem ten schemat: http://www.audiostereo.pl/jak-podlac...l#entry1329492

Wylutowałem tego alpsa i tak o podłączyłem i gra :)

Czyli 2 wyjscie, 3 masa, 7 wejscie
                    Last edited by Trol.; 11.01.2016, 11:13.

Skomentuj

Zamieszczone przez Hermes Zobacz posta
                      David Bowie[*]
                      Przykra sprawa. Ale czytając ostatnio artykuły na temat Jego nowej płyty można było się tego spodziewać.

Skomentuj

Granat, patrz na to:

https://www.youtube.com/watch?v=RZnyTpt8Rpg

No to już przegięcie aby tak ludziom ściemniać.
                        Kto się na to złapie? Chyba tylko amator.
                        Z drugiej strony amator nie powinien się łapać za nagłaśnianie czegokolwiek, więc i ten sprzęt nie powinien stać razem ze sprzętem PA.

Ale podsumowując, mamy tutaj sprzęt który gra liniowo jak i gra jak Hi-End.
                        Wychodzi na to, że chyba ten Pan nie wie co to znaczy że system PA gra liniowo jak i nie słyszał sprzętu Hi-End.

No, ale może się mylę...

Cena 8tyś zł. za parę.

I nie chodzi mi o to że to nie gra, tylko o to jak to jest promowane.
                        Jest to bzdura po prostu.
                        Last edited by marian; 11.01.2016, 14:28.

Skomentuj

Ciekawy musi być efekt dopplera

Skomentuj

Mam problem z dostępnością pręta okrągłego PA38 średnicy 60mm. Potrzebuję tylko 100mm. Niestety nigdzie nie mają. Jedynie co znalazłem to centrala Investy, ale tylko w 6m sztangach.
                            Ktoś cokolwiek, gdziekolwiek?

Skomentuj

Może u mnie w Lublinie http://hurtownia.tabal.pl/prety-okragle,121.html ?

Skomentuj

Super. Dzięki za info :).
                                Spróbuję napisać czy mają na stanie. Jeżeli by nie chcieli wysłać tak małej ilości mógłbym na Ciebie liczyć ? :)

Skomentuj

Jasne, nie mam daleko, mogę podjechać i odebrać taki kawałek wałka. Tylko dogadaj sprawę czy mają i ciachną ze sztangi.

Skomentuj

Robisz gałki do wzmacniacza, nóżki, czy co?

Skomentuj

W nowej Elektronice praktycznej pojawił się kit - Przetwornik audio DAC z AD1955, może komuś się przyda.

Skomentuj

Gałki, nóżki.
                                        Do nóżek już mam wałek fi50mm.
                                        Gałka będzie miała w najszerszym miejscu Fi54mm.

Skomentuj

Zamieszczone przez dario67 Zobacz posta
                                          W nowej Elektronice praktycznej pojawił się kit - Przetwornik audio DAC z AD1955, może komuś się przyda.
                                          Fajnie, ze sie takie rzeczy pojawiają
                                          Ale Najciekawszy był brzmieniowo ad1865
                                          Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Czaruję...
                                          X