Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Spam Post :)

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Jaką mam ładną cyfrę :)

<---4444

Skomentuj

Zamieszczone przez Bumpalump Zobacz posta
      Serwis Accuphase C-280
      moge do ciebie odsylac ludzi w sprawie napraw elektroniki?

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz posta
        moge do ciebie odsylac ludzi w sprawie napraw elektroniki?
        Mozesz tylko nie wszystkim sie zajmuje;p
        Sansui AU-α 907MR, Sony CDP-557ESD, T+A Criterion TCI 3R

youtube.com/user/Mr1Raziel

Skomentuj

oczywiscie mowa o audio

Skomentuj

No tak, ale nie robie np tunerow, magnetofonow, gramofonow :)
            Sansui AU-α 907MR, Sony CDP-557ESD, T+A Criterion TCI 3R

youtube.com/user/Mr1Raziel

Skomentuj

Dla tych ktorzy nie wiedza, regulacja glosnosci na PC zazwyczaj degraduje dzwiek.
              Nie ma jak potencjometr

Dodatkowo jak sie ma roznego rodzaju serwery dzwieku, gdzie pare zrodel jest miksowanych w jedno zeby wyjsc przez jedno urzadzenie (np ogladamy youtube + dostajemy komunikaty z systemu)
              http://www.esstech.com/files/3014/40...me-control.pdf

Skomentuj

Zamieszczone przez Hermes Zobacz posta
                MP3 vs FLAC
                Koleś musiał użyć dość mocno skompresowanej mp3, bo byłem w stanie mimo zmęczenia usłyszeć różnicę między kawałkami.
                Kiedyś robiłem testy i miałem problem, żeby usłyszeć różnicę. No ale mp3 których słuchałem nie były skompresowane do 128kbit/s

Skomentuj

Zamieszczone przez tomekk_ Zobacz posta
                  Dla tych ktorzy nie wiedza, regulacja glosnosci na PC zazwyczaj degraduje dzwiek.
                  I tutaj właśnie przydają się przetworniki D/A o większej rozdzielczości. Ktoś mógłby powiedzieć, że 32-bity nie ma sensu przy 16-bitowych danych a jednak daje większe pole manewru. Podobnie przy konwersji A/D przy dużej rozdzielczości ADC można niektóre analogowe układy wejściowe zastąpić przetwarzaniem w dziedzinie cyfrowej.

Skomentuj

W sumie podobna dyskusja na temat cyfrowej regulacji rozwinęła się kiedyś na AS:

http://www.audiostereo.pl/accu-klon-...l#entry3886269

Coś tam pisałem.

Skomentuj

regulacja głośności na wyjściu karty dźwiękowej degraduje jakość dźwięku , ale regulacja głośności w programie np. foobar nie , a przynajmniej nie słyszalnie.
                      audiofil nie lubi plików i DSP nie chcąc wiedzieć że w studiu cały czas używa się DSP i nagrywa się najpierw do plików 24 bit ...
                      http://www.rane.com/note160.html
                      Amethyst Trinnov Audio

Skomentuj

Zamieszczone przez Hermes Zobacz posta
                        FYI

Jedziemy dalej z autotune

marcinsywala.pl
                        Cambridge Audio Stream Magic 6 | Power Amplifier Class D Hypex 2x Ncore NC2k | T29MF001 + MW16P-4 + 2xTIW 200 XS

Skomentuj

Za uwarzyłem też że niektóre interfejsy na OSX po zainstalowaniu sterowników blokują możliwość regulacji głośności w systemie, jedyna opcja regulacji głośności to albo interfejs (czyli dsp, albo analog, częściej jednak dsp), albo oprogramowanie (DAW, czy odtwarzacz). Więc jakaś logika w tym jest.
                          Na apogee zauważyłem że głośność chyba regulowana jest cyfrowym potencjometrem po stronie analogowej, bo wskaźniki wysterowania są jak by na wyjściu ale przed potencjometrem, jeśli coś clipuje to ściszenie gałą na interfejsie tego nie zmieni, dopiero ściszenie w software clip usunie.
                          Właśnie muszę sobie drabinkę kupić do wzmacniacza, bo mi się głośność rozjeżdża na kanałach przy minimalnym poziomie na potencjometrze :/

Skomentuj

wtyczka autotune pomogła wielu karierom.

- - - - - aktualizacja - - - - -

Zamieszczone przez Marcin V Zobacz posta
                            albo oprogramowanie (DAW, czy odtwarzacz)
                            w DAW suma musi być na 0 cyfrowe , ale na kanałach może być rożnie ,byleby nie przesterować .
                            audiofil nie lubi plików i DSP nie chcąc wiedzieć że w studiu cały czas używa się DSP i nagrywa się najpierw do plików 24 bit ...
                            http://www.rane.com/note160.html
                            Amethyst Trinnov Audio

Skomentuj

Zamieszczone przez bolonietoperz Zobacz posta
                              regulacja głośności na wyjściu karty dźwiękowej degraduje jakość dźwięku , ale regulacja głośności w programie np. foobar nie , a przynajmniej nie słyszalnie.
                              przeczytaj to co tomek podlinkowal a zrozumiesz jakie glupoty piszesz

program tutaj nie ma znaczenia

Skomentuj

Zamieszczone przez bolonietoperz Zobacz posta
                                wtyczka autotune pomogła wielu karierom.

- - - - - aktualizacja - - - - -

w DAW suma musi być na 0 cyfrowe , ale na kanałach może być rożnie ,byleby nie przesterować .
                                Jak jest chwilowa potrzeba to i masterem ściszę, ale prawdę mówisz :)

Skomentuj

Pany, potrzebuje 2 rurki po 8cm takiego prohttp://techniczny24.com/pl/p/Poliami...0x1000-mm-/631
                                  Ma ktoś cosik takiego?
                                  marcinsywala.pl
                                  Cambridge Audio Stream Magic 6 | Power Amplifier Class D Hypex 2x Ncore NC2k | T29MF001 + MW16P-4 + 2xTIW 200 XS

Skomentuj

Jeśli kupisz pełny wałek to mogę ci roztoczyc w środku na Allegro jest w brud takich. A rurek mało / brak.

Wysłane z mojego Mi-4c przy użyciu Tapatalka

Skomentuj

Panowie, gdzie najtaniej kupię takie stopki?

Jedna stopka musiała by wytrzymać obciążenie około 30kg.
                                      Potrzebuję do stolika RTV :)
                                      Last edited by marian; 01.12.2016, 15:47.

Skomentuj

https://olxpl-ring02.akamaized.net/i...a-warszawa.jpg
                                        Takie ci mogę dać, jak wysyłkę pokryjesz. Kilkanaście sztuk mam. Gwint krótszy i jasnoszare, ale w komplecie z mufą wkręcaną.

Skomentuj

https://www.google.dk/maps?client=op...CkBggQ_AUICCgB

Skomentuj

Czaruję...
                                          X