Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Spam Post :)

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Słuchajcie, szukam przepisu na lody karmelkowe, takie w stylu zappów z dzieciństwa chce dziewczynie niespodziankę zrobić, a to jej przysmak był... kiedyś widziałem to w necie, ale teraz nie idzie znaleźć...

Skomentuj

Panowie,czy w modelach vify NE,ta guma na froncie kosza jest przy górnym zawieszeniu lekko wypukła? czy to tylko takie złudzenie optyczne? http://audiodrivers.eu/prest/pl/93-vifa-ne180w-08.html

I czy ta seria to najlepsza seria Vify? opłaca się inwestować czy lepiej Scany?
      Załączone pliki

Skomentuj

Bardzo fajny glosnik ale jak miałbym wybierać to wybralbym 15 rewelatora
        Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Ubiższy kuzyn illuminatora? Trudno powiedziec ale wygląda obiecująco.

Skomentuj

Teraz i SB ACoustics Satori wyglądają jak kuzyni Illuminatora :) Okazało się, że fajnie jak głośnik jest ładny także z tyłu :)
            Last edited by LuSzTi; 19.02.2013, 08:26.
            Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

Skomentuj

pharoh ma Vife NE a ja mam Illuminatora, więc myślę że je kiedyś porównamy sobie :)

Skomentuj

matryca w lapku wymieniona - laczny koszt 370zl! :/
                pierwsza matryca nie pasowala wiec musialem odeslac. druga znacznie drozsza :/

najgorsze jest to ze dysk chyba tez ucierpial bo komp strasznie sie zacina :/

Skomentuj

Pawle, a "śrupie" ? Ja mam za to problem z ustawieniem kolumn, mam za dużą komodę :(

Skomentuj

Zamieszczone przez wrotekpoz Zobacz posta
                    Pawle, a "śrupie" ?
                    mozna jasniej?

Skomentuj

To jest dość konkretny dźwięk, ciężko go opisać. Jak dysk pracuje czy robi to głośniej niż zwykle, czy słychać hałas ?

Skomentuj

chodzi o ten specyficzny dzwiek kiedy glowica sie cofa?
                        na szczescie nie. komp sie zacina regularnie i wtedt dysk dluzej doczytuje

skanuje go hdd regeneratorem i na zaledwie 2gb znalazl 190 bad sectorow :(

czyli niedosc ze wydalem na matryce to jeszcze czeka mnie wydatek na dysk :(

Skomentuj

nie kumam tego tematu... :/ niby spam post a za chwile dyskusja, czasem nawet ciekawa o glosnikach. Nie zawsze wchodzi w ten watek czlowiek i go czasem omijaja ciekawe rzeczy. Moze by tak rozroznic SPAM POST od LUZNA DYSKUSJA NA TEMAT GLOSNIKOW?

Skomentuj

to nie jest dużo :) Ale faktycznie w tym przypadku szukałbym nowego dysku.

Skomentuj

to nie jest dużo
                              ale to dopiero 2670mb mi przeskanowalo! a dysk ma 250gb :/
                              198bad sectorow

Skomentuj

jak będę bogaty to Tobie zasponsoruje nowy

Skomentuj

Panowie mam pytanie:

Gąbka (?) tapicerska nadaje się do wygłuszeń? Czytałem że jest to tania alternatywa dla ovaty itp. Chciałbym nią wytłumić obudowę typu clossed, chyba się nada?

Jeszcze jedno mi przyszło do głowy, a mianowicie: wytłumia się obudowy z MB? W obudowach BR stosuje się niewielką ilością materiałów tłumiących i zastanawiam się czy w MB nie wytłumić tylnej ścianki cięką warstwą.
                                  Preamp by LuSzTi | DAC .3lite AD1865 | klon Accuphase P-4100/klasa D 2x2500W irs2092 | 2x Visaton TIW200XS + 2x Wavecor WF152BD04 + Morel ST1048

Skomentuj

A jaką to ma gęstość ?

Skomentuj

Cholera wie :P na oczy tego nie widziałem, znajomy dał mi cynk że w castoramie jest dość spora rolka za małe pieniądze. Dopiero w piątek będę i zobaczę jak to wygląda, ale jak było by dobre to od razu bym kupił.

Kiedyś Marian używał tego do wytłumienia suba w linii więc czemu by nie zaaplikować czegoś takiego do clossed :)

Z ciekawości jaka powinna być gęstość?
                                      Preamp by LuSzTi | DAC .3lite AD1865 | klon Accuphase P-4100/klasa D 2x2500W irs2092 | 2x Visaton TIW200XS + 2x Wavecor WF152BD04 + Morel ST1048

Skomentuj

Ja używałem ovaty 400g/m2, filc ma np. 603g/m2. Znalazłem - są pianki poliuretanowej o gęstości 30 kg/m3.
                                        Last edited by wrotekpoz; 20.02.2013, 20:57.

Skomentuj

Ja używałem ovaty 400g/m2, filc ma np. 603g/m2
                                          To akurat są wartości określające grubość materiału - dla branży tapicerskiej ich gęstość jest chyba w jakiś sposób znormalizowana, a jeśli jest inna, to wyrób jest prawdopodobnie zaliczany do kategorii "specjalne". Np ovata, którą kupujesz jako "ovata 400g/m2" to po prostu materiał, który w rozprężeniu ma około 4cm grubości. Niestety nie wiem jaka jest zależność dla filcu. Jeśli więc kupujesz ovatę do wypchania obudowy kolumny głośnikowej, to nie patrz specjalnie na opisujące ją wartości - najwyżej dasz kilka warstw więcej (przy czym zaznaczę, że łatwiej układa się tę grubszą, bo jest sztywniejsza i nie opada "ot tak" na dno).

Z gąbką jest już inaczej, bo w sprzedaży jest cały wachlarz dostępnych gęstości tego materiału - w tym przypadku warto sugerować się zarówno gęstością jak i grubością. Nie wiem jednak w którym konkretnie kierunku iść przy wyborze gęstości. Ja wybrałbym taką gąbkę "standard", dla której ta gęstość jednak nie będzie podana

Paweł, gąbka (już nie istotne jaką kupisz) lepiej sprawdza się przy wykładaniu nią ścianek - czyli nadaje się do każdej obudowy, jednak do obudowy wentylowanej jest, można powiedzieć, w sam raz. Ovatę można łatwo umieścić w całej objętości obudowy (lub we fragmencie tej objętości), bo łatwo się ja kształtuje i nie jest sztywna jak gąbka - choć oczywiście do ścianek można ją również przymocować (jednak gąbka ma w takiej aplikacji chyba nieco lepsze właściwości). Wytłumiaj czymkolwiek - możesz nawet wypełnieniem ze starej kurtki zimowej (o ile nie jest puchowa ). Skup się raczej na tym, ile tego wytłumienia tam powinno być - a tutaj najlepiej pomoże Ci Twoje ucho. Dla Twojej MB polecam zamocować coś do ścianek (może być ta gąbka, o której wspomniałeś) - prawdopodobnie poradzi sobie to wyśmienicie i pakowanie wytłumienia w światło obudowy nie będzie konieczne.

Skomentuj

Czaruję...
                                          X