Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Spam Post :)

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Może coś takiego
    https://www.poweraudio.pl/seas-prest...fw-p-2334.html

- - - - - aktualizacja - - - - -

https://blackdotaudio.eu/pl/p/Glosni...D-GB-DXT-/1175

- - - - - aktualizacja - - - - -

https://blackdotaudio.eu/pl/p/Glosni...-22TAF-G-/1168

Skomentuj

Czy po za projektem Troelsa jest gdzieś jakichś projekt na Satori MW19P ?

Skomentuj

Branża robi chyba :) .

Skomentuj

Zamieszczone przez scythe1123 Zobacz posta
          Branża, jak byś mógł porównać L16 do U16? Mnie razi ten pik na 5kHz w aluminiowym głośniku. W takim przypadku trzeba nisko ciąć albo robić jakąś pułapkę.
          Co do kopułek Seasa co byście typowali do ok 250-300zł? Mam w pamięci kolumny na Seasach na AudioShow 2015 gdzie siedział na górze tekstylny Seas i bardzo fajnie przestrzennie to grało, z wyglądu przypominał 27 TDFC.
          nie aplikowałem jeszcze L16 w roli średniaka - zawsze jako basówka - więc nie ma pewnej wiedzy. Za to U16 wielokrotnie w układach 2 i 2,5 drożnych także z wstęgami czyli na wysokich podziałach. U16 to idealny głośnik dla początkujących do filtracji. Zwrotkuje się go bajecznie prosto. U16 ma miękki ale nie wolny bas słabszy niż w L16 i bardzo przyjemną średnice pasma. Rezonansów własnych w głośnikach aluminiowych bym się nie bał zobacz jaki pióropusz ma L18 a usuwa się go jednym filtrem bez śladu. Bardziej upierdliwe bywają słabsze rezonanse w membranach celulozowych. Druga sprawa ze obecnie ciężko zrobić dobrą filtracje bez pułapek a niekiedy zakłada się ich kilka i nie ma w tym nic dziwnego.
          stare kopułki Seasa 27 to takie technicznie ostro grające głośniki akcentujące niższe składowe. paradoksalnie wyniki sprzedaży seasów 27 mogą świadczyć o tym że wielu ludzi lubi ich charakter. Jedna znana persona twierdziła kiedyś bo już nie twierdzi że H1212 to najlepszy wysoki ever :), ale traktowałbym to z przymrużeniem oka bo twierdziła także ze kondensator na średniaku to Zło i trzeba go usuwać w każdej konstrukcji i przerabiać kolumny 3 drożne na 2,5 drożne aby grały lepiej. 27TB i 27TD po prostu trzeba lubić z tych dwóch ja wole starszy 25-27TF. Wersje 29 i nie produkowana już magnezowa wydają się ciekawsze. 22 jki graja inaczej bardziej skupiają się na najwyższych rejestrach przez co w odbiorze są detaliczniejsze - zaskakuje w tych głosnikach resorowanie - dobrze pilnuje aby zniekształcenia nie rosły przez co można je naprawdę nisko ciąć. Jak ktoś lubi h1212 za brzmienie ale przeszkadza mu natarczywość to H1499 z tą samą membraną dobrze przefiltrowany gra bardzo łagodnie.
          Last edited by Zap Projekt; 13.02.2018, 18:04.

Skomentuj

Zamieszczone przez Branża Zobacz posta
            Jedna znana persona twierdziła kiedyś
            Harpia? :)

Skomentuj

Aluminiowych Seasów jeszcze nie miałem okazji posłuchać, ale pamiętam swego czasu 27TBFC/G był najchętniej wybieranym wysokotowym.

Czy połączenie U16 z 22TAF było by mezaliansem?

Ktoś ma doświadczenia z coxami Seasa?
              Last edited by scythe1123; 13.02.2018, 20:35.

Skomentuj

Panowie, mam problem z komórką LG K10.
                Od pewnego czasu gdy próbuję podłączyć ją do komputera komputer jej nie widzi.
                Po włożeniu kabla komputer daje standardowy sygnał dźwiękowy że coś zostało wpięte w gniazdo USB, komórka również daje sygnał, niestety nic po za tym się nie dzieje.
                Po wejściu w "mój komputer" nie ma żadnej ikonki komórki.
                Po kilkukrotnym, kilkunastokrotnym wpięciu i wypięciu kabla od czasu do czasu pojawi się okienko na pulpicie w którym możemy kliknąć folder komórki.
                Ostatnio nawet wypinanie i ponowne wpinanie kabla nie pomaga.

Dziś próbowałem w pracy podłączyć się do firmowego komputera... pojawiło się okno z przesyłaniem danych z komórki na kompa oraz w "mój komputer" pojawiła się ikonka aparatu, ale nic po za tym, cały czas niby ściąga dane.
                Wypiąłem kabel, wpiąłem z powrotem, komp zdechł...
                Uruchomiłem komputer, wpiąłem kabel, znów próbuje ściągać dane.
                Wypiąłem kabel, wpiąłem z powrotem, komp znów zdechł...

O co kaman? :bored:

Skomentuj

Tak sobie wymyśliłem, że może jakbym kupił MW19P i TW29RN-B to byśmy zrobili wspólny projekt na forum ?

Skomentuj

Prawdopodobnie masz zwarcie i temu Ci się komputer wyłącza. Sprawdzałeś inny kabel?

Skomentuj

Prawdopodobnie masz zwarcie i temu Ci się komputer wyłącza. Sprawdzałeś inny kabel?
                      Też o kabelku dziś pomyślałem.
                      Niestety nie pomaga.

Podłączyłem komórkę pod inny komputer, z Windowsem 10, i tam to już nawet żadnego sygnału komputer nie daje ani komórka.

Skomentuj

Zamieszczone przez SeenT Zobacz posta
                        Tak sobie wymyśliłem, że może jakbym kupił MW19P i TW29RN-B to byśmy zrobili wspólny projekt na forum ?
                        A jakbys to chciał zrobić? Żeby coś takiego wypaliło to byś pomiary musiał zrobić.

Skomentuj

Zrób skrzynki, kup głośniki, poskładaj całość, wyślij do mnie. Zrobię projekt i opublikujemy go na AVS 2018, tak jak poprzednie projekty http://projekty-audioshow.diyaudio.pl/
                          Tyle, że będziesz dostarczyć je na AVS :)
                          Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

Skomentuj

Zamieszczone przez Oskar29 Zobacz posta
                            A jakbys to chciał zrobić? Żeby coś takiego wypaliło to byś pomiary musiał zrobić.
                            Połączenie sił jak w przypadku odpowiedzi LuSzTi

Zamieszczone przez LuSzTi Zobacz posta
                            Zrób skrzynki, kup głośniki, poskładaj całość, wyślij do mnie. Zrobię projekt i opublikujemy go na AVS 2018, tak jak poprzednie projekty http://projekty-audioshow.diyaudio.pl/
                            Tyle, że będziesz dostarczyć je na AVS
                            Mega fajna inicjatywa, nie wiedziałem, że tak fajnie się wystawiacie :-) Z miłą chęcią przyjadę na AVS, jutro złożę skrzynie. Czy kolumna ma mieć konkretne wymiary ? pomijając oczywiście litraż

Skomentuj

Mega fajna inicjatywa, nie wiedziałem, że tak fajnie się wystawiacie :-) Z miłą chęcią przyjadę na AVS, jutro złożę skrzynie. Czy kolumna ma mieć konkretne wymiary ? pomijając oczywiście litraż
                              Spokojnie, bez pośpiechu. Odezwij się na PW, dogadamy szczegóły. Trzeba to zrobić dobrze a to wymaga czasu.
                              Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

Skomentuj

marian zobacz gniazdo w telefonie, może tam coś się dostało

Skomentuj

marian zobacz gniazdo w telefonie, może tam coś się dostało
                                  Ja pierdziele, sprawdzałem po lupą i mam wypalone środkowe styki w gnieździe :ohmy:
                                  A tydzień temu sprzedałem nowy telefon...
                                  To trzeba mieć pecha.

Same gniazdo można kupić?
                                  Dam radę sam wymienić?
                                  Last edited by marian; 14.02.2018, 15:01.

Skomentuj

Zamieszczone przez marian Zobacz posta
                                    Ja pierdziele, sprawdzałem po lupą i mam wypalone środkowe styki w gnieździe :ohmy:
                                    A tydzień temu sprzedałem nowy telefon...
                                    To trzeba mieć pecha.

Same gniazdo można kupić?
                                    Dam radę sam wymienić?
                                    Dissasembly

|
                                    |
                                    |
                                    |
                                    |
                                    |
                                    V
                                    Złącze Audio
                                    http://allegro.pl/org-gniazdo-audio-...852029374.html
                                    Last edited by kokoelloko; 14.02.2018, 15:32.

Skomentuj

Spoko, tylko ja piszę o gnieździe USB, nie audio.

Skomentuj

OOOOOoo kurka tak z szybkości i pobieżnie przeczytałem , wybacz.
                                        Spróbuj wyczyścić port tzn szczotka do zębów z twardym włosiem + Izopropanol oczywiście na wyłączonym tel
                                        spróbuj wyczyścić przestrzeń na końcu portu cięka igłą , czasami dostaje się tam "puszek" z kieszeni spodni który uniemożliwia wpięcie do końca kabla USB
                                        Jeśli to nie pomoże a masz Hot Aira , Flux, Port USB to śmiało wymieniaj jeśli nie to Serwis GSM koszt około 50 zł

Skomentuj

Gniazdo czyste.
                                          Patrzyłem pod lupą i styki wyglądają jak po spięciu, wypalone.

Zamieszczone przez kokoelloko Zobacz posta
                                          jeśli nie to Serwis GSM koszt około 50 zł
                                          50zł za gniazdo + naprawę, czy tylko naprawę?
                                          50zł to nie dużo więc raczej sam nie będę tego ruszał i oddam na serwis.

Skomentuj

Czaruję...
                                          X