Myśle, ze już nikt nie zagra takiego rifu na basie jak on
Lemmy nie był aż tak wielkim wirtuozem, są lepsi basiści. Nie można mu jednak odmówić, że przez te lata wypracował swój niepowtarzalny i niepodrabialny styl. Nie grał wyłącznie linii melodyjnej, a łączył coś pomiędzy basem a drugą gitarą.
No i przede wszystkim był typem "koncertowej bestii". W opiniach po koncertach zawsze powtarzało się, że Lemmy wyjątkowo czuje publikę i nawiązują z nią świetny kontakt. Często kapele mają ten problem, że na koncertach nie brzmią tak dobrze jak na płytach. Motorhead trzymał poziom, a niejedna wersja live była lepsza od płytowej.
Tego własnie żałuję najbardziej, nie dane będzie mi poczuć tej koncertowej mocy Motorhead :(
30zł, nie sprawny włacznik oraz nie domykająca się klapa.
Po samodzielnej próbie naprawy włącznika, właściciel nie potrafił już złożyć odkurzacza poprawnie, więc klapa się nie domykała.
Kupiłem, rozebrałem (włacznik pęknięty), zrobiłem obejście bezpośrednio na kabel sieciowy, złożyłem odkurzacz poprawnie, klapa się domknęła.
Odkurzacz zapierdziala aż miło, lepiej od mojego starego :)
Tak, tylko jeśli nie ma wbudowanego soft startu, to jako obciążenie indukcyjne, przy włączeniu pobiera znacznie więcej prądu. Poza tym, jako silnik, przy starcie pracuje prawie jak na zwarciu. Dlatego potrzebne są urządzenia włączające wytrzymujące duży prąd udarowy.
Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba
Tak, tylko jeśli nie ma wbudowanego soft startu, to jako obciążenie indukcyjne, przy włączeniu pobiera znacznie więcej prądu. Poza tym, jako silnik, przy starcie pracuje prawie jak na zwarciu. Dlatego potrzebne są urządzenia włączające wytrzymujące duży prąd udarowy.
Charakterystyka typu C bezpiecznika mówi nam tylko o sposobie zadziałania w przypadku zadziałania nadprądowego. Nie jest to element przełączający dający się sterować, więc w przypadku automatycznego włącznika do odkurzacza nie bardzo jest jak coś takiego zastosować :)
Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba
Charakterystyka typu C bezpiecznika mówi nam tylko o sposobie zadziałania w przypadku zadziałania nadprądowego. Nie jest to element przełączający dający się sterować, więc w przypadku automatycznego włącznika do odkurzacza nie bardzo jest jak coś takiego zastosować :)
Ja na tym bezpieczniku miałem podłączoną spawarkę, potem wzmacniacz z trafem toroidalnym 500W, maszynę do tynkowania ścian i nigdy nie zadziałał a bezpiecznik z charakterystyką B sprawnie wyłączał za każdym razem jak próbowałem owe urządzenia załączać. Softstart to tylko do urządzeń, które muszą zadziałać nawet na bezpieczniku z charakterystyką B
Kolega nie rozumie problemu - rozmawiamy o elemencie sterowanym elektronicznie, który załączy dany obwód.
Nie rozmawiamy o zabezpieczeniach a z tego co wiem to eska nie daje się sterować elektronicznie.
Dlatego rozmawiamy o elemencie, który da się zasterować i włączy dany typ obciążenia. Soft start w odkurzaczu ma za zadanie zmniejszenie prądu udarowego przy starcie i wtedy mógłby to być w zasadzie zwykły przekaźnik. Ale jeśli takiego soft startu nie ma to przekaźnik musi być typu In rush.
Dla ciekawostki mogę dodać, że zwykły 150W zasilacz do 12Vdc do LEDów, może skutecznie skleić przekaźnik 16A już przy pierwszym włączeniu. Na wejściu takiego zasilacza znajdują się duże pojemności i chwilowy prąd ładowania może wynieść nawet 60A. Przekaźniki In rush wymyślono nie bez powodu :)
Skomentuj