Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Spam Post :)

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Zamieszczone przez Pogromca mitow Zobacz posta
    Bo nie podniecam sie zejsciem basu, tylko jego jakoscia. Ciezko zrozumiec co?
    Ostatnio zarzucałeś Yoshiemu, że jego kolumny schodzą ledwo do chyba 40Hz. Rozumiem, że teraz to się już nie liczy?
    Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

Skomentuj

Zamieszczone przez LuSzTi Zobacz posta
      Ostatnio zarzucałeś Yoshiemu, że jego kolumny schodzą ledwo do chyba 40Hz. Rozumiem, że teraz to się już nie liczy?
      Wroc do postu i dwa razy przeczytaj o czym pisalem w kwesti kolumn Yoshiego.

Skomentuj

bo jak tu traktowac bezkompromisowo kolumne, ktorej bas ledwie osiaga 40hz?
        No tak jak traktować bezkompromisowo kolumnę z 12 calowym głośnikiem, którego bas osiąga ledwie 50Hz?
        Rozumiem, że teraz się to nie liczy? :)
        Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

Skomentuj

A kto mowi, ze to bezkompromisowa kolumna? To jest gotowy produkt o okreslonych parametrach. Poza tym jak mozna oceniac cos czego nie ma ( niskiego basu )? Te kolumny maja dla mnie bardzo dobry bas, ten ktory tam w ogole jest. Jego jakosc mi sie podoba ( jak na budowe i zastosowane przetworniki ). Gdybys postawil obok monitory na typowych midwooferach, ktore tez nie siegna ponizej 50hz, to niemialbys co porownywac. Tak trudno to zrozumiec? Chyba, ze dla Was 50hz z glosnika 6 calowego, to to samo co 50hz, z 12 calowego. Jesli tak to gratuluje i moze lepiej kupcie sobie sluchawki.

Skomentuj

Tu nie chodzi o to, które kolumny są lepsze lub gorsze itd. Chodzi o Twoje wpisy - najpierw negujesz jedne kolumny bo ledwo osiągają 40Hz i podajesz to jako jeden z argumentów do ich negowania, a za chwilę wyskakujesz z tekstem pochwalnym kolumn, które kategoryzując tym samym parametrem wcale nie są takie fajne.
            Oczywiście pewnie grają bardzo dobrze bo 12 cali w CL zwykle fajnie brzmi, ale jednak dziwnie się to wszystko czyta. Czasami swoje argumenty zmieniasz pod to jak Ci one pasują.

Skomentuj

Zamieszczone przez LuSzTi Zobacz posta
              Tu nie chodzi o to, które kolumny są lepsze lub gorsze itd. Chodzi o Twoje wpisy - najpierw negujesz jedne kolumny bo ledwo osiągają 40Hz i podajesz to jako jeden z argumentów do ich negowania, a za chwilę wyskakujesz z tekstem pochwalnym kolumn, które kategoryzując tym samym parametrem wcale nie są takie fajne.
              Oczywiście pewnie grają bardzo dobrze bo 12 cali w CL zwykle fajnie brzmi, ale jednak dziwnie się to wszystko czyta. Czasami swoje argumenty zmieniasz pod to jak Ci one pasują.
              Mylisz sie i to bardzo, widze ze nie zrozumiales w ogole mojego wpisu na temat kolumn Yoshiego. Yoshi pisal o nich, ze graja dokladnie tak jak zawsze chcial zeby graly ( czyli rozumiem kolumny bliskie referencji, idealu, a moze i ideal ), nastepnie napisalem czy to wystarczy jak kolumny siegaja 40hz. Nastepnie moj wpis o kolumnach z basem 12 calowym dotyczy tego jak fajnie graja te paczki, ktore udalo mi sie kiedys zakupic. Nie zmienia to faktu, ze kolumny maja skromne zejscie jak na swoje wymiary, ale nie stanowi to podstawy do obnizania ich oceny basu jakim dysponuja. To tak jakby oceniac kiepsko auto sportowe, ktore osiaga tylko 250 km/h, ale jezdzi doskonale, prowadzi sie superm swietnie przyspiesza, lecz jego predkosc maksymalna nie jest imponujaca. Auto bezkompromisowe bez problemu osiagnie ponad 300 km/h i nie bedzie gorsze w zadnym wypadku od tego slabszego.

Wiec prosze, zanim wysnujesz kolejne teorie, jakimi jestem tutaj notorycznie obrzucany, zastanow sie dwa razy i trzy razy przeczytaj co wczesniej napisalem.

Skomentuj

Wystarczy przeanalizować pomiary zniekształceń i widać że najmniejszym sensownym głośnikiem basowym jest właśnie 8 cali, poniżej tego rozmiaru bywa niestety różnie. No i ważna jest jakość takiej 8mki bo niektóre to kupa straszna, a taki np. Visaton AL200 to czysta rewelacja.

Skomentuj

Mylisz sie i to bardzo, widze ze nie zrozumiales w ogole mojego wpisu na temat kolumn Yoshiego. Yoshi pisal o nich, ze graja dokladnie tak jak zawsze chcial zeby graly ( czyli rozumiem kolumny bliskie referencji, idealu, a moze i ideal ), nastepnie napisalem czy to wystarczy jak kolumny siegaja 40hz. Nastepnie moj wpis o kolumnach z basem 12 calowym dotyczy tego jak fajnie graja te paczki, ktore udalo mi sie kiedys zakupic.
                  Dla przypomnienia :
                  Ale moze najpierw dopracuj swoj projekt ( bo chyba wczesniej miales na mysli Black ?), bo jak tu traktowac bezkompromisowo kolumne, ktorej bas ledwie osiaga 40hz? I co z tego ze z trzyciestu ilus tam litrow?
                  Czyli ja mam dopracowywać projekt bo jak , nota bene zupełnie mylnie, twierdzisz iż sięgaja ledwie 40Hz, co zresztą Ci udowodniłem jak bardzo się mylisz, podczas gdy ty ze swoim śmiesznym basem nie sięgajacym 50Hz stwierdzasz w zachwycie co następuje :

A ja Wam powiem tak: nie robcie malych kolumn, z malym basikiem! dzis po dluzszym czasie nie sluchania moich 3 droznych klasykow z 30 cm basami, podlaczylem kolumienki i zapuscilem The Police. Kurrnaaa, co za dzwiek, bas Stinga, stopa perki, cudo. Dzwiek duzy, wciagajacy, czysty, zywy, az chce sie sluchac. Qwa glosnik basowy to sie zaczyna dopiero od 12 cali, a nie jakies popierdulki kilkunasto centymetrowe!
                  Czyli z jednej strony 40Hz to lipa, niegodna Twoich audiofilskich uszu, wymagajaća poprawy, z drugiej strony bas ledwie 50Hz z jakiegoś sparciałego 30 letniego głośnika, który jest osiagalny dla większosći wspólczesnych 15cm głosników jest po prostu cudny, świetny i w ogóle mozna odlecieć w zachwytach

Skomentuj

Dzisiaj przyjechały do mnie na kilka dni kolumny b&w 804. Słuchałem ich z godzinkę i śmiało mogę stwierdzić, że STX nie ma się czego wstydzić. Ło matko!!! co za gówno warte 16000zł?! Trzeba być mistrzem świata w marketingu, żeby to umieć sprzedać za taką kupę kasy! Ale co się dziwić, że dźwięk jest do dupy, jak choćby chciał być lepszym, to nie ma się z czego wydobyć :) Rozkręciłem fajkę wysokotonówki i cyknąłem kilka fotek. Żaden człowiek w Europie nie ma tak małych łapek, żeby to poskładać do kupy a i tak poskładane, gra jak kupa :)
                    Te kolumny były wcześniej na porównawczych odsłuchach 3way na SS według zwrotki Yoshiego. Może ktoś z osób będących na odsłuchach coś napisze
                    Załączone pliki

Skomentuj

Fajne zdjęcia, kurde dobry ten aparat !

A myśle, że w niedoścignionej myśłi technicznej inżynierów z B&W kapsel po coca coli duzo lepiej by sie prezentował jako maskownica tego inponujacego magnesu który skrywa ta biała nakrętka .

Skomentuj

Zamieszczone przez Yoshi_80 Zobacz posta
                        Cytat Zamieszczone przez Pogromca mitow Zobacz posta
                        Mylisz sie i to bardzo, widze ze nie zrozumiales w ogole mojego wpisu na temat kolumn Yoshiego. Yoshi pisal o nich, ze graja dokladnie tak jak zawsze chcial zeby graly ( czyli rozumiem kolumny bliskie referencji, idealu, a moze i ideal ), nastepnie napisalem czy to wystarczy jak kolumny siegaja 40hz. Nastepnie moj wpis o kolumnach z basem 12 calowym dotyczy tego jak fajnie graja te paczki, ktore udalo mi sie kiedys zakupic.
                        Dla przypomnienia :
                        Ale moze najpierw dopracuj swoj projekt ( bo chyba wczesniej miales na mysli Black ?), bo jak tu traktowac bezkompromisowo kolumne, ktorej bas ledwie osiaga 40hz? I co z tego ze z trzyciestu ilus tam litrow?
                        Czyli ja mam dopracowywać projekt bo jak , nota bene zupełnie mylnie, twierdzisz iż sięgaja ledwie 40Hz, co zresztą Ci udowodniłem jak bardzo się mylisz, podczas gdy ty ze swoim śmiesznym basem nie sięgajacym 50Hz stwierdzasz w zachwycie co następuje :

Cytat Zamieszczone przez Pogromca mitow Zobacz posta
                        A ja Wam powiem tak: nie robcie malych kolumn, z malym basikiem! dzis po dluzszym czasie nie sluchania moich 3 droznych klasykow z 30 cm basami, podlaczylem kolumienki i zapuscilem The Police. Kurrnaaa, co za dzwiek, bas Stinga, stopa perki, cudo. Dzwiek duzy, wciagajacy, czysty, zywy, az chce sie sluchac. Qwa glosnik basowy to sie zaczyna dopiero od 12 cali, a nie jakies popierdulki kilkunasto centymetrowe!
                        Czyli z jednej strony 40Hz to lipa, niegodna Twoich audiofilskich uszu, wymagajaća poprawy, z drugiej strony bas ledwie 50Hz z jakiegoś sparciałego 30 letniego głośnika, który jest osiagalny dla większosći wspólczesnych 15cm głosników jest po prostu cudny, świetny i w ogóle mozna odlecieć w zachwytach
                        Nie ma co komentowac. Przeczytaj to co napisalem kawalek wyzej i przestan sapac.

Skomentuj

Zamieszczone przez Yoshi_80 Zobacz posta
                          Fajne zdjęcia, kurde dobry ten aparat !
                          Canon EOS 5D - zobacz sobie cenę samego body to dopiero zgłupiejesz ;d

Chociaż same zdjęcie nie powalają jakością bo można dużo lepiej :)

Skomentuj

olej zdjęcia, patrz lepiej, która nakrętka ładniejsza, z coca coli, czy z b&w :)

Skomentuj

Nakrętka tzn. jeszcze mogą dorzucić do papki medialnej że recykling itd.

Skomentuj

ta wysokotonowka byla na allegro za kilk stówek i nikt jej nie chcial
                                ciekawe dlaczego
                                Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

http://www.youtube.com/watch?v=DdqmYTRFOcI Bardzo ciekawy wywiad z jasnowidzem Jackowskim

Skomentuj

Zamieszczone przez Shiver Zobacz posta
                                    Aż taka lipa?
                                    Szału nie ma, lepiej dołożyć

Skomentuj

Rozumiem że mówicie tak z racji jego słabej jakości do ceny?
                                      W takim razie ile by musiał kosztować żeby był wart zakupu?

Skomentuj

http://www.youtube.com/watch?v=DdqmYTRFOcI Bardzo ciekawy wywiad z jasnowidzem Jackowskim
                                        Nie ciekawy tego typa to powinni już dawno zamknąć w zakładzie zamkniętym

Skomentuj

Dlaczego zamknac? Za to ze pomaga ludziom, rodzinom ofiar i organom scigania ? :) Wiem, ze to co robi i to co mowi podwaza ateizm wielu tu zgromadzonych, ale ciezko obalic jego dowody na swoja prace, jakie ma na papierze.

Skomentuj

Czaruję...
                                          X