Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Spam Post :)

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

A mnie kur... znowu zalało... i znowu tydzień sprzątania ;/

Ma ktoś pomysł jak zmotywować Wójta do działania? chodzi o rozbiórkę jednego mostka, z którego nikt nie korzysta, bo nie ma w nim przepustu, a mimo to nie jest wyburzony...

Chciałbym żeby ruszył dupę z miejsca i coś wreszcie z nim zrobił, bo po każdej większej ulewie sytuacja się powtarza...

Pisałem już pisma do niego oficjalne, otrzymałem odpowiedź że jest to przewidziane jeżeli zostanie środków z remontów dróg, a terminu nie może podać przybliżonego...

Dobrze że nie pojechałem do Limanowy, bo nie miał by mi kto samochodów wyprowadzić na wyższe tereny...

Skomentuj

To przykre wspolczuje

Skomentuj

Zamieszczone przez konradzik88 Zobacz posta
        panowie bylby ktos w stanie przerysowac obrazek w cadzie lub solidworksie?
        potrzebuje pod wycene ciecia na cnc. Projekt chyba zostanie wykonany ze sklejenia jden z drugim maych elementow na to front i oddzielnei zrobiony tyl. jesli ktos bylby w stanie pomoc prosze o pw :)
        http://www.sumikoaudio.net/sonus/ima...emona_pair.jpg
        odezwij się koło środy. Obrazek to ASP na cnc to troszkę wymiarów mi trzeba
        pozdrawiam
        asa

Skomentuj

Panowie ale ze mnie dupa...
          Codziennie przejezdzam obok klasztoru, a nie wiem nawet jakie rarytasy mnie omijaja. Z racji dosc mlodego wieku musze powoli "naprawiac" moj spaczony glosna muzyka sluch. Teraz wybiore sie na 4 koncerty z rzedu. http://www.lezajsk.bernardyni.pl/

Skomentuj

Tylko pozazdrościć Jimy-Adi możliwości posłuchania brzmienia jednych z najstarszych i najcenniejszych organów w Europie.

Skomentuj

Co zabawniejsze slysze je co niedziele i powiem Ci szczerze slychac "potege" tych piszczalek. Ale na typowym organowym koncercie nie bylem tylko muzyke koscielna z tego slyszalem.

Skomentuj

Ja chodze do mojej parafii na koncerty. Jest moc:
                http://www.dziennikpolski24.pl/pl/ak...-krakowie.html
                http://www.parafia.dabiekrakow.pl/8-...nowych-organow
                marcinsywala.pl
                Cambridge Audio Stream Magic 6 | Power Amplifier Class D Hypex 2x Ncore NC2k | T29MF001 + MW16P-4 + 2xTIW 200 XS

Skomentuj

I jeszcze miły akcent na zakończenie dnia, skończyliśmy spłukiwać wodę godzinę temu, jednak strażacy jako że popili, to zostawili auto, a węże mokre musieli gdzieś rozwiesić, przenosząc je na podwórko z drugiej strony, obrysowali mi dość znacznie oba samochody - czy to mogę zgłosić jako szkodę z AC? Kur... pójść się kąpać i nie przypilnować przez 20min to już szkód narobią...

Skomentuj

Spróbować warto.
                    Tylko wymysl inna bajkę niż strażacy.
                    Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Mnie jak ratowali to butla z tlenem zarysowali lodówkę pzu cos tam dało

Skomentuj

Zamieszczone przez lklukasz Zobacz posta
                        Spróbować warto.
                        Tylko wymysl inna bajkę niż strażacy.
                        Dałem sobie siana, poświęciłem 2h i spolerowałem to ręcznie, nie widać... Więcej było by jeżdzenia, załatwiania niż to warte.
                        Przy okazji polecę tanią pastę polerską - K2 tempo turbo - mam normalne tempo lekkościerne, pastę polerską tempo i teraz to turbo, jakąś lekkościerną od szwagra za większą kasę i to tempo turbo dawało najładniejszy dla oka efekt - najlepiej schodziły rysy i kolor najbardziej ożywał - może dlatego, że nowa tubka, a reszta już była używana, nie wiem dokładnie, ale daje radę i jestem zadowolony z efektów.

Skomentuj

Zamieszczone przez Jimy-Adi Zobacz posta
                          Co zabawniejsze slysze je co niedziele i powiem Ci szczerze slychac "potege" tych piszczalek. Ale na typowym organowym koncercie nie bylem tylko muzyke koscielna z tego slyszalem.
                          Nie ma to jak solidna linia transmisyjna :PPP

A tak powaznie, to jak sie trafi na porzadny kosciol i duze ograny, to energia dzwieku po prostu miazdzy. Jak sie odzywaja najwieksze piszczaly, to az cala budowla drzy w posadach. Piekna sprawa... I jak to teraz powtorzyc w domciu na monitorkach z 6 calowym midbasikiem?

Skomentuj

Oglądałem kiedys program o organach na discovery.
                            Co ciekawe dźwięk wydobywajacy sie z organów nie zależy od długości tej "piszczalki"
                            To tylko element wizualny.
                            Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Oj Łuki, cos slabo ogladales chyba http://arsorgani.republika.pl/dzwwar.html

Skomentuj

Poczytam :)
                                Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Nie czytałem, ale wszędzie musi być to samo.
                                  Długość piszczały organowej jest może najważniejszym z elementów decydujących o jej dźwięku. Takimi elementami, od których to zależy, są jej profil (wiele typów geometrii), przekrój (głównie kwadrat, okrąg), długość (pierwszy ton składowy), profil i stosunek średnicy wewnętrznego przekroju do jej długości, czyli menzura (ilość i intensywność tonów składowych).
                                  Nie ma jednej piszczały do wszystkiego: są piszczały krótkie i długie, cienkie i pękate, do tego stosuje się zamknięte, otwarte i rozmaitego kształtu.
                                  Telewizja kłamie. Dobrze, że fizyka cierpliwa, nic na nią to nie wpływa :).

Skomentuj

To widocznie zle zapamiętałem
                                    To było dawno

Sorry za zamieszanie
                                    Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Dziś mnie spotkała miła niespodzianka. Przesyłałem paczke od audiodrivers dalej i zapłaciłem tylko 4pln za priorytet:-) Widocznie ori karton z poczty tak ma:-)

Skomentuj

Multipaczka ?
                                        A ile za karton zapłaciłes?
                                        Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Widziałem ten karton na poczcie to 24,30pln (karton plus przesyłka). Tyle ile zapłaciłem w audiodrivers. Moja dziś ważyła 8,5kg.

Skomentuj

Czaruję...
                                          X