Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Spam Post :)

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

moja zona zlozyla normalnie tylko dosc wczesnia
    kasa przyszla juz bardzo downo
    Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Hmm początkowo należało by ustalić co znaczy tematyczny post.
      Czy jest nim zapytanie się o wybór głośnika lub opinii na temat jakiegoś projektu, przedstawienie swojej konstrukcji czy rozprawa z matematyczno-fizycznym dowodem na temat wyższości jednej obudowy nad drugą ?

Według moich kryteriów jakieś posty tematyczne mam :)

Zamieszczone przez lklukasz Zobacz posta
      Więc dbam o bezpieczeństwo forum.
      Bezpieczeństwo ? Ja ostatnio odnoszę wrażenie, że "nowi" na forum nie są mile widziani i za wszelką cenę część "starej" społeczności stara się ich pozbyć. Nic wam się nie podoba, przyjdzie młokos i pyta się o rzeczy oczywiste, źle bo nie przeczytał artów, ktoś pisze coś w offtopie, źle bo w ogóle pisze, sytuacja z dzisiaj: nowy user wyraził swoje zdanie w poście "tematycznym", dostał info, że ma małą wiedzę i powinien się douczyć zanim się wypowie, czyli ogólnie znów źle. W takim razie co nowy może pisać ? Z moich rozważań wynika, że nic nie może, no chyba, że ma dyplom z inż. dzwięku, akustyki, elektroniki czy tym podobne.

Jeśli nowi wam przeszkadzają, to może zróbcie jakąś strefę VIP, do której wejście będą miały tylko określone osoby. Pozwoli to uniknąć takich sytuacji, wy będziecie między sobą dyskutować, a my między sobą i wszyscy będą happy.

Waloos bo taki gosc jak ty jest ewidentnie widoczny!
      Wcześniej napisałeś, że nie interesuje Cię liczba postów, widzę tutaj brak konsekwencji bo w takim razie czemu jestem widoczny? Jedni użytkownicy mogą dużo pisać, a inni nie ?

Zamieszczone przez waloos Zobacz posta
      eśli nie to, to w takim razie co powoduje zainteresowanie tym ile i co piszę ?
      Ponowię pytanie, bo to że jestem widoczny nie jest satysfakcjonującą mnie odpowiedzią.

Skomentuj

Według moich kryteriów jakieś posty tematyczne mam
        zgadza sie a słowo jakies jest tu słowem klucz :)

Bezpieczeństwo ? Ja ostatnio odnoszę wrażenie, że "nowi" na forum nie są mile widziani i za wszelką cenę część "starej" społeczności stara się ich pozbyć. Nic wam się nie podoba, przyjdzie młokos i pyta się o rzeczy oczywiste, źle bo nie przeczytał artów, ktoś pisze coś w offtopie, źle bo w ogóle pisze, sytuacja z dzisiaj: nowy user wyraził swoje zdanie w poście "tematycznym", dostał info, że ma małą wiedzę i powinien się douczyć zanim się wypowie, czyli ogólnie znów źle. W takim razie co nowy może pisać ? Z moich rozważań wynika, że nic nie może, no chyba, że ma dyplom z inż. dzwięku, akustyki, elektroniki czy tym podobne.
        źle to odczytujesz
        odpowiedzi na niektóre pytania są tak proste, że wystarczy kilka kliknięć w arty na głównej stronie i wszystko wiadomo
        po coś chyba te arty powstały, ktos spędził nad tym dużo czasu, zeby nowym było łatwiej
        a jeśli "nowemu" (to twoje okreslenie) nie chce sie nawet poswiecic chwili by tam zajrzec to co sie dziwisz?

Wcześniej napisałeś, że nie interesuje Cię liczba postów, widzę tutaj brak konsekwencji bo w takim razie czemu jestem widoczny? Jedni użytkownicy mogą dużo pisać, a inni nie ?
        konsekwencja jest
        cały czas są widoczne twoje offtopowe wpisy
        jest ich tyle, ze nie da sie nie zauwazyć
        i nie tylko ja to zauwaażyłem (jak sam dobrze o tym wiesz)

Ponowię pytanie, bo to że jestem widoczny nie jest satysfakcjonującą mnie odpowiedzią.
        ja odwrócę pytanie
        w jakim celu tu jestes?
        Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

zgadza sie a słowo jakies jest tu słowem klucz
          Jakieś, oznacza bliżej nie określoną ilość w tym wypadku. Było odniesione do twojego ani jednego :)

źle to odczytujesz
          odpowiedzi na niektóre pytania są tak proste, że wystarczy kilka kliknięć w arty na głównej stronie i wszystko wiadomo
          po coś chyba te arty powstały, ktos spędził nad tym dużo czasu, zeby nowym było łatwiej
          a jeśli "nowemu" (to twoje okreslenie) nie chce sie nawet poswiecic chwili by tam zajrzec to co sie dziwisz?
          Ale potraktuj te przypadki całościowo a nie wybiórczo, inaczej nie ma to sensu :)

No jak źle odczytuje skoro, nawet we wcześniejszej wypowiedzi wytykasz mi to, że mam tylko jakieś posty tematyczne. Jak nowi mają mieć dużo postów tematycznych, skoro jak coś napiszą to są uciszani. Poza tym jest na forum, kilka naprawdę obeznanych osób, to nowemu nie pozostaje nic innego jak tylko czytać to co oni napiszą i się uczyć. Czego oczekujesz od nowego usera, chcącego zdobyć wiedzę ? Tego, że wniesie wartościowe argumenty do dyskusji, jeśli tak to przy rejestracji proście o kserokopię dyplomu inżynierskiego z akustyki i elektroniki, bo chyba nigdzie indziej lepszej wiedzy niż to forum i studia się nie dostanie.

konsekwencja jest
          cały czas są widoczne twoje offtopowe wpisy
          jest ich tyle, ze nie da sie nie zauwazyć
          i nie tylko ja to zauwaażyłem (jak sam dobrze o tym wiesz)
          ja bym tutaj odróżnił wpisy offtopowe, od wpisów w dziale na luzie, bo dla mnie to co innego. Gdybym faktycznie w wątkach robił offtop, to bym nie gadał, ale piszę o czymś w wątku do tego przeznaczonym. Jeśli to was drażni to po co te wątki ?
          Druga sprawa, są też inni użytkownicy tam piszący i nikt ich się nie czepia, dlaczego ? Moim zdaniem dlatego, że są na forum bardziej doświadczeni.
          To jest segregacja userów na tych którzy mogą i nie mogą, niech powstanie na forum oficjalny regulamin co kto może, to nie będzie takich problemów.

ja odwrócę pytanie
          w jakim celu tu jestes?
          Nie odpowiada się pytaniem na pytanie, ale przymknę na to oko ufając Ci, że odpowiesz na moje jeśli ja zrobię to pierwszy.
          Zatem moja przygoda z forum zaczęła się jakiś czas temu gdy szukałem informacji o sprzęcie audio. Stwierdziłem, że forumowa atmosfera, klimat i przede wszystkim ogrom wiedzy, to jest to. Jaki mam cel, a no taki, żeby nauczyć się czegoś o budowie kolumn i w efekcie zrobić swoje. Poza tym tematyka forum, jest dobrą odskocznią od tego czym zajmuje się na studiach.

Nie na temat...
          EDIT: Sorki, że czekałeś tak długo na odpowiedź, musiałem odejść od kompa :)

Skomentuj

Zamieszczone przez dolphin123 Zobacz posta
            Jak dobrze, że już w offtopicu nie nabija się licznika...
            Waloos bo taki gosc jak ty jest ewidentnie widoczny!
            Cos jest na rzeczy, bo temat powraca: http://diyaudio.pl/showthread.php/19...l=1#post354035
            marcinsywala.pl
            Cambridge Audio Stream Magic 6 | Power Amplifier Class D Hypex 2x Ncore NC2k | T29MF001 + MW16P-4 + 2xTIW 200 XS

Skomentuj

I've got the power :biggrin:

Skomentuj

Szczerze zazdroszczę...

Skomentuj

Spore te Twoje klocki :)

Skomentuj

Co raz większe te wzmacniacze...Freud miałby używanie :P
                    Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

Skomentuj

Advance Acoustic MAP-407, który ode mnie wziąłeś, jest większy, cwaniaku :flapper:

Skomentuj

Zasilanie w spoczynku +-100V można tym spawać... :biggrin:

Tylko uważaj co byś nie ogłuchł :P

Skomentuj

Zamieszczone przez raven1985 Zobacz posta
                          Zasilanie w spoczynku +-100V można tym spawać... :biggrin:

Tylko uważaj co byś nie ogłuchł :P
                          A to od kiedy tak wysokim napięciem się spawa?

Skomentuj

Zamieszczone przez Comandante W Zobacz posta
                            Pewnie, że tylko tak, no przecież wstawiłem odpowiednią ostrzegawczą gębę. Żółta taka.
                            Ale skoro trzeba bardziej serio to powiem, że kryterium jakościowe, jakim są rangi przypisane ilości postów logicznie kłócą się z kryterium ilościowym, jakim jest sama bezwzględna ilość postów: są posty i posty. To chyba oczywista oczywistość, a czy uważam sprawę za realny problem? Nie, jednak nie. Ale śmieszne jest śmieszne, sorry Winnetou.
                            Na szczęście system nie posunął się tak daleko, by osobnikom rangi mniejszej nie przysługiwało prawo do podważania opinii osobników rangi większej, oceniam więc, że rzecz nie ma znaczenia, lokalny folklor, takie nieszkodliwe towarzyskie nieporozumionko .
                            Wyłączenie zliczania postów w działach offtopic jest dość częstym i moim zdaniem dobrym zwyczajem na forach. Dzieki temu użytkownicy - dyskutanci, którzy są tylko na forum do celów towarzyskich i nie wnoszą nic konstruktywnego w życie i rozwój forum zgodnie z jego tematyką, mają małą ilosć postów i tym samym niską rangę co dla innych uzytkowników jest sygnałem o ich niskiej aktywnosci i niskim wkładzie w zasoby forum lub /i niesdostatecznym doświadczeniu i wiedzy.
                            Duża ilość postów sugeruje i nie mija się wiele z prawdą , że dany użytkownik ma odpowiednia wiedze w danej dziedzinie i może pełnić funkcję forumowego autorytetu. Bo udziela się tematycznie a nie pieprzy o dupie maryny w offtopicu.

---------- Post dodany o 17:28 ---------- Poprzedni post o 17:25 ----------

Zamieszczone przez Racjonalny Zobacz posta
                            I've got the power
                            And one nerka ? :biggrin: przyznaj , czego sie nie robi dla audio

Skomentuj

Zgoda, Yoshi, słusznie, jest racjonalny powód takiej regulacji, ale ideą zawartą w moim zacytowanym wpisie było, że proste przypisanie liczby postów rangom wydaje się grubym uproszczeniem sprawy. Nie mam wątpliwości co do intencji, tę rozumiem. Ale może są jakieś subtelniejsze rozwiązania, niż takie proste sru na wagę. Napisałem też, że to nie jest istotny problem, co znaczy, że dla mnie jeśli zostanie jak jest, tyz piknie bydzie.

Skomentuj

Yoshi_80 jak najbardziej zgadzam się z tym, że wyłączenie naliczania postów w tematach towarzyskich jest dobrym posunięciem w walce z nabijaniem sobie liczby postów. Jednak nie mogę przejść obojętnie wobec tego:
                                Zamieszczone przez Yoshi_80 Zobacz posta
                                Duża ilość postów sugeruje i nie mija się wiele z prawdą , że dany użytkownik ma odpowiednia wiedze w danej dziedzinie i może pełnić funkcję forumowego autorytetu.
                                Fakt sugeruje, ale popatrzmy kto będzie podatny na te sugestie: osoba która na forum zagląda nieczęsto, leń któremu nie chce się sprawdzić znalezionych informacji i je potwierdzić czy też po prostu przelotny user, który wejdzie żeby znaleźć opinie o głośniku czy kolumnach.
                                Ktoś kto siedzi na forum trochę dłużej i ma odpowiednio poukładane w głowie, jest w stanie bez problemu wskazać użytkowników którzy znają się na rzeczy i którzy są godni zaufania. Dla stałego bywalca forum te cyferki pod awatarem są warte tyle co zeszłoroczny śnieg.
                                Ranga nie powinna być tworzona poprzez cyferki, bo w takim razie PawełS. z ilością ponad 20k postów jest 5 razy bardziej obeznany w temacie od Ciebie ?
                                A co w przypadku, gdy na forum loguje się ktoś z olbrzymią wiedzą i zaczyna się udzielać ? Postów ma mało, a zasób wiedzy ogromny. Wtedy cały cyferkowy system bierze w łeb.

Moim zdaniem, na DIYaudio są ludzie na tyle rozgarnięci, że sami potrafią ocenić czyjąś wiarygodność i jakieś cyferki nie są do tego potrzebne. No chyba, że ktoś lubi się chwalić, tym ile ma k postów i jak bardzo jest dzięki temu szanowany... (to zdanie Yoshi_80, nie jest skierowane do Ciebie, żebyś nie pomyślał, że Cię o to oskarżam)

Skomentuj

ja mam boa dusiciela. zbozowke wez na rece i nie ma problemu :P ona jest nieszkodliwa

Skomentuj

Już sobie gdzieś popełzło. Ostatnio nie byłem w piwnicy więc nie wiem co tam dalej w temacie.
                                    Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

Skomentuj

Zjadlo szczura i dalej mutuje :)

Konradzik pokaz tego gada
                                      Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

panowie bylby ktos w stanie przerysowac obrazek w cadzie lub solidworksie?
                                        potrzebuje pod wycene ciecia na cnc. Projekt chyba zostanie wykonany ze sklejenia jden z drugim maych elementow na to front i oddzielnei zrobiony tyl. jesli ktos bylby w stanie pomoc prosze o pw :)
                                        http://www.sumikoaudio.net/sonus/ima...emona_pair.jpg

Skomentuj

Zamieszczone przez .3lite Zobacz posta
                                          A to od kiedy tak wysokim napięciem się spawa?
                                          Wysokotonówki się spawa :P

Skomentuj

Czaruję...
                                          X