Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Spam Post :)

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Na temat naszego postrzegania pewnych faktów religijnych warto poczytać tutaj:
    http://www.joemonster.org/art/18778/...scy_powtarzamy
    Mimo, że to joemonster, to jednak piszą skąd się wzięły klasyczne już dziś postrzeganie takich jak jabłko podane przez szatana w raju itp.
    Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

Skomentuj

Ehhh, religia temat rzeka, a z drugiej str. to nie ma o czym gadać bo sprowadza się tylko do jednego: albo wierzysz, albo nie. A wszelkie dyskusje i przedstawianie swoich racji w tym temacie prowadzi tylko jak wszystkim wiadomo do kontrowersji albo i w większym wydaniu do wojen, a poco... ?

Proponuje zakończyć temat religii i porozmawiać o czymś ciekawszym jaki bardziej w klimacie samego forum:
      Padło już wcześniej pytanie "czy rozmiar ma znaczenie"
      To może teraz takie: "czy musimy/patrzeć widzieć żeby słyszeć" ?

Skomentuj

Zmysł wzroku pochłania ponad 50% naszej uwagi więc wskazane byłoby nie widzieć żeby dobrze słyszeć

Skomentuj

Zamieszczone przez Shiver Zobacz posta
          Zmysł wzroku pochłania ponad 50% naszej uwagi więc wskazane byłoby nie widzieć żeby dobrze słyszeć
          Buuuuuu! zła odpowiedź :razz:
          Oczywiście moje pytanie było troszkę podchwytliwe, bo ja akurat nie miałem na myśli słuchania muzyki z naszych kolumn (a wiedziałem że tak to będzie odbierane) a raczej miałem na myśli np. komunikacją między ludzką.

Efekt MCGurka: (dokładnie i po kolei czytać...)
          http://gadzetomania.pl/2011/09/01/ef...uja-twoje-uszy

Skomentuj

Aaa, podszedłem zbyt diyowo do tematu

Skomentuj

Panowie dopiero teraz, od ŚW Mikołaja:

marcinsywala.pl
              Cambridge Audio Stream Magic 6 | Power Amplifier Class D Hypex 2x Ncore NC2k | T29MF001 + MW16P-4 + 2xTIW 200 XS

Skomentuj

Aaa, podszedłem zbyt diyowo do tematu
                To chyba podobnie jak w hiendzie? tysiace audiofilow, ktorzy slysza tylko oczami.

Skomentuj

Zamieszczone przez ir0nhide Zobacz posta
                  Pyt: 1. Jakiego pytania nie zadaje taksówkarz gdy wiezie żyda/ów? odp: "dodać gazu ?"
                  2. Dlaczego wampirom najbardziej smakuje krew żyda ? odp: "bo gazowana"
                  Czasy II WŚ: Do obozu koncentracyjnego wpada gestapowiec i mówi: G- No żydki macie dzisiaj imprezę. Ż- A kto gra ? G- Hans na CKM`ie
                  Znowu w/w sytuacja: Gestapo mówi: "Nie chowaj się żydek za tą łopatą bo i tak Cię widzę" podchodzi bliżej i zaskoczony mówi: " o was tu cała gromada się schowała"
                  Ponownie w/w sytuacja: Gestapo wpada i oznajmia: G - "No polaczki dzisiaj gracie w piłkę nożną" P - (zaskoczeni) "jak to " ? G - " Na polu minowym; hahahaha!" Za śmiechem gestapo rozlega się także śmiech Żydów, No co gestapo: G- "A wy co tak drzecie łacha; przed tym jak oni będą grać, to wy pójdziecie trawę skosić"

Z zażenowaniem czytałem te twoje „żarty” o żydach, które zamieściłeś. Nie sądziłem że reprezentujesz tak niski poziom moralny. Pośmiać się z przywar ludzkich można, nawet z cech konkretnej nacji i to może być śmieszne. Ale ty robisz sobie jaja nie z kogoś, tylko z faktu ludobójstwa, bestialskiego mordowania niewinnych ludzi, kobiet, dzieci. Gazowania ich i palenia żywcem. Bawi cię to? Bawi cię, że ci ludzie umierali z głodu, jedząc własne odchody i ważąc 30kg? Pewnie tak, skoro zamieściłeś tekst o chowaniu się za łopatą. Bawi cię, że na stacjach rozładunkowych obozów strzelano w głowy matką trzymającym na rękach niemowlęta, na które później spuszczano wygłodniałe psy? Bawią cię kawały typu „Hans będzie grał na CKM-ie”? Pewnie tak, skoro takim śmiesznym jest fakt, iż SS-mani wybierali dla zabawy klika osób, kazali im się rozbierać do naga i samodzielnie wskazać kolejnych kilka do rozstrzelania. Może też dołóż jeszcze jeden kawał, o którym zapomniałeś, treści: dziewczynka w obozie pyta się SS-mana gdzie jest matka, a on jej na to, że puszcza się z dymem. Buahaha, śmiejmy się do rozpuku. Człowieku ile ty masz lat?! Żeby uważać takie żarty za zabawne, to trzeba być po prostu podłym, albo chorym psychicznie. Na pewno ludzie którzy przeżyli ten horror byliby zachwyceni istnieniem kogoś takiego jak ty i z chęcią słuchaliby twoich dowcipów i patrzyli jak jeszcze z tego rżysz. No ale cóż, jesteś jak wiem wierzącym. No i to jest właśnie dla was typowe. Katolicy i ich molarność. Na wymioty mi się zbiera. Mojego oburzenia pewnie też nie zrozumiesz, skoro nie widzisz nic podłego, w tym co napisałeś, zaczynając od „pedałów”, a kończąc na żartach z ludobójstwa żydów. Ale każdy kto ma choć trochę przyzwoitości w sobie, nie podałby ci już więcej ręki, gdybyś coś takiego opowiedział w takim towarzystwie. Mój pradziadek, Polak nie Żyd, był w Oświęcimiu. Nie będę ci opowiadał, co to znaczy, bo to oczywiste. I z tego między innymi powodu - jako że dotyczy to mojej rodziny - gdybyś mi takie kawały zaczął opowiadać osobiście, to dostałbyś tak po zębach, że nakryłbyś się nogami. To jest po prostu podłe.

Proponuje zakończyć temat religii i porozmawiać o czymś ciekawszym jaki bardziej w klimacie samego forum:
                  A to niby dlaczego? Czyżby temat niewygodny? I widać, że znów ujawnia się to, o czym pisałem wcześniej. Najlepiej zamknąć usta tym, którzy mają inne zdanie na temat teizmu i kościoła. I akurat wątek ten nazywa się „Spam Post’, więc z założenia powinien mieć coś wspólnego z kwestiami innymi, niż tematyka forum.
                  A skoro został poruszony konkretny (wiary) temat, to uważam, że wypowiedzieć co do kontynuacji powinien się założyciel wątku Shiver, moderatorzy i administrator Yoshi_80 który śledzi wątek, a nie ty, bo ci ta dyskusja nie pasuje. Kilka osób na forum było swego czasu zainteresowanych moim stosunkiem do tej kwestii i wspomniałem wtedy, że swego czasu przeprowadziłem korespondencyjną dyskusję na ten temat, przygotowując obszerny elaborat. Jeśli więc wyżej wymienieni są ciągle zainteresowani, to mogę go tu zamieścić i ustosunkować się do kwestii, które inni poruszyli, skoro temat ten został już podniesiony:).
                  Last edited by Racjonalny; 07.12.2011, 08:53.

Skomentuj

Racjonalny wstawiaj .

Są dwa podstawowe tematy które zwsze nie wiedzieć czemu wywołują straszną zadymę, polityka i religia. Widocznie ludziom szybko się kończa racjonalne argumenty i zaczyna się przepychanka.
                    Są też inne zapalne tematy w trochę mniejszym stopniu np żydzi, pedały itp kwestie roszczeniowych frakcji wiecznie poszkodowanych przez los.

Kawały o żydach są płytkie i jednowymiarowe, często niesmaczne, więc na tym co już poszło poprzestańmy.

Osobiście nt Żydów i ich państwa oraz obecnej polityki nie mam dobrego zdania. Swoje na wojnie przecierpieli, nikt im tego nie ma zamiaru zabierać ani umniejszać. Ale na wojnie w równym stopniu ucierpiały inne narody, zginęło dużo Polaków, od groma Rosjan ( chyba ok 20 milionów ?), nie wspominajac o milnionach żołnierzy walczacych po obu stronach. Przy tej całej skali śmierci jaką wywołała 2 wojna swiatowa, dramat żydów okazuje się być jednym z wielu i być może wcale nie największym o ile tego typu rzezy można porównywać. Wszyscy jakoś przeszli z tym do porządku dziennego a tylko Żydzi nie potrafia, ciągle o sobie przypominają, ciągle czegoś im brakuje, czegoś się domagają, jakiś zwrotów majątków, zadość uczynień, to jest chore. Chore też jest to, że to wcale nie chodzi o pamięć zmarłych czy sprawiedliwość ale o zwykłą kase!

Najgorsze jest to, że w mojej ocenie z ofiar sami stali się oprawcami na miarę nazistowskich niemiec bo pacyfikują ludność palestyny i od wielu lat są stroną agresywną wywołujacą konflikty. Teraz chcą zaatakować Iran bo ci podobno mogą zbudować bombę atomową.

Skomentuj

No i to o czym napisałeś też pojawia się w moim tekście :). Co do Żydów i żartów na ten temat sprawa jest oczywista. Tak samo zareagowałbym, gdyby w miejsce słowa "Żyd" wstawić słowa: Polak, Rosjanin, Ukrainiec itd. Ja nie jestem zwyczajnie w stanie pojąć ogromu zła, które sprawia, że ktoś morduje w sposób przemyślany, zaplanowany i bez emocji innych ludzi milionami, w tym kobiety i dzieci. Powiem wam szczerze, że chce mi się wtedy ryczeć. A jak ktoś robi sobie z tego żarty, no to już jest szczyt szczytów. A gdyby to były nasze matki, nasi ojcowie, nasze dzieci, czy jak w moim przypadku pradziadkowie? Wystarczy sobie to uświadomić, aby poczuć się podle, po rechotaniu z tych żartów. Miałem w technikum właśnie takiego znajomego. Lubował się w żartach o sytuacjach z obozów koncentracyjnych. Między innymi szermował żartami, jakie zostały przytoczone. I co? Skończył 18 lat, w domu go uświadomiono i okazało się, że śmiał ze sposobu, w jaki Niemcy zamordowali w obozie jego przodków. Żarty się skończyły, a on kilka razy w tygodniu musiał udawać się do pedagoga szkolnego, tak go ta świadomość zniszczyła.
                      Last edited by Racjonalny; 07.12.2011, 09:56.

Skomentuj

Panowie czy ktos z Was glosowal na Palikota?
                        I jakie reakcje wzbudza w Was ta osoba?

Racjonalny tez chetnie przeczytam...
                        Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Zamieszczone przez Racjonalny Zobacz posta
                          A to niby dlaczego?
                          Ehhh, religia temat rzeka, a z drugiej str. to nie ma o czym gadać bo sprowadza się tylko do jednego: albo wierzysz, albo nie. A wszelkie dyskusje i przedstawianie swoich racji w tym temacie prowadzi tylko jak wszystkim wiadomo do kontrowersji albo i w większym wydaniu do wojen, a poco... ?

A skoro został poruszony konkretny (wiary) temat, to uważam, że wypowiedzieć co do kontynuacji powinien się założyciel wątku Shiver, moderatorzy i administrator Yoshi_80 który śledzi wątek, a nie ty, bo ci ta dyskusja nie pasuje.
                          Proponuje zakończyć

Czyżby temat niewygodny? I widać, że znów ujawnia się to, o czym pisałem wcześniej. Najlepiej zamknąć usta tym, którzy mają inne zdanie na temat teizmu i kościoła.
                          No ale cóż, jesteś jak wiem wierzącym. No i to jest właśnie dla was typowe. Katolicy i ich molarność. Na wymioty mi się zbiera.

Nie jestem katolikiem. Już prędzej judaistą (heh, spójrz że to religia żydów) A dokładniej wierze w coś/kogoś, lecz nie wiem w co/kogo gdyż nie potrafię tego opisać, powszechnie nazywane jest to bogiem. Nie wieże w to ze był ktoś taki jak Jezus Chrystus zbawiciel.... A sam katolicyzm jest najmłodszą wiarą...
                          Ogólnie uważam że podział na religie jest idiotyzmem gdyż w każdej z nich ludzie i tak wierzą w gruncie rzeczy w to samo - boga a nieistotnym jest to jak go widzą i piszą. A owy podział na religie jest tylko kolejną kwestią sporu - prowadząc do wojen na świecie.

Co do żydów i żartów o nich to te żarty po prostu już są i się je opowiada.
                          Ludzie doszukują się śmiechu/zabawy wszędzie, gdyby nie było z czego się śmiać to ten świat był by szaro-bury, ciągłe lamentowanie , smucenie i płacz - to jak by on wyglądał.
                          Ale wiem co powiesz: są żarty i są żarty. Wiem o co Ci chodzi: wg Ciebie nie powinno się robić tzw. "jaj z pogrzebu" - czarny humor.
                          Wiesz nigdy nie patrzyłem na to tak jak ty, choćby pewnie dlatego że nie przeżyłem tego co Ci jeńcy, zapewne gdybym był na ich miejscu nie było by mi wg do śmiechu. Dla twojej wiadomości: Napisałem te żarty o żydach a dopiero później zastanawiałem się czy jednak dobrze zrobiłem... Jednak jak by się głębiej zastanowić na czarnym humorem to weźmy dwie osoby jedna się zaśmiała z żartu o żydach, druga niby nie, niby ponieważ podświadomie to zrobiła (jeśli żart był naprawdę zabawny) tylko nie ujawniła tego po sobie bo momentalnie rozweselenie zostało ugaszone przez poczucie własnej wartości, stwierdzenie jestem kulturalny więc nie wypada, nie mogę się śmiać, mam sumienie i z historii wiem co ten człowiek(żyd) przeżył i nie było to nic śmiesznego. I teraz powiedz mi: czym ten człowiek rożni się od tego który się zaśmiał z dowcipu ? W jaki sposób pomógł tym Żydom czy Polakom wtedy lub teraz, co mu i innym to dało że ugasił w sobie śmiech, co zrobił dla świata, dla obecnych żydów, w jaki sposób on żyje lepiej od tego który to się zaśmiał, czy coś w życiu tym osiągnie więcej od tego rozbawionego dowcipem - nie, przeżyje swoje życie tak samo jak ten drugi po czym umrze i 50 lat później nikt nawet nie wspomni o tym że był taki co się nie śmiał itd. itd.
                          Teraz jeśli chcesz mi napisać że jestem np. psychiczny to sobie daruj... Spójrz jeszcze że te żarty są wymyślone, tak spreparowane by bawiły, to jest właśnie dowcip; a nie wyśmiewanie historii ! przykład ? proszę:
                          Opowiadam np. II WŚ Poniedziałek godz. 13:30 do jednego z obozów koncentracyjnych wchodzi Niemiec Hans, nakazuje przełożonemu zebrać żydów i ustawić pod ścianą, następnie przy użyciu Ciężkiego Kar.. M. rozstrzelał wszystkich. Nie ma raczej takiej osoby którą ta opowiastka by rozbawiła (no chyba że ktoś psychiczny) Teraz ta sama sytuacja jest tak spreparowana by przedstawić ją w formie żartu żeby tak się stało muszą powstać słowa kluczowe, w tym wypadku "grać" i "na CKM`e" Sam teraz spójrz że każdy kto się śmieje to tylko z tego: "grać na CKM`ie" (hahaha, grać na ckm`ie, heh można grać na gitarze, ale na ckm`e, ahahahahah!)
                          Nie śmieje się z sytuacji w jakiej znaleźli się Ci żydzi, nie bawi go to ze zostali rozstrzelani, sentencją dowcipu jest to że można "grać na karabinie" - co postrzegane jest jako zabawne, a nie to że żydzi zostali bestialsko zamordowani, sytuacja z obozu jest tylko fundamentem - drugim członem dowcipu, w celu stworzenia sytuacji dla przedstawienia słów kluczowych.
                          Tworzenie dobrych dowcipów to w pewnym sensie sztuka, a że istnieje w tym wszystkim coś takiego jak czarny humor no to już z niego nie można się śmiać bo się niektórym wydaje że nie wypada ? - zazwyczaj mają tak Ci którzy nie potrafią rozróżnić humoru od prawdy, rzeczywistości....
                          Jak chcesz mi teraz napisać że jestem psychiczny to przeczytaj jeszcze raz to co napisałem i się zastanów kto tu jest obszerniejszy psychicznie

Skomentuj

W tym roku będą nad morzem postanowiłem odwiedzić muzeum, które powstało w dawnym niemieckim obozie Stutthof. Nie zapomniane przeżycie...ogrom zła i ich (Niemców) pedantyzm w eksterminacji był oszałamiający....negatywnie oszałamiający. Warto dodać, że dotyczyło to nie tylko Żydów, ale także Polaków, Rosjan oraz wielu innych nacji. Warto odwiedzić takie miejsce i zastanowić się nad takimi jak ir0nhide'a "dowcipami"...

Zamieszczone przez lklukasz Zobacz posta
                            Panowie czy ktos z Was glosowal na Palikota?
                            I jakie reakcje wzbudza w Was ta osoba?
                            Ja na gościa nie głosowałem, ale jak dla mnie populista, taki Lepper dla młodszych...
                            Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

Skomentuj

Panowie czy ktos z Was glosowal na Palikota? I jakie reakcje wzbudza w Was ta osoba?
                              Jak wiecie poglądów prawicowych nie mam, ale Palikot, hmm...Błazen?:). Czasem mówi sensownie, ale jak zobaczyłem relację z jego "sztabu" już po ogłoszeniu wyników wyborów, gdzie wypowiadał słowa jakiejś przysięgi programowej i widziałem jak reszta to powtarza, to pomyślałem sobie: Matulu, na kogo tu głosować, skoro na lewicy też sektę chcą tworzyć :). Nie głosowałem na niego.

Zamieszczone przez Yoshi_80 Zobacz posta
                              Racjonalny wstawiaj .
                              Racjonalny tez chetnie przeczytam...
                              Ok, na dniach wstawię. Tylko że to to ma ok. 7600 wyrazów, a znaków ze spacjami jakieś 54000. Zmieści się?

Skomentuj

Ale szczerze to ja was nie rozumiem Panowie:
                                Tłumacze przecież że dowcipy tego typu nie maja nic wspólnego z wyśmiewaniem historii.
                                Ja tez byłem w takich obozach też widziałem te komory pełne włosów , butów, grzebieni, te "kojce" w których trzymano jeńców, druty kolczaste i wierz mi albo i nie Racjonalny będąc tam i patrząc na to wszystko i mnie cisnęły się łzy do oczu..., serce bolało...., a rozum nie potrafił tego pojąć.

Ale to nie ma nic wspólnego z DOWCIPAMI !

Czy to tak ciężko naprawdę rozróżnić żart od prawdy ? :blink:

Skomentuj

Powiem ci irOnhide że mnie też kiedyś te żarty bawiły. W technikum, gdy miałem te 17 lat, gdy opowiadał je wspomniany kolega, który później się pozbierać nie mógł, jak się okazało, że opowiadał de facto o swoich pradziadkach. Szybko mi przeszło. Może zwyczajnie dojrzałem do tego, że to jednak nie jest śmieszne, zważywszy na to czego dotyczy. A może przestało mnie to bawić, gdy się dowiedziałem, że mój pradziadek też tam był, a mojego dziadka zatłukli przy ul. Pomorskiej w Krakowie, gdzie kiedyś była siedziba gestapo, a teraz jest muzeum, które codziennie mijam idąc do pracy. Zwyczajnie nie potrafię się z tego śmiać i reaguję tak jak widzisz.

Skomentuj

Zmieści się?

Teraz już tak, było 50, zmieniłem do 60tys. Jak źle policzyłeś to nie wejdzie :flapper:

Skomentuj

Jak dla mnie to tu może być o wszystkim i o niczym, byleby za mocno nie naginać regulaminu. Tak więc Racjonalny, wstawiaj. Chętnie poczytam na ten temat bo i sam mam w tym wypadku dość sprecyzowane i nieraz skrajne poglądy (jak na polskie realia).

Zamieszczone przez hermes Zobacz posta
                                      Panowie dopiero teraz, od ŚW Mikołaja:
                                      Dzięęękuuujeeemyyy

Skomentuj

Widać niektórzy nie mają dystansu do siebie i świata. Ten wątek jest nie na miejscu, skoro wywiązują się kłutnie i obrażanie ludzi. Przykre ale niektórzy nie dorośli do takich dyskusji...

Skomentuj

Zamieszczone przez benek161 Zobacz posta
                                          kłutnie
                                          Taaa, niektórzy rzeczywiście nie dorośli...

---------- Post dodany o 15:01 ---------- Poprzedni post o 14:42 ----------

Tak więc Racjonalny, wstawiaj. Chętnie poczytam na ten temat bo i sam mam w tym wypadku dość sprecyzowane i nieraz skrajne poglądy (jak na polskie realia).
                                          Ale moje to chyba nawet twoje przebiją
                                          Last edited by Racjonalny; 07.12.2011, 14:59.

Skomentuj

Czaruję...
                                          X