Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Spam Post :)

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Zamieszczone przez marian Zobacz posta
    A nie czasem 12MU?

Jak oglądam takie filmy to od razu chce mi się coś robić: http://www.youtube.com/watch?v=VeDo5...XrkaxQ&index=5

...więc idę składać suba TL do kupy.

No chyba MU , mieszają mi sie juz oznaczenia tych głosnikow a STX to juz jest mistrzem kamuflarzu

Skomentuj

marcinsywala.pl
      Cambridge Audio Stream Magic 6 | Power Amplifier Class D Hypex 2x Ncore NC2k | T29MF001 + MW16P-4 + 2xTIW 200 XS

Skomentuj

Panowie,chcę sobie założyć notes (czy to w formie fizycznej czy plik txt w komputerze) z opisami głośników,a dokładnie ich dźwięku. Kilka lat temu chciałem to zrobić na AS,jednak z różnych przyczyn zrezygnowałem (później widziałem jak niektórzy właśnie tak robili na AS... może pisali recenzję,nie wiem).

Chcę wykonać coś takiego po to,aby pamiętać jak dany głośnik grał. Słyszałem już wiele konstrukcji dzięki AS,jednak 80% z nich nie pamiętam,coś mi świta ale żeby opisać dźwięk to za czorta. Ale nie tylko z powodu AS chcę mieć taki notes,z domowymi konstrukcjami też mam podobny problem,po paru latach,a nawet miesiącach już nie pamiętam o szczegółach jak grał dany głośnik.

Jestem na etapie wypisywania zagadnień które miały by się znajdować w opisie głośnika. Mam coś takiego:

-cena (od-do,za nowy głośnik)
        -rodzaj materiału (membrana)
        -jakość wykonania
        -rodzaj obudowy
        -wysokie tony
        -średnie tony
        -niskie tony
        -dynamika
        -stereofonia,przestrzenność
        -kierunkowość
        -wytrzymałość mocowa,SPL
        -cena,jakość
        -inne

co byście jeszcze dodali?

Jakość będzie określana skalą od 1 do 6 (tak chyba będzie najlepiej),jak również moim opisem brzmienia.

Skomentuj

może poprawność techniczna wykonania zwrotki i schemacik? Prawda jest taka, że kilka poprawnych zwrotek inaczej zagra dla tych samych głośników.

Skomentuj

Zamieszczone przez dolphin123 Zobacz posta
            może poprawność techniczna wykonania zwrotki i schemacik?
            To by się przydało na pewno.

Przypomniało mi się,zapomniałem o sprzęcie towarzyszącym.

Skomentuj

test

Skomentuj

ziew ?
                weekend wycięty z życiorysu, ale było warto...

Skomentuj

Panowie,czy są jakieś inne,dobre głośniki na suba za 300zł oprócz STX-a 10" AWX? Czy raczej w tej cenie lepszego nie znajdę?
                  Bawię się teraz 8" AWX i przyznam że jest spoko (jak na 8"),ale potrzebuję do następnej konstrukcji większy głośnik,10" lub 12",i tu nie mogę się zdecydować,czy brać 10" AWX czy jakiś inny głośnik 12" (który prawdopodobnie będzie gorszy jakościowo od AWX,ale większy).
                  Pokój 22mk,obudowa kompaktowa,zamknięta lub BR. Z założenia ma być miękki i niski bas,nie może pukać ani buczeć. W grę wchodzi również linia,ale to ostateczność.

Skomentuj

Do trzech stów to chyba tylko Visatony, monacory, ew. perles SLS12.

Skomentuj

Czy się to komus podoba, czy nie, to chyba nie da się znalesc lepszych glosnikow od AWX 10 w tej samej cenie. Marian, gdybys się zdecydowal na cos droższego niż 300zl, to warto rozwazyc te propozycje http://www.elmuz.com.pl/sklep/download/12B100R.pdf
                      ( Shiver, wiem wiem Beyma :P )

Skomentuj

Spoko, beyma mi nawet przez chwile przeszła przez myśl ale czytając opis Mariana to poszukiwany głośnik ma mieć raczej misiowaty charakter Chyba że coś źle rozumiem :)

Skomentuj

Zamieszczone przez Shiver Zobacz posta
                          czytając opis Mariana to poszukiwany głośnik ma mieć raczej misiowaty charakter Chyba że coś źle rozumiem
                          Klient opisał to tak,że chce mieć ten najniższy bas,który nie puka i nie buczy... my przecież wiemy o co chodzi,można nazwać to "misiowatym" basem,czemu nie,byle nie tym najgorszym z możliwych misiowatych,czyt. "muł" :)

Skomentuj

Rozumiem, czyli ode mnie 1 punkt na stx, jednak strojony niżej niż sugeruje producent :)

Skomentuj

I jeszcze pytanko,czy ten sub na 10" AWX zagra porównywalnie do tego? http://sklep.rms.pl/index.php?p9966,...woofer-aktywny

Skomentuj

Ten jamo jest zamknięty, Stx mimo mniejszej średnicy w BR zagra głośniej, czy lepiej to pewnie nikt nie wie :)

Skomentuj

Panowie,czy są jakieś inne,dobre głośniki na suba za 300zł oprócz STX-a 10" AWX? Czy raczej w tej cenie lepszego nie znajdę?
                                  Bawię się teraz 8" AWX i przyznam że jest spoko (jak na 8"),ale potrzebuję do następnej konstrukcji większy głośnik,10" lub 12",i tu nie mogę się zdecydować,czy brać 10" AWX czy jakiś inny głośnik 12" (który prawdopodobnie będzie gorszy jakościowo od AWX,ale większy).
                                  Pokój 22mk,obudowa kompaktowa,zamknięta lub BR. Z założenia ma być miękki i niski bas,nie może pukać ani buczeć. W grę wchodzi również linia,ale to ostateczność.
                                  Tak się składa że teraz też akurat sie bawie AWXem 8" a nawet 2 szt i na razie mam nieco inne wrażenia. IMO ten głosnik to trochę niewypał i na podstawie 8mki nie kupowałbym 10 jak ma tak samo działać. Już sama efektywność go dyskwalifikuje, jest bardzo niska. Te katalogowe 88dB to ja nie wiem skad wzięli.

Skomentuj

Zamieszczone przez Yoshi_80 Zobacz posta
                                    IMO ten głosnik to trochę niewypał
                                    No ten co ja mam gra lepiej od reszty ósemek STX-a... no chyba że chodzi Tobie o cenę,w takim razie jaka ósemka jest lepsza od AWX-a do 200zł?

Skomentuj

No ten co ja mam gra lepiej od reszty ósemek STX-a... no chyba że chodzi Tobie o cenę,w takim razie jaka ósemka jest lepsza od AWX-a do 200zł?
                                      No tym sposobem możemy dojść do wniosku że nie ma nic lepszego niż chińszczyzna z bazarku za 20zł no bo co innego lepszego mozna kupic za 20zł?

Słuchałem juz trochę róznych 8" ibyć może te 200zł za tego STXa to jest adekwatna kwota ale ja wolałbym dozbierać stówkę i kupić aluminiowego seasa lub dytona RS225 który, jak przypuszczam (bo go nie miałem) będzie grać podobnie jak seas. Za 475zł masz RS270 .

Skomentuj

Zawsze tak można "dozbierac".
                                        Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

ale ja wolałbym dozbierać
                                          Ja też bym wolał,tylko że nie raz te 200 czy 300zł jest już naciągane.
                                          Ktoś ma 40zł i chce kupić LW800,to mu mówią,dołóż i kup GDN-22-140,bo lepszy... Jak ma te 90zł na GDN-a,to mu piszą,dołóż i kup 8" AWX-a,bo lepszy... jak ma 200zł i chce 8" AWX-a,to mu piszą,kup 10" AWX-a,zagra lepiej... a jak ma 300zł na tego AWX-a,to kup co innego,nie STX-a,tyle że będziesz musiał dołożyć xxx zł.

Zamieszczone przez lklukasz Zobacz posta
                                          Zawsze tak można "dozbierac"
                                          No i tak w kółko Macieju...
                                          Jak zaproponowałem klientowi tego AWX-a 10",to już pytał o tańszy... no i co zrobić? Wychodzi na to że albo się zgodzi na te 10",co już będzie szczytem marzeń,albo na 8"... i tu znów padnie na AWX,ponieważ jak sam piszesz:

Słuchałem juz trochę róznych 8" ibyć może te 200zł za tego STXa to jest adekwatna kwota

Skomentuj

Czaruję...
                                          X