Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Spam Post :)

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Zamieszczone przez szastal Zobacz posta
    tyle że ja o wavecorze mam takie same zdanie, na dole jest ss 18 revelatora i teraz powiedz Ravenowi że spaprał zwrotkę i się nie zna bo ten wavecore powinien przecież grać czysto
    Wavecor nie gra?
    To nie możliwe.
    Łukasz twierdzi że gra, a zwrotkę robił Raven, więc nie możliwe aby nie grał.

Pewnie źle coś polutowałeś, na bank
    Sieciówkę od wzmaka wymień

Skomentuj

Zamieszczone przez marian Zobacz posta
      Masz rację, wydaje Ci się.
      Marianie o ile pamiętam założenia były takie, że te głośniki w tej budzie masz tymczasowo a potem wymienisz sobie na inne (docelowe) bo fronty są wymienne .
      Tym czasem sprzedajesz głośniki dotychczasowe po to żeby sprzedać budę która miała zostać .
      Być może wyciągam bledne wnioski albo coś mi umknęło, ostatnio nie czytam wszystkiego na forum .
      Ale przyznasz, że twoje poczynienia z zewnątrz wyglądają trochę nielogicznie
      Budy przecież kosztowały Cię mnóstwo pracy i teraz chcesz to sprzedać za jakieś grosze z gównianymi STX-ami.
      Za tą całą kasę co wydałeś na te panele miał byś już lepsze kopułki .
      Nie moja sprawa jednak, zrobisz jak uważasz przecież ale chyba wolno nam napisać swoje zadnie ?

Zamieszczone przez szastal Zobacz posta
      tyle że ja o wavecorze mam takie same zdanie
      Też uważam że góra nie jest za specjalna ale to był głośnik za 120PLN więc też inaczej jest oceniany i można mu pewne rzeczy wybaczyć .
      Niżej jednak jest dobry :)

- - - - - aktualizacja - - - - -

Czyżby o czymś wiedzieli?
      Marianie ostatnio jestem słabo poinformowany.

Skomentuj

Zamieszczone przez raven1985 Zobacz posta
        Być może wyciągam bledne wnioski albo coś mi umknęło, ostatnio nie czytam wszystkiego na forum .
        No właśnie, może dlatego że umknęło.

Dlatego że nie wiecie wszystkiego bo... bo coś umknęło, lub po prostu nie pytacie tylko od razu macie swoje zdanie... niestety błędne.

Napisałem jak jest z tymi kolumnami, Yoshi jednak napisał to co napisał, i w sumie nie rozumiem dlaczego, skąd Jemu się to wzięło.

Nie moja sprawa jednak, zrobisz jak uważasz przecież ale chyba wolno nam napisać swoje zadnie ?
        Pewnie że wolno, ale proponuję na przyszłość dopytać o szczegóły.

Co do samych kolumn, robiem je dla siebie.
        Na początku miały być na grubo, potem stwierdziłem że jednak nie, zmieniła się koncepcja na głośniki jak i na wykończenie.
        Na samym końcu po kilku miesiącach znudziła mi się sama bryła jak i wielkość kolumn sprawiała problemy.
        Wykończyłem je tylko na AS, aby je chociaż pokazać.

Od cała historia.
        Teraz odzyskuję pieniądze i robię coś innego, lepszego, nietuzinkowego.

I o co tyle szumu? :)
        Last edited by marian; 18.12.2015, 13:44.

Skomentuj

Marianie o ile pamiętam założenia były takie, że te głośniki w tej budzie masz tymczasowo a potem wymienisz sobie na inne (docelowe) bo fronty są wymienne .
          Tym czasem sprzedajesz głośniki dotychczasowe po to żeby sprzedać budę która miała zostać .
          Budy przecież kosztowały Cię mnóstwo pracy i teraz chcesz to sprzedać za jakieś grosze z gównianymi STX-ami.
          Za tą całą kasę co wydałeś na te panele miał byś już lepsze kopułki .
          Odniosłem dokładnie takie same wrażenie. Dla mnie te działania są zupełnie nielogiczne patrząc z perspektywy włożonych środków i czasu w same obudowy. Po co sprzedawać skrzynki gdy winne są przetworniki ?
          Konstrukcja jest do uratowania tylko trzeba zmienić bebechy, zejść na ziemię z nietrafionego pomysłu na aktywne doły i zrobić klasyczne, pasywne 3 drogi.

Trochę dziwi mnie Twój żal Marianie do innych, przecież przetworniki miałeś długo przed zakończeniem prac stolarskich. Już wtedy nie słyszałeś, że kopułka jest do bani ? Każdy na forum chwali to co mu się podoba ale ostateczna weryfikacja zawsze musi być zrobiona własnym uchem. Szczególnie, że nie jesteś świeżakiem na forum, powinieneś takie rzeczy wiedzieć. Na tym też polega DIY, na odrobinie ryzyka związanego z tym "co wyjdzie". Raz wychodzi a raz nie.

Ciekawe tylko, dlaczego akurat najbardziej zainteresowanymi osobami tą sytuacją (jak i wypowiadający się negatywnie), są moderatorzy...
          Może akurat dlatego, że są zainteresowani tym tematem. Może dlatego, że oczekiwania były duże a nie wyszło i nikt nie rozumie teraz Twoich ruchów. Bo jak pisałem z kompletnej porażki bardzo prosto przekuć tę konstrukcje w duży sukces.

Skomentuj

Zamieszczone przez Yoshi_80 Zobacz posta
            Wstaw tam chłopie SB 29
            Marian, kolega będzie sprzedawał nowe SB Acoustics SB29NRX75-6
            Jeden nietknięty w pudełku. Drugi wygrzany w obudowie testowej. Bez lutowania. Stan sklepowy. Cena 540zł/szt. Mam je u siebie w domu w budzie testowej z Vifą NE15 + Tang Band 25-1983. Jeśli nie sprzedamy za tą kwotę to zostawiam dla siebie bo łazi za mną Satori 13, więc miałbym dla niego kompana.
            Dayton RS270S + Fountek FW146 + CD3.0

Skomentuj

Po co sprzedawać skrzynki gdy winne są przetworniki ?
              Powód sprzedania kolumn to nie przetworniki.
              Proszę nie dopowiadać sobie czegoś czego nie ma.

Może akurat dlatego, że są zainteresowani tym tematem. Może dlatego, że oczekiwania były duże a nie wyszło i nikt nie rozumie teraz Twoich ruchów.
              Myślę że ostatnim wpisem wszystko wyjaśniłem.

Bo jak pisałem z kompletnej porażki bardzo prosto przekuć tę konstrukcje w duży sukces.
              Ja w te kolumny już nie będę inwestował, ponieważ za cenę sprzedaży tego co mam teraz, mogę zrobić lepsze kolumny.
              Po za tym, czytaj wyzej.
              Last edited by marian; 18.12.2015, 14:21.

Skomentuj

Ja w te kolumny już nie będę inwestował, ponieważ za cenę sprzedaży tego co mam teraz, mogę zrobić lepsze kolumny.
                No to sprzedawaj i rób. mam nadzieję, że kolejna konstrukcja będzie bardziej udana :-)

Skomentuj

No to sprzedawaj i rób. mam nadzieję, że kolejna konstrukcja będzie bardziej udana :-)
                  Z tego co czytałem to głosniki są fajne.
                  Osobiście nie słyszałem, ale jak nie kupię to się nie dowiem jak grają, i czy mi zagrają.

Skomentuj

Nie wiem dlaczego moderatorzy i doświadczeni konstruktorzy tak najeżdżają na Mariana?

Pokażcie swoje pierwsze kolumny, czy też były od razu tak idealne? Dajcie mu uczyć się na swoich błędach, widocznie taka jest jego droga. Wy swoją przeszliście już.
                    Brawo dla Mariana za to że mu się chce robić i że pokazał coś nowego, a nie w kółko te same głośniki i gotowe projekty w obudowach o innym wykończeniu.

Skomentuj

Osobiście nie słyszałem, ale jak nie kupię to się nie dowiem jak grają, i czy mi zagrają.
                      No właśnie, żeby nie było jak z tymi wysokotonowymi wavecorami ;-). Między innymi dlatego kupuje sie drogie głośniki bo są zwykle gwarantem pewnej jakości. Wśród tanioszki znaleźć te które będą grały tak jak się tego oczekuje jest niestety dużo trudniej ;-)

Zamieszczone przez KonradRak Zobacz posta
                      Marian, kolega będzie sprzedawał nowe SB Acoustics SB29NRX75-6
                      Jeden nietknięty w pudełku. Drugi wygrzany w obudowie testowej.
                      Konrad i ostatecznie odpuszczacie sobie te głośniki, nie udało się wam z nich wykrzesać tego co chcieliście ?

Skomentuj

No właśnie, żeby nie było jak z tymi wysokotonowymi wavecorami ;-). Między innymi dlatego kupuje sie drogie głośniki bo są zwykle gwarantem pewnej jakości.
                        Wysokotonówka będzie 3x droższa :)

Skomentuj

Konrad i ostatecznie odpuszczacie sobie te głośniki, nie udało się wam z nich wykrzesać tego co chcieliście ?
                          Kolega nie jest w 100% zadowolony. Stroiliśmy tak jak ty. Porównuje je do 22cm Revelatora którego ma teraz no i dla nas aluminium gra, klepie lepiej. Generalnie zrezygnował z 10" wofera. Za duże kloce wychodzą.
                          Ten Tang Band 25-1983 gra jak aluminiowe Seasy więc szału nie ma. Zostaje tylko Vifa NE15. Na górę prawdopodobnie magnezowy Audax i będą monitory.
                          Zrobiłem monitory na 15cm Seas Excel + magnezowy Audax i wyszła rewelacja! Jak to usłyszał to już nie chciał spojrzeć na TB i zamawia Audaxy.
                          Dayton RS270S + Fountek FW146 + CD3.0

Skomentuj

Nie na temat...
                            Zamieszczone przez charLeS Zobacz posta
                            Pokażcie swoje pierwsze kolumny
                            Coś mi się wydaje że nie wszyscy nawet pokazali choć jedną

Duch DIY przepadł, teraz jest tylko kalkulacja czy się opłacało albo wytykanie błędów.
                            Krytyka wśród doświadczonych forumowiczów powinna być wyłącznie konstruktywna jeśli już, a duch DIY przepadł bo wielu robi już zarobkowo i nie może sobie pozwolić na takie próby i testy bo to się nie kalkuluje i się nie zarobi.
                            Jak były czasy budowania na teslach to wszyscy byliśmy jeszcze małolaci i każdy robił dla siebie, wszystko się zmieniło.

Skomentuj

Tych co miałeś w domu tez nie usłyszałeś grających

Juz wystarczajaco głupot naczytałem sie w tym temacie
                              Nie mam zamiaru z nimi walczyć

Nie mniej powodzenia
                              Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Łukasz, jak mozesz to pokaz te projekty, w ktorych jest idealna zwrotnica do Wavecora, wyciskajaca z nich 100%?

Skomentuj

Przecież nie graja to po co?

Poczekam jeszcze chwile to kupie taniej te gowniane glosniki na giełdzie
                                  Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Chce sie nauczyc czegos, zobaczyc co robie zle. Moglbys pomoc.

Skomentuj

Zamieszczone przez lklukasz Zobacz posta
                                      Tych co miałeś w domu tez nie usłyszałeś grających
                                      No zobacz, Luszti skopał zwrotnice :)
                                      Raven w projekcie z HDS-em też :)
                                      Wszyscy którzy wystawiali Illuminatory na AS też skopali zwrotnice.

I co teraz mam zrobić.
                                      Nie pozostaje nic innego jak wysłać Tobie moje kolejne kolumny do zwrotkowania.

:flapper:

Łukasz, dobrze wiesz że wszystko obija się o uszy :)
                                      Jednemu gra a drugiemu nie gra.
                                      Spytaj Lusztiego, jak ostatecznie skończyła się przygoda z jego monitorkami na Satori i CSS-ie

Skomentuj

No cóż jednemu zagra wavecore a innemu zeusy taka prawda, ja akurat na badaniu słuchu byłem, regularnie z resztą i do 20kHz ubytków nie mam, może po prostu już masz spadek w tym zakresie to wavecora na skraju nie słyszysz i Cię tak nie drażni

No właśnie, żeby nie było jak z tymi wysokotonowymi wavecorami ;-). Między innymi dlatego kupuje sie drogie głośniki bo są zwykle gwarantem pewnej jakości. Wśród tanioszki znaleźć te które będą grały tak jak się tego oczekuje jest niestety dużo trudniej ;-)
                                        i tu jest sedno, kilka projektów przerzuciłem forumowych jak i nie i niestety tańsze szału nie robią, ale od czegoś trzeba zaczynać, gorzej jak ktoś się na nie decyduje jako docelowe, wkłada dużo pracy w skrzynki a później efekt rozczarowuje . 3SM też grały mocno tak sobie mimo że głośniki niby dobre, ale kolega które je zabrał mówi że nic więcej mu do szczęścia nie trzeba

Skomentuj

Spytaj Lusztiego, jak ostatecznie skończyła się przygoda z jego monitorkami na Satori i CSS-ie
                                          Widzę, że ciekawe i śmieszne historie roznoszą się wśród ludzi :P
                                          Ale fakt, to typowy przykład jak na odbiór kolumn wpływają upodobania odsłuchowe ludzi :)
                                          Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

Skomentuj

Czaruję...
                                          X