Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Spam Post :)

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Masz racje
    Bo średnia w tym biznesie to 27lat
    Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Zamieszczone przez lklukasz Zobacz posta
      Myśle, ze już nikt nie zagra takiego rifu na basie jak on
      Lemmy nie był aż tak wielkim wirtuozem, są lepsi basiści. Nie można mu jednak odmówić, że przez te lata wypracował swój niepowtarzalny i niepodrabialny styl. Nie grał wyłącznie linii melodyjnej, a łączył coś pomiędzy basem a drugą gitarą.
      No i przede wszystkim był typem "koncertowej bestii". W opiniach po koncertach zawsze powtarzało się, że Lemmy wyjątkowo czuje publikę i nawiązują z nią świetny kontakt. Często kapele mają ten problem, że na koncertach nie brzmią tak dobrze jak na płytach. Motorhead trzymał poziom, a niejedna wersja live była lepsza od płytowej.

Tego własnie żałuję najbardziej, nie dane będzie mi poczuć tej koncertowej mocy Motorhead :(

Skomentuj

Zgadzam sie
        Pisałem o tym, ze miał inny styl gry na basie niz standardowy
        Taki mocno przesterowany
        Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Szkoda chłopa, a we wrześniu żartowałem ze znajomymi że musimy się w końcu wybrać na Motorhead bo Lemmy może długo nie pociągnąć. No i wykrakałem.

Skomentuj

W trakcie świątecznych porządków mój stary odkurzacz odmówił posłuszeństwa, silnik padł.
            Miał prawo, działał 21 lat :)

Już miałem kupować warsztatowy odkurzacz, ponieważ większość czasu w warsztacie był by używany, ale zajrzałem na OLX i znalazłem taki oto odkurzacz:

http://optimum.hoho.pl/files/ico/0000000693_1.jpg

30zł, nie sprawny włacznik oraz nie domykająca się klapa.
            Po samodzielnej próbie naprawy włącznika, właściciel nie potrafił już złożyć odkurzacza poprawnie, więc klapa się nie domykała.

Kupiłem, rozebrałem (włacznik pęknięty), zrobiłem obejście bezpośrednio na kabel sieciowy, złożyłem odkurzacz poprawnie, klapa się domknęła.
            Odkurzacz zapierdziala aż miło, lepiej od mojego starego :)

Skomentuj

I co wtyczkę wkładasz w gniazdko za każdym uruchomieniem?

Skomentuj

Tak działał mój stary odkurzacz.
                Nie przeszkadzało mi to gdyż służył mi tylko do sprzątania, nie używałem go wraz z elektronarzędziami.

Jeśli zajdzie taka potrzeba to dorobie sobie włącznik.

Skomentuj

trzeba rozebrac jakis odkurzacz warsztatowy i sklonowac automatyczny wlacznik
                  u mnie tego tez brakuje

Skomentuj

przekaźnik z kontraktronem pełno tego na elektrodzie

Skomentuj

Tylko przekaźnik przydałby się typu In rush, który potrafi wytrzymać prąd udarowy, nawet do 160A przez 20ms :)
                      Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

Skomentuj

Może gdzieś znajdzie triaka, który wystarczy do włączania i wyłączania odkurzacza.

W innym wypadku koszt większy od samego odkurzacza :)
                        Last edited by .3lite; 03.01.2016, 00:26.

Skomentuj

Nie przesadzajmy przewód do odkurzacza to 2x1.5mm2 maksymalnie czyli w porywach 16A

Skomentuj

Tak, tylko jeśli nie ma wbudowanego soft startu, to jako obciążenie indukcyjne, przy włączeniu pobiera znacznie więcej prądu. Poza tym, jako silnik, przy starcie pracuje prawie jak na zwarciu. Dlatego potrzebne są urządzenia włączające wytrzymujące duży prąd udarowy.
                            Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

Skomentuj

Ten mój nowy odkurzacz ma soft start :)

Skomentuj

Zamieszczone przez LuSzTi Zobacz posta
                                Tak, tylko jeśli nie ma wbudowanego soft startu, to jako obciążenie indukcyjne, przy włączeniu pobiera znacznie więcej prądu. Poza tym, jako silnik, przy starcie pracuje prawie jak na zwarciu. Dlatego potrzebne są urządzenia włączające wytrzymujące duży prąd udarowy.
                                albo bezpieczniki z charakterystyką C

Skomentuj

Charakterystyka typu C bezpiecznika mówi nam tylko o sposobie zadziałania w przypadku zadziałania nadprądowego. Nie jest to element przełączający dający się sterować, więc w przypadku automatycznego włącznika do odkurzacza nie bardzo jest jak coś takiego zastosować :)

Skomentuj

Dopiero teraz czytam, że Natalie Cole nie żyje... zmarła w sylwestra na zawał serca.

Skomentuj

Zamieszczone przez marian Zobacz posta
                                      Dopiero teraz czytam, że Natalie Cole nie żyje... zmarła w sylwestra na zawał serca.
                                      No to na niezlej imprezie byla...

Skomentuj

Zamieszczone przez LuSzTi Zobacz posta
                                        Charakterystyka typu C bezpiecznika mówi nam tylko o sposobie zadziałania w przypadku zadziałania nadprądowego. Nie jest to element przełączający dający się sterować, więc w przypadku automatycznego włącznika do odkurzacza nie bardzo jest jak coś takiego zastosować :)
                                        Ja na tym bezpieczniku miałem podłączoną spawarkę, potem wzmacniacz z trafem toroidalnym 500W, maszynę do tynkowania ścian i nigdy nie zadziałał a bezpiecznik z charakterystyką B sprawnie wyłączał za każdym razem jak próbowałem owe urządzenia załączać. Softstart to tylko do urządzeń, które muszą zadziałać nawet na bezpieczniku z charakterystyką B

Skomentuj

Kolega nie rozumie problemu - rozmawiamy o elemencie sterowanym elektronicznie, który załączy dany obwód.
                                          Nie rozmawiamy o zabezpieczeniach a z tego co wiem to eska nie daje się sterować elektronicznie.
                                          Dlatego rozmawiamy o elemencie, który da się zasterować i włączy dany typ obciążenia. Soft start w odkurzaczu ma za zadanie zmniejszenie prądu udarowego przy starcie i wtedy mógłby to być w zasadzie zwykły przekaźnik. Ale jeśli takiego soft startu nie ma to przekaźnik musi być typu In rush.
                                          Dla ciekawostki mogę dodać, że zwykły 150W zasilacz do 12Vdc do LEDów, może skutecznie skleić przekaźnik 16A już przy pierwszym włączeniu. Na wejściu takiego zasilacza znajdują się duże pojemności i chwilowy prąd ładowania może wynieść nawet 60A. Przekaźniki In rush wymyślono nie bez powodu :)

Skomentuj

Czaruję...