Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Spam Post :)

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

pierwsza część mojego postu odnosiła się do generalizowania ....czyli jakiś element (którego nie brakuje w różnych środowiskach) przypisany jako elektorat pisu ...
    podałem linka do PKW bo z tych danych wynika, że nie można tak generalizować ... wystarczy popatrzeć jak wyglądały wyniki w poszczególnych regionach czy grupach społecznych i od razu widać ze takie generalizowanie bierze w łeb. W niedzielę okazało się, że głosowanie na PIS juz nie jest "obciachem" ... co pokazały wybory (a głowoswanie na PIS jako obciach ciagle lansują media w stylu tvn czy bildowskie portale)

druga część odnosiła się do postu :
    Zamieszczone przez djrobo Zobacz posta
    no niezłe pomysły mają. ceny pójdą w górę, inflacja w górę, złotówka w dół. jupi... a wieś tańczy i śpiewa

- - - - - aktualizacja - - - - -

acha. ciekawe czy znów będą krzyczeć że wybory sfałszowane :)
    bo ten tekst jest dla mnie dziwny ..... czy mam z niego rozumieć, że dwa dni po wyborach szybuje nam szybciej inflacja, itd ?
    to są teksty żywcem z kampanii platformy, teksty straszące wojną z Rosją, wzrostem cen, i powrotem Macierewicza. Jak widać znakomitej większości w Polsce to straszenie po prostu się znudziło .....

mój błąd nie zacytowałem kawałków postów więc nie można było bezposrednio wywnioskować do czego się odnoszą, przepraszam.

Co do rządów dzisiaj widziałem kilka wywiadów z politologami, którzy nigdy nie przejawiali pro PISowych poglądów i każdy mówi, że tak naprawdę dzisiaj to bardz odobra sytuacja, w koncu pierwszy raz jakies ugrupowanie może swój program realizować i nie bedzie mogła zrzucać ze cos im przeszkadza albo ze przez koalicję muszą isc na jakies kompromisy.... poczekamy zobaczy najwyzej Polacy za 4 lata wyślą ich w nicość. Bardzo fajny wywiad był na TVN 24 z Wałęsą, dawno z jego ust nie słyszałem tak konkretnej i rzeczowej wypowiedzi na temat dzisiejszej sytiacji.
    Zresztą patrzac na europę nie jesteśmy wyjątkiem w trendach :) ....

i ostatnia sprawa... po ostatnim poście widzę kolejny raz przypadek potwierdzający regułę. Wszyscy których spotkałem gdy zaczęła się rozmowa "polityczna" i zauważyli, że moje poglądy nie są pro PO to nie ma innej opcji jak bycie moherowym Pisiorem ;p ....
    no niestety pudło nie jestem pisiorem, a tv trwam jest dla mnie tak samo niezależna poglądowo jak tvn ....
    trzeba troszke więcej rzeczy sledzić niż tvn czy też wymieniona przez Ciebie tv Trwam by sobie jakiś pogląd wyrobić realnej sytuacji w Państwie

pzdr. :)
    Last edited by bawolek; 27.10.2015, 18:58.

Skomentuj

Byłem na pokazie kolumn firmy "X" (2x 6,5" + tweeter) wraz ze wzmacniaczami lampowymi firmy "Y" (celowo nie piszę jakiej firmy aby nikt później do mnie pretensji nie miał).
      Cena kolumn 50.000zł.

To że "nie grało" jak 50.000zł za kolumny tego nie muszę mówić.
      Podejrzewam że 8948a + HDS by zagrały lepiej.
      Gdy po odsłuchu powiedziałem że było mało basu, usłyszałem odpowiedź:
      -sprzęt zimny

No tak, skoro Pan również twierdzi że kabli głośnikowych nie wolno ruszać, bo przestaną grać (nie wiem, coś tam się w nich układa... ), to ja dziękuję.

Ok, byłem od samego początku podłaczania, więc sprzęt nie grał długo, ale bez przesady.
      Mało tego, po uruchomieniu sprzętu gość słucha i mówi "jeszcze zimny"... po dwóch minutach "no, zaczyna czarować"... a ja nic, nadal słyszę to samo, i to samo słyszałem po 20-stu minutach.

Nie wiem, może głuchy jestem :biggrin:

Skomentuj

Zamieszczone przez marian Zobacz posta
        po uruchomieniu sprzętu gość słucha i mówi "jeszcze zimny"... po dwóch minutach "no, zaczyna czarować"... a ja nic, nadal słyszę to samo, i to samo słyszałem po 20-stu minutach.

Nie wiem, może głuchy jestem :biggrin:
        Moze myslal, ze zaczaruje Twoja karte kredytowa, bys przelal im te marne piec dyszek i zabral to badziewie, ktorego sie nie moga pozbyc od miesiecy...
        Polscy sprzedawcy... Non stop takich spotykam. A sa i tacy, co pol godziny nie moga/nie potrafia podlaczyc amp pod kolumne, oczywiscie moja cierpliwosc dobiega konca i wychodze ze sklepu :thumbsup:

Skomentuj

W pewnym sensie to bardzo dobrze, ze Pis bedzie mial pelna wladze. Za 4 lata bedzie mozna ich spokojnie rozliczyc z obietnic wyborczych, maja wiekszosc i prezydenta. Z dugiej strony boje sie, ze zostawia jeszcze wiekszy gnoj niz jest teraz.

Zamieszczone przez marian Zobacz posta
          Byłem na pokazie kolumn firmy
          Living Voice?

Skomentuj

Zamieszczone przez Pogromca mitow Zobacz posta
            W pewnym sensie to bardzo dobrze, ze Pis bedzie mial pelna wladze. Za 4 lata bedzie mozna ich spokojnie rozliczyc z obietnic wyborczych, maja wiekszosc i prezydenta. Z dugiej strony boje sie, ze zostawia jeszcze wiekszy gnoj niz jest teraz.

możesz sprawdzać co miesiąc http://www.czypisnaprawiljuzpolske.pl

Skomentuj

Koledzy, podpowiedźcie proszę kto z forumowiczów pracuje przy nierdzewce ? Potrzebuję wyciąć sobie w końcu numerki na dom; ktoś ostatnio w którymś wątku wspominał ale nie zanotowałem w pamięci i teraz nie mogę odszukać...

Skomentuj

Dzwiedziu
                Last edited by sylvek; 28.10.2015, 18:37.

Skomentuj

Statystyki są przerażające :biggrin:

Skomentuj

Dzisiaj mnie koledzy oświecili o co chodzi w marketingu...
                    6tys.zł...
                    http://highfidelity.pl/@main-2566&lang=

Skomentuj

Czy ja dobrze wyczytałem ? Wzięli przedłużacz z marketu, wymienili w nim kabel (który i tak wygląda jak standardowy tylko że dołożyli dwie żyły) oraz miedziane styki i wołają za to 5 czy tam 6k zł.
                      Ja się zaczynam zastanawiać czy ten cały Sulek to nie jest geniusz trolingu i oprócz zarabiania liczy na potężną dawkę śmiechu z "ałdiofilóf"

Skomentuj

Moj dziadek mial w szopce kilometry takich przewodów ze starych kolumn radiowęzłowych :) ....bym wiedzial to byłbym teraz milionerem...

Skomentuj

O co chodzi z tym dotarciem kondensatorów..?
                          http://hifijaity.pl/produkt/divine-acoustics-proxima/

Skomentuj

Pal licho kondensatory. Co za ochyda!

Skomentuj

Jest to parametr, który mówi o tym, że lepiej nie kupować od tego sprzedawcy.

Skomentuj

Zamieszczone przez waloos Zobacz posta
                                Czy ja dobrze wyczytałem ? Wzięli przedłużacz z marketu, wymienili w nim kabel (który i tak wygląda jak standardowy tylko że dołożyli dwie żyły) oraz miedziane styki i wołają za to 5 czy tam 6k zł.
                                Tak, dobrze wyczytałeś. Najlepsze jest to, że są zainteresowani tymi wyrobami...

Skomentuj

Koledzy nigdy nie słuchałem wzmacniacza klasy A. Chetnie kupił bym jakiś mały zestaw do złożenia. Czy ktoś z was wie gdzie można czegoś takiego szukać?

Skomentuj

Zamieszczone przez sylvek Zobacz posta
                                    Koledzy nigdy nie słuchałem wzmacniacza klasy A. Chetnie kupił bym jakiś mały zestaw do złożenia. Czy ktoś z was wie gdzie można czegoś takiego szukać?
                                    Ta propozycja wydaje sie byc interesujaca
                                    http:// http://www.elektroda.pl/rtvf...pic448346.html
                                    Last edited by Spurek; 31.10.2015, 08:33.

Skomentuj

U mnie nie działa link
                                      Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Zamieszczone przez lklukasz Zobacz posta
                                        U mnie nie działa link
                                        Faktycznie. Teraz powinno dzialac. Jest tam kilka rozwiazann, trzeba poczytac.
                                        http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic448346.html

Skomentuj

Czy 2 x dayton rs180 8 ohm i hds tw będzie problem żeby z tego połączenia zrobić kolumnę centralną do kina, a jak by dało radę dobrać jakoś średnio tonowy żeby zrobić centralny z tw i średnim pod nim a daytony na bokach tylko czego szukać na średnie bo resztę mam i nie wiem co dalej z tym

Skomentuj

Czaruję...
                                          X