Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Spam Post :)

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Mozna zatrzymac muzyke na dwie sekundy i przelaczyc. Bardzo prosty i szybki mechanizm.

Skomentuj

Patrzcie na to: http://allegro.pl/audi-80-po-tuningu...213710267.html

Nie wytrzymałem i musiałem...
      Załączone pliki

Skomentuj

Zamieszczone przez marian Zobacz posta
        Patrzcie na to: http://allegro.pl/audi-80-po-tuningu...213710267.html

Nie wytrzymałem i musiałem...
        Ciekawe jak mu przeszedł badania bez światła cofania i przeciwmgielnych ?

Skomentuj

Jak tunink to tuninkk http://tablica.pl/oferta/mercedes-w-...f1a801fe;r:8;s

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz posta
            ploter cos takiego robil, ale bez obudowy
            Mój sprzęt jest tylko do jednej kolumny :) i bardziej jako przełacznik polaryzacji

http://diyaudio.pl/showthread.php/20...ik-polaryzacji

Skomentuj

Zamieszczone przez Pogromca mitow Zobacz posta
              ten zrobil to lepiej
              ale to nie zmienia faktu ze to kompletnie nie pasuje do tego auta :/
              nie wiem co oni biora ze takie auta przerabiaja :/

Skomentuj

Dobrze że nie można przeklinać na forum, bo widząc takie wynalazki tylko jedno zdanie ciśnie się na usta.

Skomentuj

Mercedes jeszcze obleci :) ale audi z tylnym zderzakiem od (chyba) poloneza :) to pewnie nawet na szrocie nie kupią :)

Skomentuj

W sumie niedługo oddaje auto do blacharza to poproszę o takie modyfikacje.

Skomentuj

Wracając do LSpCAD / HolmImpulse i offsety głośników - gdy poprawnie się wszystko zmierzy nic z tych rzeczy nie jest wymagane.

W HolmImpulse potrzebujemy zrobić najpierw pomiar przykładowo woofera jako referencyjnego głośnika, po tym wracamy do zakładki Data analysis i zaznaczamy Time zero locked zamiast wcześniejszego Detect time zero i w last detected dajemy Use czyli używamy tego który został wykryty w czasie pomiaru woofera i teraz mierzymy następne czyli tweeter i dwa naraz w fazie jako nasz referencyjny pomiar by sprawdzić czy wszystko w symulacji jest potem ok.

Co ważne, trzeba się upewnić, że gating (okienko Impulse Response pod wykresem pomiaru) jest taki sam dla wszystkich trzech pomiarów - trzeba przesunąć na odpowiednią częstotliwość która przykładowo u mnie wynosi 500 Hz bo poniżej ciężko mi mierzyć w moim pokoju a myślę, ze to wystarczająca minimalna częstotliwość do zaprojektowania zwrotnicy dwu drożnej.

Gdy wszystko zrobimy poprawnie nasze pomiary są bardzo dobre i nie trzeba bawić się w żadne offsety w LspCAD czy w innych programach, tak u mnie to wygląda:

Czarny to symulacja a szary to realny referencyjny pomiar obydwóch głośników - tylko załadowane pomiary, zero grzebania w offsetach czy innych pierdołach.

Skomentuj

Witam,

chyba mam taką paczkę pomiarów z Holma. Sprawdzę z ciekawości.

Pozdrawiam,
                        Jacek Zieliński

Skomentuj

Właśnie dzięki tak dobrze zrobionym pomiarom mogę używać dużo wygodniejszego programu, który niestety nie jest zbyt zaawansowany ale symulacje ma OK wtedy gdy pomiary są dobre.

Tutaj przykład:

I rzeczywistość:

Program ten symuluje na czystych pomiarach bo po prostu nie ma takich opcji by wyrównać cokolwiek i jak widzimy to dosyć ładnie się zgadza wszystko - te minimalne niezgranie fazowe między 1 kHz a 2 kHz widać na obu ale za cholerę nie mogłem tego dobrze w każdym miejscu zgrać więc już minimalnie rozchylenie zostawiłem na kiedy indziej.

Jeśli ktoś chciałby coś dodać do tego schematu to proszę bardzo - człowiek się dopiero uczy technik więc nie zawsze musi być dobrze a raczej nie będzie, chociaż jest to już któraś z rzędu zwrotnica którą zrobiłem pod te przetworniki i właśnie ją słucham :)

Skomentuj

Coś dla Pogromcy mitów :)
                            http://www.akustyk.com.pl/projekty/AR3.html
                            Dodać tylko TL i powinno być pełne zadowolenie..

Skomentuj

Zamieszczone przez dolphin123 Zobacz posta
                              Dodać tylko TL
                              Ja bym zostawił BR a zmienił wysokiego na Seasa, wyszedł by idealny projekcik do słuchania metalu :)

Skomentuj

Mi od dawna chodzi po głowie projekt 3-way z 2x10" na stronę ale albo kosmos cenowo albo będą asluchalne przy pierwszych lepszych monitorach...

Skomentuj

Po co robi się w kolumnach pasmo przenoszenie powyżej 20kHz? Jaki ma to praktyczny cel?

Skomentuj

Zamieszczone przez grzechupk Zobacz posta
                                    Mi od dawna chodzi po głowie projekt 3-way z 2x10" na stronę ale albo kosmos cenowo albo będą asluchalne przy pierwszych lepszych monitorach...
                                    Zawsze można dać droższe na średnie i wysokie a tańsze na bas (oczywiście nie najtańsze), i musi zagrać lepiej niż 2way.

Zamieszczone przez Chilihead Zobacz posta
                                    Po co robi się w kolumnach pasmo przenoszenie powyżej 20kHz? Jaki ma to praktyczny cel?
                                    Tak samo jak robienie suba który schodzi efektywnie poniżej 20Hz.
                                    Dla większości ludzi pasmo powyżej 20Hz i poniżej 20kHz w zupełności starcza, jedynie audiofile brną w skrajność.
                                    A po co? dla lepszych doznań dźwiękowych

Skomentuj

Zamieszczone przez Chilihead Zobacz posta
                                      Nietoperze też chcą muzyki posłuchać

Zamieszczone przez grzechupk Zobacz posta
                                      Mi od dawna chodzi po głowie projekt 3-way z 2x10"
                                      inspiracja od samego seasa :
                                      L26ROY + MB
                                      L16
                                      DXT
                                      :)

I ciekawska : jak się robią "sasy" :)
                                      http://www.lautsprecherbau.de/Magazi...de,900586,1929

Tuby nie ma :P

Skomentuj

Widzę Seas Millennium - zawsze mnie zastanawiało jak on gra ale kto wie, może kiedyś go posłucham :)

Skomentuj

Coś dla Pogromcy mitów
                                          http://www.akustyk.com.pl/projekty/AR3.html
                                          No, fajne fajne, nawet z BR bym specjalnie nie marudzil :)

Zamieszczone przez raven1985 Zobacz posta
                                          Tuby nie ma :P
                                          No nie ma, ale z tuba bylyby znacznie wieksze.

Ale prawde mowiac to bym wolal najtansza opcje monitora studyjnego od Georga Augspurgera http://augspurgermonitors.com/ga-115-a2/ , tak tak, tego od linii transmisyjnych.

Bardzo duza skutecznosc i ciecie nawet od 500hz, w zalezosci od podanej mocy i zbocza. Pelna elektronika dsp.
                                          Last edited by Pogromca mitow; 07.05.2013, 13:36.

Skomentuj

Czaruję...
                                          X